Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Για να εξηγούμαστε... Αρχαιολογικά η Αλβανία δεν έχει να επιδείξει ΤΙΠΟΤΕ! ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ είναι ελληνικής καταγωγής! Σε ολάκερη την επικράτειά της! Ακόμη και ο Εθνικός τους ήρωας ( ΣΚΕΝΤΕΡ ΜΠΕΗ) είναι ΄Ελληνας!


Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΡΘΩΤΟΥ!

ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΕΔΩ...
Και γιατί να μιλήσει; Εδώ έχουν βάλλει πλώρη να ξεπουλήσουν όχι μόνον τον Παρθενώνα, Το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ακόμη και τον ομφαλό της γης, το Ιερόν του Απόλλωνα στην Ιτέα!
Ένα πολιτισμικό έγκλημα σε βάρος της πανανθρώπινης κληρονομιάς που άφησε στο διάβα των αιώνων ο Ελληνισμός, είναι έτοιμη να διαπράξει η γειτονική Αλβανία. Η αρχαία ελληνική πόλη Βουθρωτόν, κείμενη 20 χλμ. περίπου νότια των Αγίων Σαράντα, αποτελεί, ίσως, τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο στην Αλβανία.
Του Παντελή Καρύκα
Η ηπειρωτική ελληνική πόλη, γνώρισε ιδιαίτερη ακμή στους Ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους, αλλά εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους της, τον 15ο αι. λόγω των τουρκικών επιδρομών. Το 1925 ιταλική αρχαιολογική αποστολή άρχισε ανασκαφές στην περιοχή φέρνοντας στο φως και μέρος της αρχαίας πόλης. Το κομουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα «εθνικοποίησε» τον αρχαιολογικό χώρο. Μετά την κατάρρευση του καθεστώτος η περιοχή ανακηρύχθηκε εθνικό αρχαιολογικό πάρκο και η πόλη, χαρακτηρίστηκε, από την UNESCO, χώρος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας.
Αυτή λοιπόν την αρχαία πόλη πρόκειται να εκποιηθεί. Το 2006, η τότε αλβανική κυβέρνηση, παραχώρησε έκταση 1.360 εκταρίων, εντός του αρχαιολογικού πάρκου, σε ιδιώτες, οι οποίοι υποστήριζαν ότι κατείχαν τίτλους ιδιοκτησίας της περιοχής, προ Χότζα. Η όλη διαδικασία, αποκαλύφθηκε, τελικά, ότι όχι μόνο δεν έχει γίνει νόμιμα, αλλά είχε γίνει και μυστικά και φυσικά παράνομα, αφού δεν είναι δυνατό να μεταπωλείται ή να παραχωρείται ένας τέτοιος αρχαιολογικός χώρος σε ιδιώτες. Η αποκάλυψη των εν λόγω παρανομιών, έγινε μάλιστα από το αλβανικό τμήμα του Φόρουμ για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μιας διεθνούς οργάνωσης η οποία ασχολείται ακριβώς με τη διάσωση της παγκόσμιας αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομίας.
Η οργάνωση καταδίκασε την ενέργεια των αλβανικών κυβερνήσεων και ζήτησε από τον νυν πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα, να ακυρώσει την απόφαση, ζητώντας παράλληλα από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση της μεταβίβασης του αρχαιολογικού χώρου στους ιδιώτες.
 defence-point.gr

1 σχόλιο:

  1. οι αλβανιαρηδες με την ανοχη και την αδιαφορια των ημετερων εχουν οικειοποιηθει την μουσικη παραδοση της βορειου και της νοτιου Ηπειρου μας και την παρουσιαζουν μεσω διαδικτυου σε ολα τα μηκη και πλατη της γης για δικια τους! εδω γλεντια κανουν μες στη Αθηνα μερα μεσμερι με ηπειρωτικη μουσικη κξαι κανεις δεν διαμαρτυρεται! ενα απο τα πρωτα πραγματα που πρεπει να κανει μια εθνικη κυβερνηση ειναι να διεκδικηση την παραδοση μας πισω αυτη που μας εχουν κλεψει οι κατσαπλιαδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή