Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ & την Hellas News Agency

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ    Ο  ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΓΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ , ΕΝΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ .........
Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ,
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ 


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ ( ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ )
Δημοσιογράφος της ΕΣΔ : Παναγιώτα ΒασιλοπούλουΔεν υπάρχει οργανωμένο έγκλημα που να μην έφερε εις πέρας ώστε να αποκαλυφθεί . Δεν υπάρχει πληροφορία που να μην την αξιοποιήσει σωστά ή που να του έχει ξεφύγει . Έχει ασχοληθεί με την διεξοδική έρευνα της αρχαιοκαπηλίας , γι΄αυτό και ήρθαν και σπουδαίες διακρίσεις . Έχει στα χρόνια που πορεύθηκε άριστες σχέσεις με τις αστυνομικές αρχές . Έγινε ο δικός μας, όλων , ο Γιώργος Τσούκαλης, μετά την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη , και για πολλές υποθέσεις ακόμα. 
ΕΝΑ ΑΛΥΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ
ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 
Είναι από μόνος του ένα άλυτο σταυρόλεξο , αν και δεν υπάρχει για εκείνον τίποτα άλυτο.
Τιμήθηκε , διακρίθηκε , βραβεύτηκε , και συνεχίζει .
Ο δικός σας λοιπόν Γιώργος Τσούκαλης σε μια συνέντευξη που ανήκει σε σας ........


ΕΡΩΤΗΣΗ 1 : Παναγιώτα Βασιλοπούλου :
Αγαπημένε κύριε Γιώργο Τσούκαλη , το όνομα σας είναι άρρητα δεμένο με την έρευνα , με το ξεκουκούλωμα εγκλημάτων , με την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας , με την εξιχνίαση υποθέσεων που όλοι μας ζήσαμε , όπως με το Γιακουμάκη και πολλές ακόμα. Να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω θερμά για την χαρά της συνέντευξης , όχι για μένα αλλά εγώ είμαι ο κρίκος ανάμεσα σε σας και το κοινό σας . Να έρθω στην πρώτη ερώτηση , πόσος κόπος κρύβεται πίσω από όλη αυτή την επιτυχημένη πορεία σας και πόσα ξενύχτια , πόσο ψυχοφθόρο είναι το κυνήγι για τι θετικό αποτέλεσμα των ερευνών σας ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1 : Γιώργος Τσούκαλης : 
Υπομονή, επιμονή, ζωή χωρίς πρόγραμμα… να φανταστείτε ότι πριν πολλά χρόνια την ώρα της Ανάστασης κατέθετα για σύλληψη κλεπτών στο Αστυνομικό .Τμήμα. Όμως όταν το αποτέλεσμα είναι θετικό ρουφάω (ας μου επιτραπεί η φράση μεγάλη ποσότητα ικανοποίησης). Παρ’ ότι είναι ένα επάγγελμα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας εγώ είμαι ερωτευμένος με την αδρεναλίνη.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Π.Β :
Ας έρθουμε στις βραβεύσεις σας και στις διακρίσεις σας . Μεγάλη η διαδρομή από επιτυχίες και δράση , όπου θέλοντας και μη ήρθαν και οι διακρίσεις και οι βραβεύσεις.
Πόσο ηθική ικανοποίηση νιώθει ο Γιώργος Τσούκαλης για τις απονομές αυτές διότι η πιο μεγάλη αμοιβή είναι η αναγνώριση της προσφοράς μας , ο καθένας στον τομέα του.
Αλλά ο δικός σας τομέας , ο τομέας της έρευνας υποθέσεων από υπόκοσμο όπως δολοφόνοι , αρχαιοκάπηλοι κ.α , κρύβει για του λόγου του αληθές περισσότερους κινδύνους . Είναι μια αμοιβή ηθική η βράβευση;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΟΝΥΜΟ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2: Γ.Τ : 

Πράγματι μια βράβευση είναι ηθική ικανοποίηση και ψηλώνει τον πήχη για μένα. Ένα βραβείο με κάνει πιο υπεύθυνο αισθάνομαι πως πρέπει να δώσω περισσότερα. Έχω βραβευτεί πολλές φορές και με διεθνή βραβεία, όμως ξεχωρίζω την ημέρα που έμαθα ότι η Αναστασία Κορινθίου αυτή η σπουδαία Ελληνίδα εμπνεύστηκε από την δουλειά μου… ήταν μια υπέροχη έκπληξη…

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 
ΕΡΩΤΗΣΗ 3 : Π.Β :
Το βιβλίο σας από τις ''Εκδόσεις ΣιΔέΡη'', με τίτλο '' ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ '' - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ 20 ΘΥΣΑΥΡΩΝ ,μιλήστε μας λίγο για το πόνημα σας αυτό , μιας και δεν σας αρέσει ο όρος συγγραφέας θα χρησιμοποιήσω όμως την πιο αρμόζουσα ορολογία “'πόνημα σας .


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3 : Γ.Τ : 

Με την παρότρυνση του φίλου δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου (μαζί άλλωστε το γράψαμε) άρχισα να γράφω για τις υποθέσεις που είχα χειριστεί έως εκείνη τη στιγμή (τις κυριότερες 20 φυσικά). Είναι ένα βιβλίο που πραγματικά το νιώθω σαν «παιδί» μου. Στο βιβλίο είναι το παρασκήνιο από τις 20 υποθέσεις αυτά που δεν βρίσκει κανείς στις δικογραφίες ή τα δημοσιεύματα.


ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Π.Β :
Όταν μια κοινωνία νοσεί σε πολλούς τομείς , αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νοσεί και ο θεσμός της οικογένειας που είναι κύτταρο της κοινωνίας και να αυξάνεται ο βαθμός εγκληματικότητας ; Ποια είναι η νοοτροπία των ανθρώπων που διαπράττουν εγκλήματα , και ο υπόκοσμος είναι γι΄ αυτούς ένα φυσιολογικό περιβάλλον , κάτι που τηλεθεατές και αναγνώστες σε εγκλήματα , αναφωνούν συνεχώς τη φράση “ Αν είναι δυνατόν ; '' Πόσο νοσεί η Ελληνική Κοινωνία και τα κύτταρα της οι οικογένειες ;

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΔΕΞΙΑ
ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο  ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4: Γ.Τ: 

Ασφαλώς και νοσεί ένα μεγάλο μέρος της οικογένειας και φυσικά η εγκληματικότητα αυξάνεται χωρίς βέβαια να είναι κανόνας. Άτομα που έχουν παραβατική συμπεριφορά αν τα μελετήσει κάποιος ψυχολόγος – ψυχίατρος θα εντοπίσει εύκολα άσχημα παιδικά χρόνια, κακή συμπεριφορά γωνιών ή παιδαγωγών…ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Π.Β :
Είναι αθεράπευτο μικρόβιο , η έρευνα μέσα στην ψυχή σας, χωρίς την επαγγελματική αδρεναλίνη και πόσο σας κοστίζει η έλλειψη σας από τα οικογενειακά σας πρόσωπα ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 5: Γ.Τ :

Προσπαθώ να είμαι κοντά τους κάθε φορά που έχω ελεύθερο χρόνο. Έχω άλλωστε την κατανόηση της γυναίκας μου και του γιου μου. Υπάρχουν βέβαια χρονικά διαστήματα που νιώθω την έλλειψή τους.


ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 
ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Π.Β:
Υπάρχουν φορές που για ένα διάστημα δεν υπήρχαν υποθέσεις , μικρή δηλαδή νεκρή περίοδο επαγγελματικά , όπου να σας κατέβαλε αυτό γιατί έλλειπε η αδρεναλίνη της έρευνας;ΑΠΑΝΤΗΣΗ 6: Γ.Τ: 

Ευτυχώς δεν το έχω ζήσει πολύ, άλλωστε και αν υπάρχουν βρίσκω χρόνο για την οικογένεια και τους φίλους μου.


ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Π.Β :
Κλείνοντας κάπου εδώ τη συνέντευξη , την τόσο ενδιαφέρουσα , και έχοντας πολλές ερωτήσεις ακόμα που προκαλεί το κεφάλαιο Γιώργος Τσούκαλης , θα ήθελα να δώσετε μια σημαντική συμβουλή σας στους νέους Ιδιωτικούς Ερευνητές και ένα μήνυμα στους αναγνώστες για το πως μπορούν να προστατευτούν από το να πέσουν θύματα ;

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 7 : Γ.Τ : 

Για τους νέους ερευνητές η συμβουλή μου είναι υπομονή, επιμονή, δουλειά δουλειά δουλειά για τους υποψήφιους πελάτες να ζητούν συστάσεις για τον ερευνητή που θέλουν να συνεργαστούν.


Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΕΞΙΧΝΗΑΣΗΣ 
Σας ευχαριστώ για την Χαρά της συνέντευξης μας , που είναι αφιερωμένη από σας για τους αναγνώστες και να σας ευχαριστήσω και προσωπικά .
Μετά Τιμής ,
Παναγιώτα Βασιλοπούλου : 
                                   Δημοσιογράφος ΕΣΔ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου