Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΠΑΝΤΟΤΕΙΝΗ ΤΙΜΗ... ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΤΕ ΡΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ!

Η Γιορτή της Μητέρας αποτελεί μια γιορτή που για κάθε μαμά ξεκινά την στιγμή που αντίκρισε για πρώτη φορά την αγάπη που της άλλαξε για πάντα την ζωή!
H Ημέρα της Μητέρας ή Γιορτή της Μητέρας γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο, την δευτερη Κυριακή του Μαϊου και η Google τιμά αυτή την ξεχωριστή εορτή.

Στην αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης, βλέπουμε μία μαμά να κάνει ποδήλατο με τα δύο της παιδάκια και να το απολαμβάνουν!

Χρόνια πολλά σήμερα στις μαμάδες που γιορτάζουν αυτήν την ημέρα χάρη σε μία γυναίκα που ήθελε να τιμήσει την μητέρα της.

Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907-1908 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.

Με το πέρασμα των χρόνων η Γιορτή της Μητέρας έχασε τον παραδοσιακό της χαρακτήρα και το νόημα με το οποίο ξεκίνησε. Και από μια γιορτή που καθιερώθηκε για να γιορτάζεται η έννοια της μητρότητας μετατράπηκε σε μια εμπορική και διαφημιστική γιορτή, εξυπηρετώντας τα καταναλωτικά ένστικτα των ανθρώπων.

Έτσι τα συμβολικά λουλούδια των πρώτων χρόνων της γιορτής έγιναν γρήγορα ανθοδέσμες και γλάστρες, ενώ οι σύγχρονες επιταγές του μάρκετινγκ προωθούν τα τελευταία χρόνια και άλλα δώρα μικρής, αλλά και μεγαλύτερης χρηματικής αξίας. Δεύτερη Κυριακή του Μάη σήμερα και οι περισσότερες χώρες του κόσμου γιορτάζουν μια γιορτή αλλιώτικη από τις άλλες. Μια γιορτή που μας θυμίζει πώς ήρθαμε στον κόσμο. Μια γιορτή φόρο τιμής σ' εκείνη που μας έφερε στη ζωή, που μας έδωσε πνοή και αποτελεί το κέντρο του δικού μας κόσμου, αλλά και εμείς του δικού της.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες! ( http://indobserver.blogspot.gr/) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου