Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΑΧ... ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ...ΘΑΥΜΑΤΑ... ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΑΒΟΛΙΑ ΜΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ... ΔΙ ΊΔΙΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!...ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!

Οι Αρχαίοι ήρωες ως «αρχέτυπα» στην αρχαία Ελλάδα

αρχαιοι
Οι ήρωες για τους αρχαίους Έλληνες σηματοδοτούσαν την ικανότητα «υπέρβασης» και «εξύψωσης του ανθρώπου», καθώς ως «ημίθεοι» αποτελούσαν τον σύνδεσμο ανάμεσα στους Θεούς και τους ανθρώπους.Ήταν οι λίγοι, «εκλεκτοί», οι οποίοι ακολουθούσαν την δύσκολη «ατραπό».

Μία «ατραπό», η οποία προυπόθετε να υπερβούν τα ανθρώπινα.Ήταν αυτοί που «αναλάμβαναν» να θυσιαστούν για το κοινωνικό σύνολο,ώστε να ευημερεί η κοινωνία.
Θυσίαζαν το «εγώ», για το «εμείς», παρότι και αυτοί ήταν αναγκαστικά υποταγμένοι στο πεπρωμένο και στα «τερτίπια» των Θεών.
Μέσα από τους άθλους και την τραγικότητα της πορείας τους, υπήρξαν οι «λυτρωτές» της ανθρωπότητας.
Μέσα από τις «συμβολικές» δοκιμασίες που έπρεπε να ξεπεράσουν, έβγαιναν τελικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θριαμβευτές, αφήνοντας παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, την προσωπική θυσία, την λαχτάρα του θνητού ανθρώπου για αθανασία, την αναζήτηση της Θεικής μας υπόστασης, την αναζήτηση εν τέλη του αληθινού προορισμού της ψυχής…
eleysis-ellinwn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου