Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ... ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ...ΣΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ "ΠΑΝΤΡΕΙΑΣ" ΤΩΝ ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΩΝ!!!!


Κατά του πολιτικού γάμου ομοφυλοφίλων τάχθηκε εισηγητής του Αρείου Πάγου


  • )

Την άποψη ότι «δεν νοείται πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων» και εάν γίνει είναι ανυπόστατος, εισηγήθηκε στο Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου, ο εισηγητής υπόθεσης αναίρεσης που έχει ασκήσει ομοφυλόφιλο ζευγάρι ανδρών κατά σχετικής εφετειακής απόφασης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. 

Ειδικότερα, στον 'Αρειο Πάγο συζητήθηκε η αναίρεση που έχει ασκήσει το ζευγάρι, και αφορά εφετειακή απόφαση που έχει κρίνει ως μη νόμιμο (ανυπόστατο) τον μεταξύ τους πολιτικό γάμο.
Ο εισηγητής της υπόθεσης, υποστήριξε ότι από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και από την ισχύουσα νομοθεσία, δεν είναι επιτρεπτός ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, καθώς ο Αστικός Κώδικας θεωρεί αυτονόητη τη διαφορετικότητα των φύλων των νεονύμφων και αντιλαμβάνεται το γάμο μόνο μεταξύ ετεροφύλων. Εξάλλου, ο εισηγητής έκρινε πως από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ΔΣΑΠΑ), δεν συνάγεται καταλυτικό επιχείρημα υπέρ της αναγνώρισης πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφύλων, αφού και εκεί διακρίνονται δύο φύλα.

Τέλος, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου