Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο ΧΑΒΑΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ...ΑΠΕΡΓΙΕΣ! ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ!

Κι όμως οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ "ΦΡΑΓΗ"-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΏΝ... ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΘΙΚΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ!

Συγκοινωνίες: Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις έως και την Τρίτη

Από factorx

Κλιμακώνεται το απεργιακό μέτωπο στις συγκοινωνίες, αφού οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς-ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ- αποφάσισαν στάσεις εργασίας για τη Δευτέρα και Τρίτη,21 και 22 Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, τα Σωματεία εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ), σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και με τη συμμετοχή του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών , Θαν. Λεβέντη, καθώς και του Ανριπροέδρου της ΠΕΠΕ Κων. Γενιδούνια, αποφάσισαν
:
*Τη Δευτέρα, 21/1/2013, ηλεκτρικός, μετρό και τραμ θα λειτουργήσουν από τις 08:00 π.μ. έως τις 16:00.
*Την Τρίτη 22/1/2013, στάση εργασίας σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ από τις 12:00 έως τις 16:00.
Παράλληλα, την Τρίτη, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου κοινή σύσκεψη όλων των Σωματείων των εργαζομένων στις Συγκοινωνίες ,προκειμένου να αποφασίσουν το συντονισμό της δράσης τους.
Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, καταγγέλλουν την κυβέρνηση και την τρόικα, τόσο για την ισοπέδωση των μισθών τους, «επιβάλλοντας την πέμπτη κατά σειρά μείωση των αποδοχών μας τα τελευταία 2,5 χρόνια»,όπως αναφέρουν, όσο και για τη διάλυση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και την προσπάθεια «να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία σε ιδιώτες». Και προσθέτουν πως «η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ο συντονισμός με όλους τους εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες, στους σιδηροδρόμους είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις οποίες η Κυβέρνηση και η τρόικα επιδιώκουν να καταργήσουν».
Εν τω μεταξύ ακινητοποιημένοι θα είναι και αύριο Κυριακή, από την έναρξη έως τη λήξη λειτουργίας τους οι συρμοί του μετρό, λόγω της νέας 24ωρης απεργίας, που προκήρυξε το Σωματείο Λειτουργίας του. Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα απεργίας του μετρό.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση δηλώνει κατηγορηματική στην εφαρμογή του νόμου. “Η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων. Υπάρχουν όρια και όροι. Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις” σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου