Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Αποκάλυψη βόμβα: Μυστικό σχέδιο Ερντογάν για να τελειώσουν την Ελλάδα – Στο έλεος του σουλτάνου η ΕΕ

Πώς ο Ερντογάν εκβιάζει την ΕΕ για να αποτελειώσουν την Ελλάδα;
Χυδαίους εκβιασμούς με αιχμή το προσφυγικό, αλλά και τη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τα επιπλέον μέτρα που ζητούν οι δανειστές στο οικονομικό πεδίο, δέχεται η ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκεντρο και συντονιστής αυτού του παιχνιδιού στις πλάτες της χώρας μας, είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κύκλοι της Ευρώπης και του ΔΝΤ που θέλουν την Ελλάδα να χτυπήσει «κόκκινο» με την πίεση των αυξανόμενων προσφυγικών ροών.

Η απειλή της Σένγκεν, αλλά πολύ περισσότερο του εγκλωβισμούς εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα, είναι υπαρκτή και το έχει καταλάβει για τα καλά τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τις συζητήσεις τόσο στην Κομισιόν για το προσφυγικό, όσο και ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς για τη διαπραγμάτευση, σχεδιάζεται και συντονίζεται μια πολλαπλή επίθεση για να δεχτεί η Ελλάδα τα πάντα!
Από την πρώτη φάση της αξιολόγησης, έγινε αντιληπτό στο οικονομικό επιτελείο ότι οι δανειστές έχουν μεθοδεύσει ένα σχέδιο πιέσεων, ώστε να τραβήξει επί μακρόν η διαπραγμάτευση και να εξαντληθεί η κυβέρνηση ώστε να αποδεχθεί σκληρές περικοπές στις κύριες συντάξεις, όλες τις απαιτήσεις για το Ταμείο Περιουσίας, αλλά και νέα φορολογικά βάρη.
Ενώ η κυβέρνηση πιέζεται από τις κοινωνικές αντιδράσεις με αιχμή το ασφαλιστικό, είναι σε εξέλιξη ένα παράλληλο παρασκήνιο για τη διαχείριση του προσφυγικού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 16 Νοεμβρίου και όταν είχε ήδη συμφωνηθεί το Action Plan μεταξύ Τουρκίας και Κομισιόν, ο Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόλαντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αττάλεια της Τουρκίας, απείλησε ότι εάν η ΕΕ δεν συνδέσει το προσφυγικό με την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας θα στείλει με λεωφορεία πρόσφυγες σε Ελλάδα και Συρία και θα αφήσει τους πρόσφυγες να πνίγονται στις ελληνικές ακτές.
Η διασύνδεση των τουρκικών αρχων με τους διακινητές είναι σε γνώση της ηγεσίας της ΕΕ, η οποία σιγοντάρει με την αδιαφορία της μέχρι να αφήσει την Ελλάδα να «πνιγεί» από τους μετανάστες.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο τούρκος Πρόεδρος τόνισε στην Κομισιόν ότι θέλει άλλα 3 δισεκατομμύρια το χρόνο τουλάχιστον, διαφορετικά δεν θα υπάρξει συμφωνία για συνεργασία στο προσφυγικό.
Επίσσης, ζήτησε το άνοιγμα όλων των κεφαλαίων ένταξης συντομότερα και δεν επιδέχεται υποδείξεις από την Κομισιόν, ενώ η τελευταία σκοπίμως καθυστέρησε την δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, μετά από αίτημα του ιδίου του Ερντογάν για να τον βοηθήσουν να κερδίσει τις εκλογές.
Η Τουρκία τα παίρνει όλα!
Αποκαλυπτικοί για τη στάση της Τουρκίας είναι οι διάλογοι για το του Νοεμβρίου, τότε που Γιούνκερ και Τουσκ συναντήθηκαν με τον Ερντογάν.
«Εάν μας δίνετε 3 δισεκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια τότε δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Η Ελλάδα έλαβε 400 δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια της κρίσης. Θα έπρεπε να αποσπάσουμε μερικά από εκείνα τα κονδύλια και να τα επενδύσουμε σε μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία ώστε να λύσουμε όλα τα προβλήματα με τους πρόσφυγες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε Τουσκ και Γιούνκερ.
Όταν ο κ. Τουσκ προσπάθησε να εξηγήσει ότι τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα ήταν δάνεια ώστε να διασφαλιστεί και η Ευρωζώνη και δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις, ο κ. Ερντογάν τον διέκοψε λέγοντας ότι η χώρα του ήδη δαπάνησε 8 δισεκατομμύρια ευρώ για στρατόπεδα προσφύγων που είναι «υπόδειγμα» και ότι ο ίδιος δεν επιδέχεται συστάσεις.
Ο κ. Ερντογάν έδειξε πλήρη αδιαφορία για τα προβλήματα της Ευρώπης και ιδιαίτερα τη στιγμή που ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι η ΕΕ βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση και ήδη κάποια κράτη μέλη ήταν έτοιμα να καταργήσουν τη Συνθήκη Σένγκεν μετά τη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.-http://www.fimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου