Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΚΡΙΜΑ ...ΚΡΙΜΑ ...

Ηθελαν να είναι για πάντα μαζί και έτσι έγινε

Τραγωδία με ζευγαράκι εφήβων στο λιμάνι της ΜυτιλήνηςΛέσβος: Θρήνος για τον χαμό δυο νέων! «έφυγαν» μαζί όταν το Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν με την παρέα τους έπεσε στη θάλασσα

Ηθελαν να είναι για πάντα μαζί και έτσι έγινε, ακόμη και στον θάνατό τους, δύο έφηβοι, των οποίων ο τραγικός χαμός βύθισε σε ασύλληπτο θρήνο όλη τη Λέσβο. Ο 15χρονος Μάριος Χουλιάρας από την Αγιάσο και η 16χρονη αγαπημένη του Δήμητρα Χατζηγιαννάκη από τον Αφάλωνα «έφυγαν» μαζί, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν με άλλους τρεις φίλους τους βούλιαξε στη θάλασσα προτού καταφέρουν να απεγκλωβιστούν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 
«Και όταν μου χαμογέλασες, είπα, διάολε, αυτό θέλω να είναι το μέλλον μου» έγραφε προ ημερών το όμορφο κορίτσι πάνω από τη φωτογραφία του προφίλ της, στην οποία φαινόταν να ανταλλάσσει ένα τρυφερό φιλί με τον Μάριο. Ομως μέλλον δεν υπήρξε για το ζευγάρι εφήβων, οι οποίοι άφησαν την τελευταία πνοή τους στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν έπεσε στη θάλασσα το αυτοκίνητο με το οποίο επέστρεφαν από διασκέδαση μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Μάριου, τον 20χρονο αδελφό τους Στάθη, που οδηγούσε, και έναν συνομήλικό του φίλο τους που καθόταν στη θέση του συνοδηγού.


Λίγα μέτρα από το παλιό δημαρχείο, στο ύψος του ιστορικού καφενείου Πανελλήνιον, στο λιμάνι, το όχημα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ανέβηκε στο διπλό κράσπεδο του πεζοδρομίου και, αφού χτύπησε με ορμή σε αλιευτικό σκάφος, στη συνέχεια βούτηξε στη θάλασσα. Οι δύο 20χρονοι άνοιξαν τις πόρτες του αυτοκινήτου και κατόρθωσαν να βγουν έγκαιρα, αλλά τα άλλα τρία παιδιά έμειναν εγκλωβισμένα. Εκείνη την ώρα στο λιμάνι βρίσκονταν και τρεις 19χρονοι μετανάστες, ένας Ιρακινός και δύο Αλγερινοί.
Ο Ιρακινός Σοφιάν και ο Αλγερινός Καντίρ βούτηξαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο νερό μαζί με τον άνδρα του Λιμενικού και κατάφεραν να σώσουν τον 15χρονο δίδυμο αδελφό του Μάριου, ενώ ο Καμίλ από την Αλγερία έμεινε έξω για να βοηθήσει τους 20χρονους που είχαν βγει σώοι από το βυθισμένο αυτοκίνητο. Δυστυχώς, όμως, δεν κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έγκαιρα τον Μάριο και τη Δήμητρα, που πνίγηκαν μαζί.


Οι τρεις διασωθέντες νοσηλεύονται τραυματισμένοι και σε κατάσταση σοκ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος ερευνώνται, με ένα σενάριο να αναφέρει ότι έσκασε το μπροστινό λάστιχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην καταφέρει να ελέγξει το όχημα λόγω της ολισθηρότητας και της απειρίας του. Μάρτυρες ισχυρίζονται ότι, λίγο πριν από τη μοιραία βουτιά, το όχημα έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στην προκυμαία της Μυτιλήνης.
Οι αναρτήσεις στο facebook

Τα αδικοχαμένα αγγελούδια είχαν κάτι παραπάνω από ερωτικό δεσμό, αφού, όπως λένε πρόσωπα που τους γνώριζαν καλά, είχαν βρει το ένα στο πρόσωπο του άλλου το άλλο του μισό. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο facebook καθένας τους είχε πρώτο το όνομα του άλλου και μετά το δικό του! Οι σελίδες τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με μηνύματα από φίλους τους, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που συνέβη λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
Οι οικογένειες των δύο παιδιών έχουν βυθιστεί στο πένθος και μάλιστα γι' αυτήν της 16χρονης ο θάνατος χτύπησε την πόρτα για δεύτερη φορά, αφού η 16χρονη είχε μείνει ορφανή από μητέρα στα 10 της χρόνια! Τρεις μέρες πριν, η άτυχη Δήμητρα είχε αναρτήσει στο facebook ένα ποστ με το οποίο την καληνύχτιζε με την ακροστιχίδα του να σχηματίζει τις λέξεις «μανούλα, σ' αγαπώ». Η τραγική ειρωνεία είναι ότι, μόλις μία μέρα πριν από το δυστύχημα, η 16χρονη είχε ανεβάσει στη σελίδα του συνοδηγού του αυτοκινήτου ένα ποστ που έλεγε: «Αν μια μέρα η ταχύτητα με σκοτώσει, εσύ μην κλάψεις διότι εγώ εκείνη την ώρα γελούσα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου