Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

O ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ- ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΚΕΡΔΗ

O ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ- ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΚΕΡΔΗ-ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ!


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠO ...ΕΝΑ
 
 
 
ΤΑ ΣΟΦΑ 
ΤΟΥ... ΓΕΡΟΥ ΣΟΦΟΥ
 
To ότι είμαστε κράτος οπερέτα, το ξέρουμε.Η απορία είναι γιατί δεν το ξέρουν οι επαγγελματίες της πολιτικής... Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι είναι... φούσκες, παρά τα σοβαρά σπουδάγματα που έχουν κρεμασμένα στα ντουβάρια των γραφείων τους! Σκιάχτρα αναμνηστικά άνευ αντικρύσματος. Η πολιτική είναι όραμα, ανησυχία, φαντασία... Στα τελευταία 5ο χρόνια έχει αποδειχτεί περίτρανα η εγκληματική ανεπάρκειά τους. Τίποτε δεν λειτουργεί  στον τόπο αυτό με προοπτική. ΄Ολες οι υπηρεσίες είναι ξεχαρβαλωμένες σε όλα τα υπουργεία και ιδιαίτερα στον Υπουργείο Εξωτερικών, που θεωρείται και το πλέον κομβικό!
Εν τάξει δεν φτουράνε , αλλά τουλάχιστον δεν μπορούν να ξεπατικώσουν μοντέλα δημιουργικά  από άλλα έθνη και να τα εφαρμόσουν εδώ;
Το Ισραήλ είναι ένα χτυπητό παράδειγμα κράτους με σοβαρότητα.΄Εχει στηθεί από το τίποτα. Είναι το μόνο καθαρά σοσιαλιστικό κράτος (ξεκινώντας με τα περίφημα ΚΙΜΠΟΥΤΖ). Είναι κραταιό και γερά θωρακισμένο.. Βεβαίως η δημοκρατία του.. δεν είναι κα τόσο υγιεινή και η φορολογία των πολιτών φθάνει στα 40% των εσόδων τους... με τους πολίτες όμως να συμφωνούν!
Σε όλες τις χώρες υπάρχουν πολλές καινοτομίες... Ας τις ξεσηκώσουμε πια! Κι ας οικοδομήσουμε καταστάσεις σε όλους τους τομείς με προοπτική. Σήμερα είμαστε φτερό στον άνεμο... ΄ξδη με το πρώτο φύσημα γίναμε σμπαράλια! 
 

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ 

ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥΝ . Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΤΙΣ 

ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ


χρήματα εξωτερικό, ιστοσελίδα, υπουργείο Οικονομικών , Ευάγγελος Βενιζέλος, κυβέ 

Στην περίοδο της κρίσης που οι περισσότερες  εταιρίες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, υπάρχουν εν τούτοις  υπάρχουν πολλές Ελληνικές εταιρείες που όχι μόνο δεν προβληματίζονται, αλλά κοιτάζουν το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς διαθέτουν ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα και θετικές ταμειακές ροές.
Οι κυριότερες από αυτές:
-Jumbo: Μια από τις εταιρείες που διαθέτουν ισχυρό ταμείο είναι η Jumbo, η οποία έχει ρευστό 158 εκατ. ευρώ και μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να ανοίξει νέα καταστήματα, ένα στην πόλη Russell της Βουλγαρίας κι άλλο ένα στην Αττική μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Σήμερα ο Όμιλος διαθέτει δίκτυο 56 καταστημάτων, εκ των οποίων 47 είναι στην Ελλάδα, 3 στην Κύπρο και 6 στη Βουλγαρία.
-Eurobank Properties: (ΛΑΤΣΗΣ) Στα 157,4 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ταμειακά διαθέσιμα της Eurobank Properties. Η εταιρεία στο σύνολο της χρήσης 2011 εμφάνισε ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες 24,6 εκατ. ευρώ.
-Πλαίσιο: Με προτεραιότητα την ενίσχυση των ταμειακών ροών και, στη συνέχεια, την αύξηση της κερδοφορίας, το Πλαίσιο διαθέτει σήμερα στο ταμείο του 35,1 εκατ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από τον τραπεζικό δανεισμό του, ο οποίος ανέρχεται σε 21,8 εκατ. ευρώ. Αυτό του δίνει σημαντική ευελιξία στη σημερινή χαλεπή συγκυρία.
-Motor Oil:  (Βαρδινογιάννης) Στα 126 εκατ. ευρώ έφτασαν, στο τέλος του 2011, οι ταμειακές ροές και τα διαθέσιμα της Motor Oil, τα οποία της επιτρέπουν να πραγματοποιήσει εντός του έτους τις επενδύσεις που σχεδιάζει, ύψους 35 εκατ. ευρώ. Με ταμειακά διαθέσιμα που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ (υψηλότερα από τον τραπεζικό δανεισμό της) και ανάλογες ταμειακές ροές, η εταιρεία παρά τη μείωση των πωλήσεων, πέτυχε να βελτιώσει οριακά τα κέρδη της σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρήση.
-Καρέλιας: Iσχυρά ταμειακά διαθέσιμα 181 εκατ. ευρώ διαθέτει η Καρέλιας, ενώ οι ταμειακές ροές το 2011 ανήλθαν σε 53,9 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις και την κερδοφορία της, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά, από τα τέλη της προηγούμενης διετίας μέχρι σήμερα.
-Ιnform Λύκος: Θετικές ταμειακές ροές ύψους 10,78 εκατ. ευρώ παρουσίασε στο σύνολο της προηγούμενης χρήσης η Ιnform Λύκος, παρά το γεγονός ότι εμφάνισε ζημιές 870 χιλ. ευρώ εξαιτίας απομειώσεων. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε 12,9 εκατ. ευρώ, έναντι 24,3 εκατ. ευρώ το 2010, μειωμένα κατά 11,4 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών 9,9 εκατ. ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για την απόκτηση επιπλέον συμμετοχής 15% στη θυγατρική εταιρεία Austria Card GmbH, της οποίας ο όμιλος πλέον κατέχει το 100%.
-Κleemann: Με ταμειακά διαθέσιμα 18,9 εκατ. ευρώ και θετικές ταμειακές ροές 7 εκατ. ευρώ, η Κleemann αναγνωρίστηκε από την ICAP ως μία από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις της Ελλάδας, περιελήφθη δε στη λίστα «Strongest companies in Greece».
-MLS: Tαμειακές ροές πάνω από 4 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 2,6 εκατ. ευρώ είχε η MLS το 2011. Η εταιρεία κατάφερε να εισέλθει στις αγορές της Τουρκίας και της Χιλής, ενώ το 2012 αναμένεται ότι τα προϊόντα της θα διατίθενται σε τουλάχιστον ακόμα τρεις αγορές του εξωτερικού. Να σημειωθεί ότι η MLS εντάχθηκε στις 1.000 εταιρείες της Ευρώπης με τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη για το 2010, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «The 2011 EU Industrial R&D Investment Scoreboard». Η εταιρεία, η οποία βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη χιλιάδα του R&D Investment Score board, στην παρούσα φάση υλοποιεί business plan συνολικού προϋπολογισμού 3,71 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004.
-Revoil: Λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 17,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 9,432 εκατ. ευρώ δόθηκαν για επενδύσεις, όπως σημείωσε η Revoil.
-Space Hellas: Επίσης, ταμειακές ροές μεγαλύτερες των 5 εκατ. ευρώ πέτυχε η εταιρεία Space Hellas.
-Βογιατζόγλου Systems: Η εταιρεία έβαλε στο ταμείο της περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ, αν και κατέγραψε ζημιές 357 χιλ. ευρώ.
**Οι θετικές ταμειακές ροές σημαίνουν περιορισμό του δανεισμού των εταιρειών από τις τράπεζες, αλλά και μικρότερο κίνδυνο επισφαλειών.
ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ:  ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ..ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ κ.λ.π.
Σε ότι αφορά την κλαδική κατανομή των «500» κερδοφόρων εταιρειών, στο δείγμα συμπεριλαμβάνονται:
* 90 επιχειρήσεις από τον τομέα τροφίμων,
* 82 από τους τομείς φαρμάκων – καλλυντικών,
* 31 από την ένδυση – υπόδηση,
* 29 χημικά – χρώματα,
* 26 από τον κλάδο των αλυσίδων σουπερ-μάρκετ
* 23 μεταφορικά μέσα και ανταλλακτικά,
* 22 υγιεινή – κλιματισμός,
* 20 από τον κλάδο μηχανημάτων,
* 18 από τον κλάδο της πληροφορικής,
* 15 από το ηλεκτρολογικό υλικό,
* 15 μηχανές γραφείου,
* 14 από το εμπόριο ποτών,
* 13 από τον κλάδο μεταλλικών προϊόντων,
* 12 δομικά υλικά,
* 12 από τους κλάδους έπιπλα – χαλιά -φωτιστικά
* 11 από τον τομέα πετρελαιοειδών,
* 11 επιστημονικά και ιατρικά μηχανήματα,
* 11 από τις ηλεκτρικές συσκευές,
* 4 έντυπα – χαρτί,
* 3 εμπόριο τσιγάρων
* 2 κινητή τηλεφωνία,
* και οι υπόλοιπες εταιρείες από διάφορους κλάδους.
Στις πρώτες 20 θέσεις των πλέον κερδοφόρων εμπορικών εταιρειών της χώρας το 2011 βρέθηκαν οι επιχειρήσεις Jumbo, Α-Β Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, Μετρό, Μασούτης Διαμαντής σ/μ. Glaxo, Toyota, Novartis, Procter& Gamble, ΕΝΑ, Πέντε, Nokia, House Market, Πλαίσιο Computers, Bristol, Astra Zeneca, BP, Janssen, Ελαίς Unilever και Ericsson.
Ενδιαφέρουσα εμφανίζεται η πορεία 37 επιχειρήσεων οι οποίες ενώ το 2010 είχαν εμφανίσει αρνητική πορεία το 2011 μετέτρεψαν τις ζημιές σε κέρδη. Πρόκειται – μεταξύ άλλων – για τις επιχειρήσεις Λεο Ελλάς, CSL Behring, Amgen Hellas, Nexus Medical, Shell Hellas, Μισελέν Ελαστικά, General Motors, Recordati, Stihl, Fresenius, Ρεκούτης, Παπαδάκη Αφοί, Nordex και Whirlpool Hellas.
Μεταξύ των εταιρειών που παρουσίασαν τα υψηλότερα ποσοστά βελτίωσης κερδοφορίας είναι και οι Πηλέας Agro, Bristol, Bella Frutta, Σεφεριάδης, Θέρμο Σέρβις, ΒΙΑΝ, Bacardi Hellas, Meda Pharmaceuticals, Δέλτα Τεχνική, Κωτσιόπουλοι Αφοί, ΕΛΟΜΑΣ, Vestas, Κοκκώσης και Ροδοφάρμ.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/10/kerdofores-epicheiriseis-2011/#ixzz2FEWZBlN5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου