Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΤΑΤΟΣ ΣΕ ΜΑΣ!


ΚΕΡΚ ΝΤΑΓΚΛΑΣ: Ο ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΉΔΗ 100 ΕΤΩΝ!
Τσάι, βότκα και συμπάθεια για τα 100στά γενέθλια ενός θρύλου
ΑΠΟ ΤΟ ...http://www.protagon.gr/
dOUGLAS_k_100
Στις 9 Δεκεμβρίου ο Κερκ Ντάγκλας έκλεισε τα 100. Αρχισε να γιορτάζει τα γενέθλιά του αρκετές εβδομάδες νωρίτερα, αποφάσισε όμως να υπογράψει ο ίδιος το σενάριο και τη σκηνοθεσία της επίσημης γιορτής στο σπίτι του γιου του Μάικλ στο Μπέβερλι Χιλς
Κική Τριανταφύλλη
ΓΡΑΦΕΙ  Η Κική Τριανταφύλλη10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 12:00


dOUGLAS_k_4
«Ο πατέρας μου είναι ένας μύθος,αληθινός σταρ μιας εποχής που οι κινηματογραφικοί αστέρες είχαν την αίγλη βασιλιάδων» είπε ο Μάικλ για τον πατέρα του. Πράγματι ο Κερκ Ντάγκλας έχει κερδίσει με το σπαθί του το χαρακτηρισμό του μυθικού σταρ, αφού μέσα σε 7 δεκαετίες γύρισε 90ταινίες, προτάθηκε 3 φορές για Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου αλλά δεν το πήρε ποτέ, τιμήθηκε όμως με 3 Χρυσές Σφαίρες και το 1995 η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών του απένειμε τιμητικό Όσκαρ για τα 50 χρόνια παρουσίας του στον κινηματογράφο.
Η καριέρα του υπήρξε λαμπρή πλην όμως θυελλώδης. Ήταν ένας ηθοποιός πολιτικοποιημένος που κατάφερε να νικήσει τη μακαρθική μαύρη λίστα με τους φιλοκομμουνιστές συγγραφείς. Ακόμη κατάφερε να επιβιώσει από ένα σοβαρό τραυματισμό  κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τη συντριβή ελικοπτέρου το 1991 που τον άφησε κατά 8 εκατοστά πιο κοντό καθώς συμπιέστηκε άσχημα η σπονδυλική του στήλη, ένα εγκεφαλικό επεισόδιο το 1996 μετά από το οποίο έπρεπε να ξαναμάθει να μιλάει, και αργότερα μια επέμβαση ανοικτής καρδιάς, αλλά και διάφορες οικογενειακές τραγωδίες, όπως ο θάνατος του Έρικ, του μικρότερου από τους τέσσερις γιους του το 2004 από υπερβολική δόση και η φυλάκιση του εγγονού του Κάμερον το 2010 για ναρκωτικά.
Την ημέρα που έκλεισε έναν αιώνα ζωής αποφάσισε να
τη γιορτάσει και ιδιωτικά με το στυλ ενός αστέρα του δικού του διαμετρήματος. Στο πάρτι του ήπιαν τσάι και βότκα όπως αρμόζει άλλωστε στις ρίζες των γονιών του που ήταν Εβραίοι μετανάστες από τη Λευκορωσία. Η γιορτή έγινε στις 9 Δεκεμβρίου, στο Μπέβερλι Χιλς, στο σπίτι του Μάικλ Ντάγκλας και της νύφης του, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς με  περίπου 200 καλεσμένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και πολλοί εκπρόσωποι φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στα οποία ο ηθοποιός και η σύζυγός του έχουν δωρίσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Στη λίστα των καλεσμένων ήταν βεβαίως ο ραβίνος του αλλά και ο καρδιολόγος του που ειδικά για την ημέρα αυτή του επέτρεψε  να πιει λίγο αλκοόλ.

«Η μόνη μου δουλειά είναι να είμαι καλά και να αναπαύομαι ώστε να μπορέσω να εμφανιστώ και να είμαι γοητευτικός», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Κερκ Ντάγκλας. Που αποδίδει τη μακροζωία του; Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό  Closer έχει πει : «Μου ζητούν συνέχεια συμβουλές υγείας και μακροζωίας. Δεν έχω. Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχει λόγος για την παρουσία μας εδώ. Γλύτωσα από τη συντριβή ενός ελικοπτέρου και από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο για να κάνω ακόμη περισσότερο καλό στον κόσμο πριν τον αφήνω.». Σημασία όμως έχει επίσης ότι βρήκε την «αδελφή ψυχή» του που δεν είναι άλλη από τη βελγίδα Άννα Μπάϊντενς, τη δεύτερη σύζυγό του. Γνωρίστηκαν το 1953 στο Παρίσι στα γυρίσματα της ταινίας «Κίτρινο Διαβατήριο» και μετά από 63 χρόνια δηλώνει πάντα ερωτευμένος μαζί της. Η Άννα έμεινε στο πλευρό του παρά τις πολλές απιστίες του στις αρχές του γάμου τους και τον βοήθησε σε κάθε δυσκολία της ζωής του.
Την 1η Οκτωβρίου, ο Κερκ Ντάγκλας και η σύζυγός του Άννα ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα στην τελετή για την επέτειο της συμπλήρωσης των 95 χρόνων από τη δημιουργία του  MPTF (Motion Picture and Television Fund). Το ζευγάρι έχει δωρίσει πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο αλληλοβοήθειας των ηθοποιών ενώ επιπλέον ο Κερκ είναι ο τελευταίος θρύλος της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.
Εκείνο το βράδυ λοιπόν ο Μάικλ Ντάγκλας, ο μεγαλύτερος από τους γιους του, απότισε φόρο τιμής στον πατέρα του που φέτος συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής και με τον τρόπο αυτό ο Κερκ Ντάγκλας γιόρτασε δημόσια τα γενέθλια του λίγο πριν από την ώρα τους. Παρουσιαστής της τελετής ήταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ενώ παρόντες ήταν και άλλοι διάσημοι ηθοποιοί – δωρητές όπως ο Χιου Τζάκμαν, ο Μπράιαν Κράνστον, και ο Κέβιν Σπέισι.
«Ο πατέρας μου είναι ένας μύθος, αληθινός σταρ μιας εποχής που οι κινηματογραφικοί αστέρες είχαν την αίγλη βασιλιάδων» είπε ο Μάικλ για τον πατέρα του. Πράγματι ο Κερκ Ντάγκλας έχει κερδίσει με το σπαθί του το χαρακτηρισμό του μυθικού σταρ, αφού μέσα σε 7 δεκαετίες γύρισε 90ταινίες, προτάθηκε 3 φορές για Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου αλλά δεν το πήρε ποτέ, τιμήθηκε όμως με 3 Χρυσές Σφαίρες και το 1995 η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών του απένειμε τιμητικό Όσκαρ για τα 50 χρόνια παρουσίας του στον κινηματογράφο.
Η καριέρα του υπήρξε λαμπρή πλην όμως θυελλώδης. Ήταν ένας ηθοποιός πολιτικοποιημένος που κατάφερε να νικήσει τη μακαρθική μαύρη λίστα με τους φιλοκομμουνιστές συγγραφείς. Ακόμη κατάφερε να επιβιώσει από ένα σοβαρό τραυματισμό  κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τη συντριβή ελικοπτέρου το 1991 που τον άφησε κατά 8 εκατοστά πιο κοντό καθώς συμπιέστηκε άσχημα η σπονδυλική του στήλη, ένα εγκεφαλικό επεισόδιο το 1996 μετά από το οποίο έπρεπε να ξαναμάθει να μιλάει, και αργότερα μια επέμβαση ανοικτής καρδιάς, αλλά και διάφορες οικογενειακές τραγωδίες, όπως ο θάνατος του Έρικ, του μικρότερου από τους τέσσερις γιους του το 2004 από υπερβολική δόση και η φυλάκιση του εγγονού του Κάμερον το 2010 για ναρκωτικά.
Την ημέρα που έκλεισε έναν αιώνα ζωής αποφάσισε να τη γιορτάσει και ιδιωτικά με το στυλ ενός αστέρα του δικού του διαμετρήματος. Στο πάρτι του ήπιαν τσάι και βότκα όπως αρμόζει άλλωστε στις ρίζες των γονιών του που ήταν Εβραίοι μετανάστες από τη Λευκορωσία. Η γιορτή έγινε στις 9 Δεκεμβρίου, στο Μπέβερλι Χιλς, στο σπίτι του Μάικλ Ντάγκλας και της νύφης του, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς με  περίπου 200 καλεσμένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και πολλοί εκπρόσωποι φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στα οποία ο ηθοποιός και η σύζυγός του έχουν δωρίσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Στη λίστα των καλεσμένων ήταν βεβαίως ο ραβίνος του αλλά και ο καρδιολόγος του που ειδικά για την ημέρα αυτή του επέτρεψε  να πιει λίγο αλκοόλ.

«Η μόνη μου δουλειά είναι να είμαι καλά και να αναπαύομαι ώστε να μπορέσω να εμφανιστώ και να είμαι γοητευτικός», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Κερκ Ντάγκλας. Που αποδίδει τη μακροζωία του; Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό  Closer έχει πει : «Μου ζητούν συνέχεια συμβουλές υγείας και μακροζωίας. Δεν έχω. Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχει λόγος για την παρουσία μας εδώ. Γλύτωσα από τη συντριβή ενός ελικοπτέρου και από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο για να κάνω ακόμη περισσότερο καλό στον κόσμο πριν τον αφήσω.». 
Σημασία όμως έχει επίσης ότι βρήκε την «αδελφή ψυχή» του που δεν είναι άλλη από τη βελγίδα Άννα Μπάϊντενς, τη δεύτερη σύζυγό του. Γνωρίστηκαν το 1953 στο Παρίσι στα γυρίσματα της ταινίας «Κίτρινο Διαβατήριο» και μετά από 63 χρόνια δηλώνει πάντα ερωτευμένος μαζί της. Η Άννα έμεινε στο πλευρό του παρά τις πολλές απιστίες του στις αρχές του γάμου τους και τον βοήθησε σε κάθε δυσκολία της ζωής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου