Τρίτη 2 Ιουλίου 2013


ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΤΊΧΟΥΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ... 

Τον γύρο των ελληνικών social media κάνει ένα τραγούδι Ισπανών το » Mi último tango en Atenas» (Το τελευταίο μου τανγκό στην Αθήνα), το οποίο ωστόσο είναι γεμάτο με ελληνικές λέξεις! Ναι δεν έχει ούτε μία ισπανική αλλά μόνο ελληνικές οι οποίες λόγω της ισπανικής προφοράς ακούγονται σχεδόν ίδιες με την ελληνική προφορά!
Στο εν λόγω ισπανικό τραγούδι οι APURIMAC συναντούν την δική μας μεγάλη καλλιτέχνιδα, την Έλλη Πασπαλά σε ένα μοντέρνο tango.
Το βίντεο κλιπ, όπως θα δείτε και εσείς, κάνει ένα οδοιπορικό στους μελαγχολικούς δρόμους της Αθηνάς με τελικό προορισμό την μόνη ελπίδα: τον άνθρωπο.
Ο Αργεντίνος συνθέτης Daniel Armando, δήλωσε σε συνέντευξη του, ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα.
«Έζησα δύο χρόνια στην Ισπανία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ελληνικές λέξεις είναι πολύ περισσότερες. Θα μού πείτε, πού το ξέρεις, τις μέτρησες; Δεν χρειάζεται. Όλες οι λέξεις πού υποδηλώνουν κάποια έννοια επιστημονική, κοινωνιολογική, ανθρωπιστική και όχι μόνο είναι Ελληνικές. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες», είπε.


Πηγή: http://www.fimes.gr/2013/07/ispaniko-tragoudi-ellinikoi-stichoi-athina/#ixzz2XrYM8A6D

Δείτε το βίντεο του ισπανικού τραγουδιού με τους ελληνικούς στίχους στην Αθήνα:
Δείτε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού φέτα με ψωμί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου