Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ... ΠΗΡΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!

Σοκάρει η επιτυχία του τουρκόφιλου DEB! 24,97% στη Ξάνθη, 41,64% στη Ροδόπη και συνολικά 42.533 ψήφους

Κλίμα τρόμου, παγωμάρα, ανησυχία. Κανείς δεν περίμενε ούτε στη Θράκη ούτε στην Αθήνα ότι το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, το τουρκόφιλο DEB, που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο μέσα σε μία νύχτα (σ.σ.: παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της «δημοκρατίας»), θα κόψει το νήμα των ευρωεκλογών όντας στην τρίτη θέση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.
Τα ποσοστά που απέσπασε στην πρώτη απόπειρά του το DEB σοκάρουν. 24,97% στη Ξάνθη, 41,64% στην Ροδόπη, από όπου αντλεί την κινητήρια δύναμή του, και συνολικά 42.533 ψήφους συγκέντρωσε το τουρκόφιλο κόμμα.

Χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς εμφανίστηκε περιχαρής σε τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα και ραδιοφωνικούς σταθμούς, κάνοντας λόγο για νίκη των Τούρκων της Θράκης, ενώ αρνήθηκε να μιλήσει σε οποιοδήποτε ελληνικό ΜΜΕ, λέγοντας ότι θα κάνει δηλώσεις μόνο σε τουρκικά! «Το κόμμα DEB στις ευρωεκλογές, με μια έκρηξη ψήφων στην περιοχή της δυτικής Θράκης, έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σε Αθήνα και Ευρώπη. Το κόμμα DEB, μετέχοντας στις ευρωεκλογές όπου πήραν μέρος 42 κόμματα, και παρά τα εκατοντάδες άκυρα του κόμματος DEB, βγήκε τρίτο κόμμα στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης» ανέφερε χθες η τουρκική εφημερίδα «Μπιρλίκ».
Από το βράδυ της Κυριακής οι τουρκικές ιστοσελίδες, οι εφημερίδες και οι σκιώδεις μηχανισμοί που στηρίζουν το ανθελληνικό κόμμα πανηγυρίζουν, προκαλούν, κάνουν λόγο για νίκη των Τούρκων της Θράκης! «Στις ευρωεκλογές που έγιναν σήμερα το κόμμα DEB, το μόνο κόμμα των Τούρκων της δυτικής Θράκης, με μια μεγάλη επιτυχία τερμάτισε πρώτο σε Ροδόπη και Ξάνθη» αναφέρει τουρκική ιστοσελίδα.

Η χαρτογράφηση των ψήφων του τουρκόφιλου κόμματος δείχνει εύκολα ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων του βρίσκεται στην Ξάνθη (15.378 ψήφοι) και ιδιαίτερα στη Ροδόπη (25.857 ψήφοι), ενώ απέσπασε ισχνό ποσοστό στον Εβρο (1.220 ψήφοι). Οπως είχε προειδοποιήσει η «δημοκρατία» από την Παρασκευή 23 Μαΐου πέρασαν τα σύνορα της Θράκης δεκάδες λεωφορεία (πληρωμένα από το τουρκικό προξενείο) με Θράκες μουσουλμάνους, οι οποίοι ζουν στην Τουρκία, αλλά έχουν κρατήσει τα εκλογικά δικαιώματά τους στη Ροδόπη και την Ξάνθη. Πηγές της εφημερίδας κάνουν λόγο για περισσότερους από 3.500 τέτοιους ψηφοφόρους.
Η επόμενη μέρα πάντως στη Θράκη βρίσκει τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς σε σοκ, καθώς μετά την «έκρηξη» του DEB στις ευρωεκλογές υπάρχουν φόβοι για το επόμενο βήμα, που είναι οι εθνικές εκλογές.


Αριστείδης Μάτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου