Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η ΜΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ... 
ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΦΕΚΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΙΣΙΩΣΕΙ...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι  


ΛΑΜΟΓΙΟ! 


Από τον Στάθη Παλαιολόγο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Μια απίστευτη (αλλά πέρα ως πέρα αληθινή) ιστορία αποκαλύπτουμε σήμερα από το μετερίζι των αποκαλύψεων, το ιστορικό Press-gr!

Χωρίς πολλές εισαγωγές, έχουμε και λέμε:

Στις 14 Νοεμβρίου 2015, δύο εφημερίδες φέρνουν στο φως ένα πολύκροτο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. 
"Τετράτροχη μαφία στο υπουργείο Εσωτερικών" είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της φιλοκυβερνητικής "Εφημερίδας των Συντακτών".  
"Πάρτι σπατάλης με 
κρατικά αυτοκίνητα. Βόλτες και πλασματικές υπερωρίες με τα οχήματα του υπουργείου Εσωτερικών καταγράφει το πόρισμα των επιθεωρητών" γράφει την ίδια ημέρα η "Αγορά".
  


Διαβάζουμε στην Εφημερίδα των Συντακτών: Στοιχεία-σοκ στο πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα και αποκαλύπτει κύκλωμα που λυμαινόταν το Δημόσιο. 
Αυτοκίνητα «χρεωμένα», μεταξύ άλλων, στους Ν. Βούτση, Κ. Μητσοτάκη, Γ. Δραγασάκη, Τ. Κουίκ εμφανίζονται να κάνουν φανταστικές διαδρομές, με δυσθεώρητες χρεώσεις. Σύμφωνα με το πόρισμα το κύκλωμα λυμαινόταν το Δημόσιο, εισπράττοντας σημαντικά ποσά από εικονικά τιμολόγια, πληρωμές διοδίων και καυσίμων. και από ψευδείς υπερωρίες.

Από τους δέκα υπαλλήλους, η μία είναι γενική διευθύντρια, ένας διευθυντής, τρεις προϊστάμενοι (ανώτερα στελέχη δηλαδή) και πέντε οδηγοί.
  

Το πόρισμα ήταν ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ, 42 σελίδων, καταπέλτης, είχε παραδοθεί τονΟκτώβριο 2015, δηλαδή λίγες εβδομάδες νωρίτερα και αφορούσε 10 άτομα που -κατά την "Εφημερίδα των Συντακτών"- ήταν μέλη της "τετράτροχης μαφίας".

Προσέξτε τώρα:
Η ανώνυμη καταγγελία έγινε στις 7 Ιουλίου 2015 και αμέσως το Σώμα Επιθεωρητών άρχισε την έρευνα που έβγαλε λαβράκια. 
Πάμε στην πρώτη αποκάλυψη - βόμβα του Press-gr. 
Στις 2 Οκτωβρίου 2015 (δηλαδή ενόσω γινόταν η έρευνα και καθαρογραφόταν το πόρισμα - καταπέλτης) ο Ειδικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλειος Ανδρονόπουλος, στέλνει έγγραφο στο υπουργείο Εσωτερικών και ζητά "να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την απόσπαση στην Προεδρία της Δημοκρατίας του Α.Ζ, μονίμου υπαλλήλου του Κλάδου ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού". (Το όνομα στην παρούσα φάση δεν έχει σημασία αφού άλλωστε για εμάς ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να υπάρξει τελική απόφαση στην υπόθεση. Για "τετράτροχη μαφία" και "κύκλωμα" η Εφημερίδα των Συντακτών" έγραψε...).  
Το έγγραφο κοινοποιείται και στον Γενικό Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Γεώργιο Γεννηματά.
  


Για την ιστορία σημειώνουμε (και πριν βγάλουμε άλλα συμπεράσματα), ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν υπερυπουργός Εσωτερικών κλπ από το 2004 έως το 2009 και ο Βασίλειος Ανδρονόπουλος δεξί του χέρι στο υπουργείο... 
Πάμε τώρα στην δεύτερη αποκάλυψη του Press-gr. 
Στις 20 Νοεμβρίου 2015 υπογράφεται απόφαση με θέμα "Απόσπαση υπαλλήλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας"
Και λέει: "Αποσπούμε στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον Α.Ζ.  υπάλληλο του Κλάδου ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού με βαθμό Β' του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης". 
  
Ποιος υπογράφει την απόφαση; Ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ".
  


Ποιος είναι ο κ. Βερναρδάκης; Ένας από τα πολιτικά πρόσωπα που κατά την εφημερίδα αποτέλεσαν "θύματα του κυκλώματος". 
Μάλιστα ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους φέρονται ότι κατά την περίοδο που πριν γίνει υπουργός ήταν γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης είχαν πλαστογραφήσει την υπογραφή του σε βεβαιώσεις υπερωριακής εργασίας που πληρώθηκε από το Τμήμα Εκκαθάρισης Αποδοχών του υπουργείου Εσωτερικών!


Στο κεφάλαιο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ το πόρισμα αναφέρει μάλιστα επί λέξει:
"Η έκθεση να διαβιβαστεί στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (δηλαδή τον Βερναρδάκη) προκειμένου ως αρμόδιος πειθαρχικός προϊστάμενος να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στους κάτωθι υπαλλήλους...."
  

Και στο τέλος γράφουν οι "διενεργήσαντες τον έλεγχο" Μαρία Βλάχου και Μαρία Νοταρά- Μπαφίτη: "Η παρούσα να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών κατ' άρθρο 5 του ν. 3074/2002 για την ποινική αξιολόγηση των διαλαμβανομένων σε αυτήν". 
  

Τι έκανε λοιπόν κ. Βερναρδάκης; 
Κίνησε την πειθαρχική διαδικασία; 
Αυτό που σίγουρα έκανε ήταν λίγες ημέρες αργότερα να υπογράψει την απόσπαση του εμπλεκόμενου στελέχους  του υπουργείου Εσωτερικών στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Γιατί το έκανε ο προσεκτικός Χριστόφορος; 
Δεν πρόσεξε πού έβαλε την υπογραφή του; 
Τον παρέσυραν οι γραφειοκράτες;
Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο ρουσφέτι που του ζήτησε ο αγαπητός του -από την περίοδο Καραμανλή- Προκόπης Παυλόπουλος;
Πάσα απάντηση δεκτή...

Άλλα σχόλια πάντως, προς το παρόν δεν χρειάζονται:
Η κυβέρνηση εμφανίζεται μέσω δύο φιλικών της δημοσιευμάτων ως θύμα κυκλώματος και μαφίας μέσα στο υπουργείο  Εσωτερικών. 
Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ένας από τους εμπλεκόμενους αποσπάται στην Προεδρία της Δημοκρατίας με υπογραφή του υπουργού που καιθύμα εμφανίζεται και την ευθύνη του πειθαρχικού ελέγχου έχει!!!

Παρακαλώ;
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου