Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Μια νεα καινοτομία μας. Το ΚΑΡΝΕ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.
Ως δημιουργοί της πρώτης διπλωματικής εφημερίδας στην Ελλάδα ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, , θα φέρουμε κι εδώ όλη την αύρα και το άρωμα της ελληνικής και ξένης διπλωματίας. Κοντολογής θα μαθένετε τα πάντα για τις διεθνείς μας σχέσεις και πως τσουλάνε αυτές.!


DIPLOMATIC OBSERVER- ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ-

FOREIGN RELATIONS                                            ο υπουργός Εξωτερικών 
 και o εκπρόσωπος Τύπου , spooksman ... ΄Οπως ξέρετε οι διπλωμάτες , λένε τα πάντα χωρίς να λένε τίποτε..Είναι χαριτωμένοι, πολύ σικ  και μη μου άπτου, Αυτό το υπουργείο άφησε  ιστορία ,ήταν άντρο διορισμού, όλων των παιδιών της καλής κοινωνίας της Αθήνας...Εδώ να δείτε οικογενειοκρατία...  Από κείνη την εποχή μας έχει μείνει και το Γαλλικό..  Ο Αβραμόπουλος δεν ήταν από "καλή" αθηναϊκή Οικογένεια, ήταν χωριάτης από την Τρίπολη.. Μπήκε στο Υπουργείο με το σπαθί του..
 Ναι θα μάθετε πολλά , όπως και το ότι η καρδιά της Ελλάδας εδώ χτυπάει.. στο υπουργείο αυτό.. Το πόσοι υπάλληλοι εκεί μέσα καρδιοχτυπούν για την Ελλάδα,αυτό θα σας το δείχνουμε  τακτικότατα από τη νέα μας αυτή στήλη...και θα ξέρετε τουλάχιστον πόσοι φιλέλληνες εργάζονται ή  κάνουν χαβαλέ εκεί... Αλήθεια οι υπάλληλοι του υπουργείου αυτού, υπέστησαν καμια περικοπή μισθών; Δεν το  ξέρουμε ..θα το μάθουμε όμως!

DIPLOMATIC OBSERVER- ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ-

FOREIGN RELATIONS                                          ΤΟ ΚΑΡΝΕ ΤΟΥ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ..Λαλίστος μεν, αλλά στο πόστο αυτό, που κατέχει άριστα  ως παλαιός διπλωμάτης ,ούτε λαλαλάει ούτε κελαδάει 

Τό ρόλο  αυτό έχει αναλάβει, μάλλον καλούτσικα ο κ. Γ.Δελαβέκουρας, ωραίος κι ευσταλής κι αυτός.. ως ο Δημήτριος Αβραμόπουλος, που επί Μητσοτάκη πρωθυπουργού, έκανε κι αυτός την ίδια δουλειά. ΄Ητα εκπρόσωπός...
ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ,ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ 
ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ 
ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ


Το Υπουργείο, παρά την κρίση παίζει σε πολλά ταμπλώ και αισιοδοξεί  

Ο Αβραμόπουλος πάει σε Βρυξέλλες, Παρίσι, και Εσθονία... ΑΟΖ ...ΓΙΟΚ


ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.. ΟΤΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΟΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ:

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ... ΑΛΛΑ Η ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ ΠΡΟΘΥ
ΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ..
ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.


Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, που
θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο από τη θέση αυτή- διότι θα παίρνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες -και θα σας δίνει από τη θέση αυτή αποκλειστική πληροφόρηση υψηλού επιπέδου και μοναδικού στα ελληνικά ΜΜΕ... 
ΕΒΡΑΙΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ...για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων που έγινε  και το..Ολοκαύτωμα των Ελλήνων που γίνεται...
Ο κ.Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείο εξωτερικών μας ενημερώνει:

Από την Παρασκευή ή Αθήνα είναι εβραιόπληκτη ζώνη.  ο Υπουργός Εξωτερικών  συναντηθηκε με αντιπροσωπεία του American Jewish Committee υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Οργάνωσης, κύριο David Harris. Αυτό το "αμερικαν κομίτη", είναι η καρδιά του λεγόμενου Σιωνισμού!
Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου ο Υπουργός κ.Αβραμόπουλος, θα παραστεί στην εκδήλωση για την ημέρα μνήμης Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου ο Υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η θεματολογία του Συμβουλίου περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, τις σχέσεις με την Αίγυπτο, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.
Από τις Βρυξέλλες ο Υπουργός θα μεταβεί απευθείας στο Ταλλίν της Εσθονίας όπου την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Εσθονό ομόλογό του κύριο Urmas Paet, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κύριο Andrus Ansip και τον Μητροπολίτη Εσθονίας κύριο Στέφανο.
Από το Ταλλίν θα αναχωρήσει απευθείας για το Μόναχο, όπου το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει στην 49η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στην οποία θα συμμετάσχουν δεκάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο.
Τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι όπου θα έχει συνάντηση με το Γάλλο ομόλογό του κύριο Laurent Fabius.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κύριος Κούρκουλας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης κύριο Nils Muiznieks.
Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου ο κύριος Υφυπουργός θα έχει διαβουλεύσεις με την Ινδή ομόλογό του κυρία Preneet Kaur. Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων θα υπογραφεί διμερής συμφωνία αμοιβαίας απαλλαγής θεωρήσεων για τα διπλωματικά διαβατήρια.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ο κύριος Τσιάρας μεταξύ 25 και 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου κύριο Norbert Walter-Borjans, καθώς και την Υπουργό Ομοσπονδιακών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κυρία Schwall Duren. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων στην Κολωνία και το Ντίσελντορφ καθώς και με τον Μητροπολίτη Γερμανίας κύριο Αυγουστίνο.
Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου ο κύριος Υφυπουργός θα έχει συνάντηση με το Μητροπολίτη Χαλεπίου κύριο Παύλο.
Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας κύριος Μίχαλος, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, θα έχει συνάντηση με την κυρία Suzanne Helm, Αντιπρόεδρο του Council on Foreign Relations, ενώ τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου θα συναντήσει στελέχη της Κινεζικής εταιρίας Cinda Asset Management.

Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ... ΄Ετσι λέει ο κ. εκπρόσωπος. Γιατί εμείς έχουμε την αίσθηση μιας άπνοιας, ενός μουδιασματος... 
Εν πάση περιπτώσει δείτε τι λέει ο κ. Εκπρόσωπος:
Είναι μία δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα. Σίγουρα η κρίση έχει δημιουργήσει εμπόδια, ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι ο σκληρός πυρήνας των εθνικών θεμάτων, των συμφερόντων της χώρας παραμένει αλώβητος.
Η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί ένα σταθερό και σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή της, σε μία περιοχή η οποία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες προκλήσεις.
Στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου βλέπουμε να αναδύεται ξανά ο εθνικισμός, η μεγαλύτερη απειλή για τη γειτονιά μας, η Ελλάδα έχει ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια μία σταθερή πολιτική για την ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας, για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης, για την αύξηση του εμπορίου, για την αύξηση των επαφών μεταξύ των λαών της περιοχής, για τη σταθερή πρόσδεση αυτής της γειτονιάς με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το μεγάλο πολιτικό εγχείρημα που μας ενώνει όλους. Χάρη σε αυτές τις προσπάθειες έχουν γίνει σημαντικά βήματα, όμως υπάρχουν και σοβαρές απειλές. Τόσο η λεγόμενη «διευρυνσιακή κόπωση» στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η κόπωση των μεταρρυθμίσεων στις βαλκανικές χώρες, θέτουν εμπόδια στα βήματα που θέλουμε να κάνουμε προς τα εμπρός και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Γι’ αυτό και έχουμε θέσει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας, κατά την ελληνική Προεδρία το 2014, το θέμα της προσέγγισης των Δυτικών Βαλκανίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις. Η λεγόμενη Αραβική Άνοιξη, οι μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές και πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικών των χωρών της περιοχής έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ένας παράγοντας σταθερότητας, είναι η κοντινότερη ευρωπαϊκή χώρα στην περιοχή, μία χώρα με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας με τον αραβικό κόσμο, αλλά και σχέσεις εμπιστοσύνης με το Ισραήλ, μία χώρα η οποία μπορεί να βοηθήσει σε αυτήν τη μεταβατική διαδικασία, ώστε τελικά να φθάσουμε σε μία νέα πραγματικότητα η οποία θα χαρακτηρίζεται από περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη σταθερότητα.
Γι’ αυτό το λόγο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να φέρουμε πιο κοντά τον Αραβικό Σύνδεσμο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και κάθε χώρα της περιοχής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να στρέψουμε το βλέμμα και το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς αυτήν την περιοχή. Πάντα, βασικός άξονας όλων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε είναι η προσπάθεια εμπέδωσης της ειρήνης και της σταθερότητας και η δημιουργία όρων ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των λαών της περιοχής.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.. ΟΤΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΟΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ:

ΔΕΊΤΕ ΤΑ ΞΕΚΆΘΑΡΑ του όχι και τόσον ..ξεκαθαρισμένου υπουργείου στο οποίο ως γνωστόν υπηρετούν και τινες ...φιλέλληνες! 
-- Σχετικά με το θέμα της ΑΟΖ. Έχετε να μας πείτε κάτι επισήμως; Υπάρχει κάτι το οποίο θα θέλατε να ενημερώσετε εσείς σχετικά με το θέμα αυτό;
Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Γνωρίζετε τις ξεκάθαρες θέσεις της Κυβέρνησης, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Κυβέρνηση κινείται με σχεδιασμό, με βάση τη στρατηγική της και όταν θα υπάρχει κάτι να ανακοινωθεί, είναι σαφές ότι θα ανακοινωθεί επίσημα από τους αρμόδιους φορείς. Ως προς τα ρεπορτάζ στα οποία αναφέρεστε εγώ θέλω να μείνω σε αυτό που σας είπα, νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο.

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ... ΑΛΛΑ Η ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ ΠΡΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ..ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.
--Κύριε Εκπρόσωπε, μετά την συνάντηση του κυρίου Nimetz εδώ στην Αθήνα, ο Nimetz είπε ότι είναι αισιόδοξος για επίλυση. Κάτι τέτοιο είπε και μετά τη συνάντησή σας στα Σκόπια. Η ελληνική πλευρά είναι αισιόδοξη; Βλέπει κάποια αλλαγή μετά τις συναντήσεις; Επειδή έχουμε, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα γίνουν και οι συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, οπότε υπάρχει κάποια πρόοδος ας πούμε;
Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Πρώτα απ’ όλα να σας πω ότι η Ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει σταθερά, με όλες τις δυνάμεις της, την εντολή και τις προσπάθειες του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών και αυτό το έχουμε αποδείξει με κάθε ευκαιρία. Νομίζω ότι η καλύτερη απόδειξη ήταν η πρωτοβουλία που αναλάβαμε για την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης που έδωσε ουσιαστικά ώθηση στη διαδικασία και στις προσπάθειες του κυρίου Nimetz.
Από εκεί και πέρα, πρέπει να είναι σαφές ότι για να φτάσουμε σε λύση, αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση. Η Ελλάδα εμπράκτως έδειξε, για άλλη μία φορά, ότι έχει την πολιτική βούληση με την πρόταση που έκανε. Δυστυχώς στην πρόταση αυτή δεν είδαμε καν αντίδραση. Στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ απάντηση στην πρωτοβουλία μας. Προκειμένου να δούμε λοιπόν πρόοδο, προκειμένου να φτάσουμε σε λύση, αυτό που χρειάζεται είναι η ηγεσία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να αποδείξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ότι θέλει και ότι μπορεί. Αυτή τη στιγμή η ηγεσία της γειτονικής μας χώρας επιδίδεται σε μία συστηματική αρνητική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας, άλλες φορές με πιο οξεία ρητορική και άλλες φορές με λιγότερο, αλλά το μήνυμα είναι μονίμως προσανατολισμένο, όχι στο πώς θα λύσουμε το ζήτημα της ονομασίας, αλλά πώς θα το παρακάμψουμε. Πρέπει να γίνει σαφές ότι το θέμα αυτό πρέπει να λυθεί. Είναι απαραίτητο και θα δώσει ώθηση, θα ενισχύσει τις διμερείς μας σχέσεις. Γι’ αυτό εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις προσπάθειες. Γιατί ξέρουμε ότι η λύση του ζητήματος της ονομασίας θα ενισχύσει τις διμερείς μας σχέσεις, θα δημιουργήσει ευκαιρίες συνεργασίας, θα συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια και θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική πορεία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Εμείς θέλουμε όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα, αλλά προϋπόθεση είναι να γίνονται σεβαστά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ο ευρωπαϊκός τρόπος, ο οποίος δυστυχώς δε φαίνεται να γίνεται σεβαστός αυτή τη στιγμή.
Επίσης, με αφορμή το ερώτημά σας, θα ήθελα να πω ότι ελπίζουμε να διευθετηθεί γρήγορα και το ζήτημα που έχει προκύψει στο εσωτερικό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, και σε αυτό ο μόνος τρόπος είναι ο διάλογος. Επιθυμία μας είναι, στη γειτονική μας χώρα να επικρατεί ένα περιβάλλον στο οποίο θα υπάρχει ανάπτυξη και προκοπή, όπου θα εφαρμόζονται τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελλείψεις, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν με ειλικρίνεια. Πρέπει να ληφθούν τα μέτρα που χρειάζονται, ώστε να γίνουν βήματα προς τα εμπρός. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι θετική, θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική και θα συνεχίσει να εργάζεται για τη λύση και αυτό αναμένουμε και από την άλλη πλευρά.
M. POPOVIC : Κύριε Εκπρόσωπε, ξέρουμε πότε θα πάει ο καινούριος Πρέσβης στη Πρεσβεία στα Σκόπια; Και κάτι άλλο για τον κύριο Fule, υπήρχαν κάποιες πληροφορίες ότι την επόμενη εβδομάδα, όταν θα είναι ο Υπουργός στις Βρυξέλες, υπάρχει περιθώριο να συναντηθεί ο κύριος Αβραμόπουλος με τον κύριο Fule, υπάρχει τέτοια σκέψη για διμερής συνάντηση;
Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Ως προς το πρώτο ερώτημά σας, ο Πρέσβης κ. Λαλάκος, ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου, βρίσκεται ήδη στα Σκόπια. Ως προς το δεύτερο ερώτημά σας, δεν έχω κάτι στο πρόγραμμα του Υπουργού αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου