Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ!


Υπό Ομήρου Αλεξάνδρου
Κυπρίου Οικονομολογού-χρηματιστή

Πολύς λόγος και θόρυβος γίνεται τις τελευταίες μέρες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο και όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο η ΤΡΟΙΚΑ και κυρίως η Γερμανία, η Αγγλία άλλα και κάποια χρηματοοικονομικά κέντρα, προσπαθούν να το εκμεταλλευθούν πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Επειδή έχω ήδη την φήμη του ‘’κακού’’ και του ανθρώπου που δεν του αρέσουν τα μισόλογα και τα ψέματα, θα σας αναφέρω σήμερα κάποιες σκληρές αλήθειες για το υπό αναφορά θέμα, γιατί πιστεύω ότι το ψέμα δεν βοηθά ούτε τους ανθρώπους, πολύ δε περισσότερο δεν βοηθά, Κράτη που αποζητούν και απαιτούν δικαιοσύνη και αλληλεγγύη στα πολιτικά και οικονομικά τους προβλήματα.

Η Κύπρος λόγω του χαμηλού φορολογικού της συντελεστή, (μόλις 10%) έχει προσελκύσει τα τελευταία χρόνια αρκετές ξένες καταθέσεις και επενδύσεις και αποτελούσε ανέκαθεν στόχο των ξένων, κατηγορώντας την ότι εκτός από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αποτέλεσε και ένα ούτω καλούμενο ‘’φορολογικό παράδεισο’’. Πρόσθετα υπήρξε και μια δική μας προσπάθεια να προβάλουμε την Κύπρο σαν ένα διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο με ανεπτυγμένες υπηρεσίες όπως, Λογιστές, Δικηγόροι, αλλά δυστυχώς και με ένα υπερδιογκομένο τραπεζικό τομέα του οποίου ο μεγαλοϊδεατισμός και η αλόγιστη επέκταση, μαζί με την αχαπαρωσύνη του Χριστόφια, του ΑΚΕΛ και του Επόπτη Αθανάσιου Ορφανίδη  οδήγησαν την Κύπρο στην πτώχευση.

Πίσω στο θέμα μας. Ειλικρινά, είναι κανείς τόσο αφελής που να πιστεύει ότι στην Κύπρο δεν γίνεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος; Σαν επαγγελματίας  Λογιστής – Ελεγκτής που ζω επαγγελματικά την κυπριακή πραγματικότητα σας διαβεβαιώνω ότι ναι, γινόταν και γίνεται μεγάλο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έστω και αν έχουν περάσει διάφορα νομοσχέδια περί διαφάνειας και ελέγχου του τραπεζικού συστήματος από μέρους της Κεντρικής Τράπεζας. Είναι καιρός να τελειώνουμε με το ψέμα και την υποκρισία μας και κυρίως με το απαξιωμένο και βρώμικο κομματικό κατεστημένο που μας έφερε σε αυτή την κατάντια.

Στη Κύπρο, τη μεγαλύτερη ίσως μπανανία της Ευρωζώνης μαζί με την Ελλάδα, στην χώρα της αρπακτής, της ανομίας και της συγκάλυψης, οι νόμοι υπάρχουν και εφαρμόζονται για να καταδικάζονται μόνο οι μικροί, για τους μεγάλους και κυρίως για τους πολιτικούς και γενικότερα το κομματικό κατεστημένο υπάρχουν μόνον στα χαρτιά. Είναι πλέον κοινό μυστικό, όχι μόνο στους ξένους αλλά και σε όσους ζουν στη Κύπρο και έχουν την ελάχιστη δυνατή κρίση, ότι στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εμπλέκονται κυρίως πολιτικά πρόσωπα αλλά και τα κόμματα τους. Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι στην καταστροφική για τον τόπο μας συμπεριφορά του, αυτό το ελεεινό κομματικό κατεστημένο βρίσκει την στήριξη των εταίρων του όπως, τραπεζιτών,  μεγάλων οικονομικών παραγόντων και  του υποκόσμου που τους χρηματοδοτούν με το αζημίωτο βέβαια.

Θέλετε κάποια παραδείγματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος; έχουμε και λέμε: (1). Μιλόσεβιτς σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο του πρώην Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου. (2). Μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου 1999-2000, (Τάσος Παπαδόπουλος, Νίκος Χ(ΑΚ)ρυσάνθου Αναστασιάδης, προσωπικά και δια των δικηγορικών τους γραφείων καθώς επίσης και πολλοί άλλοι πολιτικοί και Κόμματα όπως ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ.) (3). Φορολογική Αμνηστία 2002. (4). Ρώσικα Κεφάλαια, κ.λ.π. Θέλετε επίσης να μάθετε ποίοι εμπλέκονται στη συγκάλυψη του ξεπλύματος με το αζημίωτο βέβαια; Εκτός από τις τράπεζες και κάποια Λογιστικά γραφεία, εμπλέκονται κυρίως πολιτικά πρόσωπα και κυρίως δικηγορικά γραφεία πολιτικών προσώπων, τα οποία προτιμώνται από τους ξεπλένοντες, όχι για την δικηγορική δεινότητα των στελεχών τους, αλλά για τις πλάτες και τα πλοκάμια που διαθέτουν στη εκάστοτε καθεστωτική εξουσία και την χειραγωγημένη Κυπριακή Δικαιοσύνη. Είναι τυχαίο νομίζετε που δικηγορικά γραφεία πολιτικών (που απλά πήραν το πτυχίο του δικηγόρου αλλά δεν έχουν παραστεί ποτέ σε καμία δίκη και δεν γνωρίζουν καν από δικηγορική)έχουν την μερίδα του λέοντος στο business και κυρίως στο μαύρο χρήμα; Κάποιος ικανότατος, μη πολιτικός, δικηγόρος μου είχε αναφέρει πρόσφατα καταφανώς απογοητευμένος επί λέξη: ‘’Δυστυχώς η Δικαιοσύνη και οι πλείστοι Δικαστές είναι πλήρως χειραγωγημένοι και υποταγμένοι στους πολιτικούς και βγάζουν αποφάσεις ανάλογα με ποίο δικηγόρο έχουν απέναντι τους’’.

Συνεπώς ας μην ωρύονται κάποια ρεμάλια πολιτικοί που έχουν η/και ζητούν εξουσία για να μας ‘’σώσουν’’, όταν μας κατηγορούν οι ξένοι για ξέπλυμα, έστω και αν το κάνουν σκόπιμα για να μας πάρουν κάποιες επενδύσεις και καταθέσεις. Το είπα πολλές φορές και το επαναλαμβάνω, οι μεγαλύτεροι εχθροί της Κύπρου δεν είναι οι ξένοι αλλά οι ελεεινοί πολιτικοί της. Αν εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να το δεχθούμε και μένουμε προσκολλημένοι στον κομματικό μας πατριωτισμό τότε δεν έχουμε γενικώς υπόθεση.

Όμηρος Αλεξάνδρου     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου