Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ..                                              .

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην Αστόρια για τον πρόξενο της Ελλάδας, Ευάγγελο Κυριακόπουλο
24.07.13
Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τον πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Ευάγγελο Κυριακόπουλο, πραγματοποίησε στην Αστόρια η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας). Μετά από τέσσερα χρόνια υπηρεσίας στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο κ. Κυριακόπουλος επιστρέφει στην Αθήνα. Όπως τόνισαν οι ομιλητές, «εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα της Ομογένειας» και επισημάνθηκε «η διαρκής παρουσία» του σε εκδηλώσεις των κυπριακών οργανώσεων και «το συνεχές ενδιαφέρον του» για την προώθηση και προβολή των εθνικών θεμάτων του Ελληνισμού. Στην εκδήλωση προς τιμή του κ. Κυριακόπουλου μίλησαν η γενική πρόξενος της Κύπρου Κούλα Σοφιανού, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Νίκος Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Κώστας Τσέντας και ο πρόεδρος του Ταμείου για τα Καρκινοπαθή Ελληνόπουλα, Γιώργος Κίτσιος.
Την Ελλάδα θεωρεί υπεύθυνη για την καθυστέρηση προσέγγισης στις ευρωατλαντικές δομές ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ
24.07.13
«Η Ελλάδα παίρνει τώρα ό,τι θέλει» υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του, επισημαίνοντας ότι «κανένας δεν θέλει να ασκήσει πίεση, διότι κανένας δεν επιθυμεί μια άλλη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα». Χαρακτηρίζει δε «καλή βάση» τις προτάσεις που κατέθεσε πρόσφατα ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και επαναλαμβάνει την πρόταση για συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών των δύο κρατών, ενώ θεωρεί την ελληνική πλευρά υπεύθυνη για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της χώρας του για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο κ. Πόποσκι αναφέρεται στις προτάσεις του Απριλίου και εξηγεί ότι αν και η χώρα του τις θεωρεί καλή βάση, δεν υπάρχει απάντηση από την πλευρά της Αθήνας. «Γι αυτό το λόγο προτείναμε να θέσουμε το ζήτημα σε επίπεδο αρχηγών κρατών, οι οποίοι εν συνεχεία θα όριζαν ομάδες για τις συνομιλίες με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ» επισημαίνει και υποστηρίζει ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ παρεμποδίζεται εδώ και 5 χρόνια από την Ελλάδα.
 
«Πολύτιμη σύμμαχος» η Ελλάδα τόνισε ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς
26.07.13
«Πολύτιμη φίλη και σύμμαχο» των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτήρισε την Ελλάδα ο προτεινόμενος από τον πρόεδρο Ομπάμα για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς (David D. Pearce), καταθέτοντας χθες ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Ο κ. Πιρς μίλησε με θερμά λόγια και σεβασμό για την Ελλάδα και το λαό της, τονίζοντας ότι, αν επικυρωθεί ο διορισμός του, θα συνεργαστεί στενά με την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος υποβάλλεται σε μεγάλες θυσίες, αλλά καθοριστικές για να επιτύχει τις αλλαγές και να επιστρέψει η Ελλάδα στην οικονομική ευημερία», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικές και προσβλέπουμε να υποδεχθούμε τον Πρωθυπουργό Σαμαρά στον Λευκό Οίκο, στις 8 Αυγούστου». Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ενώπιον των μελών της Επιτροπής, ο κ. Πιρς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς το πρόσωπό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου