Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ


Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει γι αυτό επιτίθεται στην “επάρατο δεξιά” και την διαπλοκή 

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 

Βγήκαν για τα καλά τα μαχαίρια μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των βασικών μετόχων του Μπόμπολα ενώ γενικότερα επικρατεί μεγάλη αναταραχή σε πολιτικο-εκδοτικό επίπεδο. Η Λίστα Λαγκάρντ είναι το πρόσχημα. Διότι στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι ο Αλέξης Τσίπρας που βρήκε μια ευκαιρία να γεμίσει τα τεράστια κενά πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αδυναμία διείσδυσης του στο βασικό εκλογικό σώμα, στους νοικοκύρηδες και την μεσαία τάξη.
Το ΓΡάφουμε εδώ και μερικές εβδομάδες: ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να αμφισβητήσει την πολιτική κυριαρχία του Αντ. Σαμαρά. Παρά τα τόσα σκληρά μέτρα, τα Μνημόνια, τη αναταραχή στα τρία κόμμα της κυβέρνησης, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν… τραβάει. Με το ζόρι οι δημοσκοπήσεις της δίνουν μία μονάδα διαφορά από τη ΝΔ ενώ απόλυτη είναι η επικράτηση του Σαμαρά στη μάχη με τον Τσίπρα.

Όλοι έχουν αντιληφθεί, και κυρίως οι «στρατηγοί» του Τσίπρα που γνωρίζουν από… πασοκικές ίντριγκες, ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να του δώσει την εξουσία. Ακόμη και αυτά τα αστεία περί πτώσης της κυβέρνησης … μέχρι τον Απρίλιο, ούτε ο Τσίπρας δεν τα πιστεύει. Τους ρωτάς αν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν και σου απαντούν για τη λίστα Λαγκάρντ και το πολιτικό σύστημα.
Τους ρωτάς αν καταδικάζουν τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων και σου μιλούν για τον καπιταλισμό.
Τους ρωτάς για τις μολότοφ και τις μάσκες και σου απαντούν ότι έχουν κι αυτοί στα σπίτια τους. Είναι δε τόσο ανόητοι και τόσο «κολλημένοι» με τον αναρχοαυτόνομο χώρο που δεν καταλαβαίνουν ότι ακόμη και οι εντελώς απογοητευμένοι και πένητες νοικοκυραίοι, η μεσαία τάξη και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες με τα μαγαζιά που γίνονται βορά στους αναρχικούς, δε θέλουν ούτε να τους βλέπουν.
Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που θα… επαναφέρει τις συντάξεις και τους μισθούς στα προ του 2009 επίπεδα, που θα διορίσει χιλιάδες στο Δημόσιο, που θα σταματήσει τη διαπλοκή, θα λύσει τα προβλήματα στην υγεία και την παιδεία και άλλα πολλά, ότι θα είχε με το μέρος τοθ όλη την κοινωνία. Το είχε κάνει τη δεκαετία του ’80 και ο Ανδρέας Παπανδρέου, μόνο που το έκανε επιτυχημένα (για τον ίδιο εννοείται).
Αφού λοιπόν προσπάθησαν αποτυχημένα να αντιγράψουν τον Ανδρέα στη στροφή προς το μεσαίο χώρο τώρα επιχειρούν σε διπλό ταμπλό να διεμβολίσουν την υπεροχή του Σαμαρά.
1.  Το πρώτο ταμπλό είναι η προσπάθεια περιχαράκωσης του πολιτικού συστήματος , μια λογική απλοϊκή και χρησιμοποιημένη κι αυτή από τον Ανδρέα. Εμείς είμαστε οι αριστεροί, οι προοδευτικοί, οι «καθαροί», οι λαϊκοί. Εσείς είστε οι ακροδεξιοί, τα λαμόγια, οι διαπλεκόμενοι, οι εκφραστές του κεφαλαίου κατά του λαού. Αυτό ακριβώς κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηρίζει εαυτόν κόμμα της προόδου και επιλέγει για τη ΝΔ το ρόλο του κακού ακροδεξιού μπαμπούλα. Η επαναφορά της «κακής δεξιάς» είναι μια πρακτική που πέτυχε πριν από 20-30 χρόνια. Τότε, όμως, υπήρχε στη δεξιά ο Μητσοτάκης και βγήκε του Α. Παπανδρέου το κόλπο. Τώρα που είναι ο Σαμαράς στην ηγεσία της ΝΔ, που το κόμμα έχει την κυριαρχία στο λεγόμενο μεσαίο, μετριοπαθή, φιλοευρωπαϊκό κι εκσυγχρονιστικό (με την καλή έννοια) χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ πώς θα καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους για το αντίθετο; Δεν το καταφέρνει, εξ’ ου και οι δημοσκοπήσεις. Και δεν είναι καθόλου τυχαία η χθεσινή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Φ. Κρανιδιώτη στον οποίο προσάπτει μισαλλόδοξες κι εμφυλιοπολεμικές τακτικές. Θέλει έτσι να βγάλει τον Σαμαρά ακροδεξιό και να διεμβολίσει την μεγάλη υπεροχή του στον μεσαίο χώρο. Βέβαια για την ταμπακιέρα, για τη βίλα Αμαλία και τους μπαχαλάκηδες, «μούγκα» ο ΣΥΡΙΖΑ
2. Το δεύτερο ταμπλό της στρατηγικής του κ. Τσίπρα, κατ’ εντολήν των μυστικοσύμβουλων πρώην πασόκων, είναι η μάχη κατά τη διαπλοκής. Ο μόνος λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί όλο αυτό το μπάχαλο είναι γιατί πρέπει να αποδείξει στην κοινωνία ότι είναι το μόνο κόμμα που πολεμά τη διαπλοκή, τους επιχειρηματίες, τους εκδότες. Έτσι, πιστεύει ότι θα κερδίσει ψήφους. Ενοχοποιώντας όποιον είναι πολιτικός του αντίπαλος με μια μισαλλόδοξη διάθεση και μια προσπάθεια ρεβανσισμού. Γίνεται (άθελα ή ηθελημένα) έτσι όργανο όλων εκείνων που καραδοκούν προκειμένου μέσα από το πολιτικό και κοινωνικό μπάχαλο να ρημάξουν την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι «πουλάει» η στρατηγικής της αντιπαράθεσης με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, γι’ αυτό και στρέφεται σ’ αυτό το πεδίο. Επιτίθεται στον Μπόμπολα και τον Ψυχάρη, δικάζει χωρίς δίκη τον Παπακωνσταντίνου ή τον Βενιζέλο κι εμφανίζεται η Κουμουνδούρου να είναι το… στρατηγείο κατά τη διαπλοκής. Αμ πως κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Όταν εμείς εδώ δίναμε μάχες κατά των διαπλεκόμενων συμφερόντων εσείς παίζατε μπιρίμπα στα βόρεια προάστια. «Επαναστάτες με τα λεφτά του μπαμπά», δε γίνεται.
Σε ότι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ πρέπει να πούμε και το εξής: Πριν καν αποφανθεί η Βουλή ότι πρέπει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τον Παπακωνσταντίνου, οι δικαστές της Κουμουνδούρου τον δίκασαν, τον καταδίκασαν, έστησαν την κρεμάλα και τώρα χορεύουν πάνω από τον τάφο του πρώην υπουργού ή όποιου άλλου πιστεύουν ότι ευθύνεται. Η λογική των λαϊκών δικαστηρίων δε μπορεί να βγει από το δέρμα των πρώην ΚΚΕ που αποφάσισαν να το παίξουν προοδευτικοί αριστεροί.
Διότι κάτω από αυτή τη λογική θα έπρεπε να καταδικάσουν και τουςμπαχαλάκηδες της βίλας Αμαλία ή της ΑΣΟΕΕΓιατί εκείνοι έγιναν κοινωνικοίαγωνιστές χωρίς δίκη σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Το έχουμε ξαναγράψει: Όποιος έχει κάνει εγκλήματα πρέπει να πληρώσει. Ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος ή όποιος άλλος. Όμως, αυτό πρέπει να γίνει με βάση τους νόμους του κράτους κι όχι τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι από την άλλη, η σύγκρουση του κ. Τσίπρα με την οικογένεια Μπόμπολα και τον Ψυχάρη να δείτε ότι θα λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά. Ο βασικός στόχος είναι η κάθαρση και όχι των ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά που να το καταλάβουν οι πρώην γκεμπελίσκοι του Περισσού μαζί με τις  «μανούλες» στην καμαρίλα του ΠΑΣΟΚ που έχουν μαζευτεί στην Κουμουνδούρου.
Βεβαίως, κανείς δεν πρέπει να αθωώσει τους εκδότες για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Αλλά να τους καταδικάσει όπως πρέπει κι όχι γιατί το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιοι πίσω από αυτόν. Και φυσικά ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης δεν είναι «μωρές παρθένες»…
Σίγουρα θα υπάρχουν πολλά επεισόδια στη σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη. ΓΙ αυτό διαβάστε και τις απαντήσεις που δίνουν σήμερα η οικογένεια Μπόμπολα μέσω του Έθνους και ο Στ. Ψυχάρης με ένα σχόλιό του μέσω των Νέων.

Από factorx στις 07/01/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου