Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ......ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ...ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ..

«Λουκέτο» στα ιδιωτικά σχολεία από τη στιγμή που θα ακουστεί το πρώτο «κουδούνι» το Σεπτέμβριο απειλούν να βάλουν οι εκπαιδευτικοί οι εργάζονται σε αυτά. Ο λόγος που τους κάνει να προσανατολίζονται από τώρα σε απεργιακές κινητοποιήσεις είναι η εγκύκλιος που τους μεταφέρει στο υπουργείο Εργασίας.
Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία αντιδρούν στο γεγονός ότι θα φύγουν από τη δικαιοδοσία του υπουργείου Παιδείας, κάτι που σημαίνει πως θα έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους στο σύνολό τους. Παράλληλα αντιδρούν και στην αντίστοιχη μεταφορά των ιδιωτικών σχολείων στο υπουργείο Εμπορίου.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), επέκρινε το υπουργείο Παιδείας για τη στάση του και σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε ότι ο κλάδος θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις από το Σεπτέμβριο «μετά τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης».


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/node/115111#ixzz2ZH41vPsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου