Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΕΡΕΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ ΞΑΝΘΗΣ...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΞΑΝΘΗΣ: ..ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!

Σκληρές καταγγελίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τουςστα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και προτάσεις βελτίωσης της κατάστασης από την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Η ανακοίνωσή της.
Δυστυχώς με την υπ. αρίθμ διαταγή 71778/13/864069 του Α.Ε.Α αποδείχθηκαν με περίτρανο τρόπο όλοι οι φόβοι που καταγράψαμε σε προηγούμενα έγγραφά μας και υπομνήματα προς διάφορους φορείς για τον Αγ.Κων/νο.

Όμως κύριε Διευθυντά για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι χωρίς την σύνδεση του σημείου με το πανελλαδικό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ (P.O.L) δεν μπορεί να γίνει ο σωστός έλεγχος με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν συνάδελφοι να εκτεθούν ανεπανόρθωτα, αλλά και να εκτεθεί και η ίδια η χώρα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε :
1.Το προσωπικό είναι ανεκπαίδευτο χωρίς καμιά εμπειρία στους διαβατηριακούς ελέγχους.

2.Κάθε φορά διατίθενται στο σημείο διαφορετικά άτομα, τα οποία πέρα της ταλαιπωρίας που υφίστανται και την ανατροπή του προγράμματός τους, κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι από κάποιο πολίτη που θα προχωρήσει σε κάποια καταγγελία γιατί θα ταλαιπωρηθεί από την άγνοια του συναδέλφου ή θα εισέλθει ή θα εξέλθει παρανόμως από τη χώρα.

3.Στο σημείο για κάποιες παραβάσεις πρέπει να επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα, ποιος θα τα επιβάλλει στο σημείο;

4.Η ασύρματη επαφή είναι γνωστό σε όλους μας, είναι από προβληματική έως αδύνατη.

5.Το κινητό τηλέφωνο που έχει διατεθεί έχει ανώτατο όριο 40 ευρώ, περιορίζοντας την δυνατότητα επικοινωνίας με τον Α.Τ Εχίνου, όταν την καλοκαιρινή περίοδο σύμφωνα με τα στοιχεία η είσοδος και έξοδος πολιτών φτάνει τις 5,000 ημερησίως.

6.Και τέλος πως διασφαλίζεται να βάλει σφραγίδα σε ταξιδιωτικά έγγραφα ο συνάδελφος, χωρίς να υπάρχει αυτοπρόσωπη αντίληψη του διενεργούντα τον έλεγχο αστυνομικού, προσκρούοντας στις σχετικές διαταγές και στην αρχή του αστυνομικού ελέγχου. Δεν είναι δυνατόν ο αστυνομικός του Α.Τ Εχίνου, 25χλμ δύσβατα μακριά από τον Αγ.Κων/νο, να δίνει τα στοιχεία σε αυτόν που στην πραγματικότητα έχει την ευθύνη για την είσοδο-έξοδο αλλοδαπού από τη χώρα.

Ως συνδικαλιστική κίνηση αστυνομικών Ξάνθης ούτε εμείς επιθυμούμε να κινδυνέψει ή να εκτεθεί η χώρα με δυσμενή σχόλια εις βάρος της, αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας με τα χαιρετίσματα δουλείες δε γίνονται…

Δεν είμαστε διατεθειμένοι για κανένα λόγο και κανένα τρόπο να εκτεθούν οι συνάδελφοί μας. Για το λόγο αυτό προτείνουμε τα κάτωθι:

Α)Να δημιουργηθεί καινούργια υπηρεσία στον Αγ.Κων/νο.

Με την ίδρυση καινούργιας υπηρεσίας διαβατηριακού ελέγχου υπάρχουν τα εξής κίνητρα για τους συναδέλφους που θα την στελεχώσουν:

1.Η θέση τους είναι αμετάθετη.

2.Δεν διατίθενται σε μέτρα τάξης, τροχαίας κ.τ.λ.

3.Έχουν περάσει ειδική εκπαίδευση για την άσκηση των καθηκόντων διαβατηριακού

ελέγχου ο οποίος αποτελεί ένα τεράστιο αντικείμενο και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία πάνω στο θέμα.

Β) Να δοθούν με εσωτερική διαταγή της διεύθυνσης κίνητρα στο υπάρχον προσωπικό να στελεχώσει το μεθοριακό σταθμό του Αγ.Κων/νου, ήτοι :

1.Όποιος υπηρετεί στο σημείο θα εκτελεί υπηρεσία αποκλειστικά και μόνο εκεί και δεν θα πηγαίνει μέτρα ούτε στο Α.Τ. Εχίνου ούτε στη διεύθυνση.

2.Να βρεθεί σταθερό ωράριο που θα εξυπηρετεί τους συναδέλφους π.χ 12ώρο ή 16ώρο ή 24ώρο.

3. Να προγραμματιστεί εβδομαδιαία εκπαίδευση για το προσωπικό που θα δηλώσει
ενδιαφέρον σε υπάρχοντα σημεία εισόδου-εξόδου της χώρας, π.χ στους Κήπους ή στους Ευζώνους.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου