Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ!

Η κόρη του Σαντάμ Χουσείν ΣΠΑΕΙ τη σιωπή της και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ! «Για το χάος στην χώρα μας, ευθύνονται οι… ΗΠΑ»! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

SANTAM XOYSEIN
Η τηλεοπτική κάλυψη από την ιρακινή τηλεόραση είχε σταματήσει στο σημείο που του περνούσαν την κρεμάλα στον λαιμό. Λίγες ώρες αργότερα όμως κυκλοφόρησε ένα δεύτερο βίντεο που έδειχνε τη στιγμή του θανάτου του.

«Δεν είδα ποτέ εκείνη τη στιγμή και αρνούμαι να το δω», σημειώνει στο CNN η Ραχάντ Χουσεΐν στην πρώτη της συνέντευξη δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του. Σε εκείνο το βίντεο πολλοί ήταν εκείνοι που φώναζαν προσβολές κατά του έκπτωτου ηγέτη που είχε καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τη δολοφονία 148 Ιρακινών το 1982.
«Οι λεπτομέρειες του θανάτου του είναι άσχημες και επώδυνες, αλλά είναι ένας έντιμος θάνατος», τονίζει η Ραχάντ στην τηλεφωνική της συνέντευξη από την πρωτεύουσα της Ιορδανίας όπου αναζήτησε καταφύγιο μετά την εισβολή στο Ιράκ το 2003. «Ήταν ένας θάνατος που ΄προσέδωσε περηφάνια σε μένα, τα παιδιά μου, τις αδερφές μου και τα παιδιά τους και σε όλους εκείνους που αγάπησαν και έχουν μια θέση για εκείνον στην καρδιά τους».
SH2
Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους που είχε διατάξει την εισβολή στο Ιράκ δήλωσε λίγο μετά τον θάνατο του Σαντάμ Χουσεΐν πως η εκτέλεση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αποφασιστικότητα του ιρακινού λαού να δημιουργήσει μια κοινωνία που διέπεται από κράτος δικαίου. Η Ραχάντ, που κατηγορεί τις ΗΠΑ για το χάος στη χώρα της, ευελπιστεί πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι διαφορετικός των προκατόχων του.
«Αυτός ο άντρας ανέλαβε μόλις την εξουσία… Αλλά από ό,τι φαίνεται διαθέτει υψηλό επίπεδο πολιτικής ευαισθησίας και είναι πολύ διαφορετικός από τους προκατόχους του. Εξέθεσε τα λάθη των άλλων, ειδικά σε ό,τι αφορά το Ιράκ, κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τα λάθη που έγιναν στο Ιράκ και ό,τι συνέβη με τον πατέρα μου».
IRAQ JUDICIARY HUSSEIN TRIAL
Στην προεκλογική του εκστρατεία ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αντιτεθεί στον πόλεμο στο Ιράκ αν και υποστήριζε δημόσια την εισβολή σε συνεντεύξεις του πριν και μετά τον πόλεμο. Ενώ έλεγε ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν «κακός τύπος», ο Τραμπ εκθείασε τον πρώην ηγέτη για την ικανότητά του να σκοτώνει τρομοκράτες.
Η Ραχάντ Χουσεΐν είπε ότι δεν έχει αναμειχθεί στην πολιτική και δεν υποστηρίζει ομάδες ή κόμματα αν και έχει κατηγορηθεί πως υποστηρίζει το εκτός νόμου κόμμα του πατέρα της Baath και τον ISIS. «Φυσικά και δεν έχω καμία σχέση με αυτή την ομάδα (ISIS) και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες. Επιπλέον η ιδεολογία της οικογένειας δεν έχει ομοιότητες με εκείνη την εξτρεμιστικών ομάδων. Ως απόδειξη αυτού, οι ομάδες αυτές έγιναν ισχυρές στο Ιράκ όταν αφήσαμε τη χώρα και τελείωσε η περίοδος διακυβέρνησής μας».
epa00893295 A US military handout photo shows the former leader of Iraq Saddam Hussein after he was captured  by US military forces 15 kilometers outside Tikrit, 13 December 2003. Former Iraqi dictator Saddam Hussein was executed early Saturday 30 December 2006, Iraqi television reported. The execution came just four days after an Iraqi court upheld the death sentence handed down after Saddam was convicted for the 1982 massacre in the Iraqi city of Dujail.  EPA/COMBINED JOINT TASK FORCE-7/HO
Εξήρε τη διακυβέρνηση του πατέρα της για τη σταθερότητα που πιστεύει ότι προσέφερε στο Ιράκ, σημειώνοντας πως ο ISIS και άλλες ομάδες δεν θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν αν ήταν ακόμα ζωντανός. Για πολλούς όμως η εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεΐν τελείωσε τη ζωή ενός βάναυσου δικτάτορα που καταπίεσε τον λαό του Ιράκ για τρεις δεκαετίες, εξαπέλυσε καταστροφικούς περιφερειακούς πολέμους και μετέτρεψε τη χώρα σε αστυνομικό κράτος.
SADDAM HUSSEIN EXECUTION
«Οι άνθρωποι που τον θεωρούν δικτάτορα είναι ελεύθεροι να βάλουν όποια ταμπέλα θέλουν. Για εμένα ήταν ένας ήρωας, γενναίος άντρας που αγαπούσε την πατρίδα του, σύμβολο για εκατομμύρια ανθρώπους. Ήταν αγωνιστής και ήξερε πως η κατάληξή του δεν επρόκειτο να είναι εύκολη».
SADDAM HUSSEIN EXECUTION
Cnn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου