Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΣΑΝ ...ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ...

ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Ντορέτα Πέππα

ΝΙΚΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΑΣ!


Όσοι είναι Έλληνες, δε θα πρέπει πια να αναγνωρίζουν όλα αυτά τα ανδρείκελα ως Ελληνική Κυβέρνηση ή και εν γένει τους Έλληνες πολιτικούς ως έχουν σήμερα -νομίζω ότι δε χρειάζεται ανάλυση το γιατί, είναι τόσα πολλά πια... χθες, σήμερα, σε καθημερινή βάση! Ένα μένει τώρα να νικήσουμε. Το φόβο μας! 

Που είναι ο χειρότερος και ο μόνος κατ' ουσίαν εχθρός μας. Μόλις αυτός ξεπεραστεί, όλα θα αλλάξουν. Και πρώτα πρώτα, θα έχουμε την επιλογή της λυτρωτικής εθνικοαπελευθερωτικής μάχης έναντι του αργού θανάτου που βιώνουμε σήμερα. Στο τέλος τέλος, ας σκεφθούμε αυτό: πόσοι και πόσοι βάρβαροι από Ανατολή και Δύση δεν πέρασαν από αυτόν τον τόπο, καταστρέφοντας και υποδουλώνοντάς τον κατά καιρούς. 


Οι Έλληνες, όμως, υπάρχουμε ακόμη. Επιβιώνουμε χιλιετίες ολόκληρες, σε πείσμα των βαρβάρων, που οι περισσότεροι έχουν πια χαθεί ακόμη και ως ανάμνηση. Αυτό κάτι λέει. Ότι ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες είμαστε φτιαγμένοι από σκληρό υλικό. Οπότε, ο φόβος είναι όχι απλά περιττός, αλλά προπάντων επιζήμιος. Ας μην "οξειδωνόμαστε πια μες στη νοτιά των ανθρώπων", για να προσαρμόσω στις ανάγκες του λόγου την του Ελύτη ρήση. Αντίθετα, ας επικαλεστούμε τη "¨μακρινή Μητέρα", το "ρόδο το αμάραντο" του γένους μας και ας βγούμε εμείς στο Αιγαίο "με μπομπάρδες τρικάταρτες" εναντίον εχθρών και "φίλων" (προσοχή στα εισαγωγικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου