Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τι πέτυχε η Τουρκία στη Θράκη στις ευρωεκλογές και ποιες είναι οι "εφεδρείες" της!

Image
Η πρωτιά του κόμματος DEB , του “τουρκικού” κόμματος σε Ροδόπη και Ξάνθη είναι το θέμα που φυσιολογικά θα έπρεπε να έχει προκαλέσει τριγμούς αλλά και προβληματισμό σ΄ όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα. Δημοσίως τουλάχιστον δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Κάποιοι δε προσπαθούν να “ξορκίσουν” το κακό με ψεύδη . Συνειδητά ή ασυνείδητα κάποιοι παίζουν το παιχνίδι όσων θέλουν ακόμη και τώρα να “διαβάζουν” τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη με τον δικό τους τρόπο.

Ειπώθηκε και γράφτηκε ότι η Τουρκία έκανε τεράστια κινητοποίηση ,μεταφέροντας χιλιάδες κόσμο από την Τουρκία στην Θράκη για να ψηφίσουν. Δεν είναι έτσι.

Μόλις 900 άτομα που ζουν στην Τουρκία και έχουν δικαίωμα ψήφου πέρασαν τα σύνορα . Οι περισσότεροι για να μην πούμε όλοι είχαν πρωταρχικό σκοπό να δουν τις οικογένειές τους και όχι να ψηφίσουν.

Γιατί δεν έγινε μετακίνηση; Μα γιατί ο στόχος της Άγκυρας σ΄ αυτές τις εκλογές στη Θράκη ήταν να κάνει καταγραφή δυνάμεων στην περιοχή και επίδειξη δύναμης. Να στείλει μήνυμα στην Αθήνα ότι μπορεί να ελέγξει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που ζουν μόνιμα στην Θράκη, χωρίς να μεταφέρει ούτε έναν από την Τουρκία. Πόσους θα μπορούσε να έχει φέρει για ψήφο; Τουλάχιστον 20.000 ακόμη! Είναι οι …εφεδρείες της.

Το DEB δεν καταφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή. Ακόμη κι αν η Άγκυρα προχωρούσε σε κινητοποίηση και μετέφερε ψηφοφόρους ,πάλι δεν θα τα κατάφερνε. Όμως αν κάποιοι στην Αθήνα συνεχίσουν να έχουν τα ίδια μυαλά στο θέμα της Θράκης, είναι θέμα χρόνου να το δουμε αυτό.

Γι΄ αυτό επιτέλους ας σοβαρευτούμε.   http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου