Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΩΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ



Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ: "ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΝΗΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ" ΑΠΑΝΤΗΣΗ- "ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕ" ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ


TOUURK-ELLAS
ΑΝΤΙ ΤΟ ΥΠΕΞ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΑΣΗΜΑΤΑ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αμφισβητώντας τις διεθνείς συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων σε σχέση με τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών τόνισε ότι δεν ισχύειι το καθεστώς συγκεκριμένων νησιών του Αιγαίου όπως οι Οινούσσες, οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Καλόλημνος και η Ψέριμος.Προκλητικά δηλαδή ο Νταβούτογλου είπε ότ μια σειρά νησιών στο Αιγαίο είναι τουρκικά και καώς έχουν δοθεί στην Ελλάδα!!!
Ο Νταβούτογλου προέβη σε αυτές τις προκλητικές δηλώσεις απαντώντας σε ερώτηση που υποβλήθηκε από βουλευτή του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Από την πλευρά του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντί για επιθετική απάντηση, ακολούθησε τη συνήθη πρακτική των χλιαρών ανακοινώσεων, που ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας είπε: "Φαίνεται ότι έχουν βάλει κάποιον να κάνει αυτή την ερώτηση μια φορά το χρόνο".
Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα "του χρόνου τέτοιο καιρό να μην τα ξαναλέμε"!!!
Λες και τον ελληνικό λαό τον ενδιαφέρει να μάθει ποιος βάζει «κάποιον» να κάνει ερωτήσεις στην τουρκική βουλή για να λέει όσα λέει ο Νταβούτογλου. Το υποτακτικό μάλιστα ύφος του κ. Δελαβέκουρα ήταν τέτοιο ώστε εξέφρασε την ελπίδα "του χρόνου τέτοιο καιρό να μην τα ξαναλέμε"!!!  Εάν νομίζει ότι με ευχολόγια και ελπίδες θα αλλάξει η τακτική της Τορυκίας, τότε...ζ΄'ητω που καήκαμε!
Του χρόνου τέτοια εποχή κ. Δελαβέκουρα, με τέτοια μυαλιά που έχετε στο ΥΠΕΞ μπορεί να...θρηνούμε εδαφικές απώλειες. Η Τουρκία όχι μόνο θα επαναλαμβάνει τέτοιες δηλώσεις αλλά θα προβεί σε ευθεία στρατιωτική επίθεση.
Ο κ. Δελαβέκουρας, συνέχισε: "Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο. Όλα αυτά διέπονται από διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες είναι απολύτως σαφείς"!
Και τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων ήταν «απολύτως σαφείς» κι έγιναν σκόνη μέσα σε ελάχιστο διάστημα. Με τις υπογραφές των πολιτικών. Τι μας λέτε λοιπόν για σαφές καθεστώς; Περιμένετε μήπως να σας προστατέψουν οι...διεθνείς συμβάσεις; Αυτές αλλάζουν σε χρόνο dt από τους σημερινούς... σωτήρες της χώρας: τους συμμάχους και δανειστές! Μήπως η Κύπρος που ζει έναν δεύτερο Αττίλα, από τους ...συμμάχους δεν οδηγήθηκε στην καταστροφή; Ε κύριε Δελαβέκουρα;
Αντί λοιπόν να στείλετε στο διάολο τον Νταβούτογλου, αφήνοντας κατά μέρος τα ευχολόγια και τις επικλήσεις των διεθνών συμβάσεων, προτιμήσατε για μια ακόμη φορά να καταστήσετε σαφές ότι εκεί στο Υπουργείο Εξωτερικών κάνετε διπλωματία «βουτυρομπεμπέ»!
Αντί να περάσετε στην ευθεία αντεπίθεση και να πείτε στον Νταβούτογλου ότι τα μέρη που πατάει είναι κατακτημένα από τις βάρβαρες ορδές των Τούρκων και ότι η Ελλάδα αμφισβητεί τα σύνορα της Τουρκίας σε όλη την Μικρά Ασία, αναρωτιέστε ποιον βάζουν κάθε φορά οι Τούρκοι να κάνει τέτοιες... υποβολιμαίες ερωτήσεις στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών.
Αντί να υπενθυμίσετε στον Νταβούτογλου την διαρκή βαρβαρότητα της Τουρκίας η οποία ήδη κρατά υπό κατοχή την Κύπρο και να της πείτε "Μολών Λαβέ" εφόσον τολμήσει να κάνει ένα βήμα σε βάρος των νησιών μας, αναμασήσατε τις ίδιες πομφόλυγες. 
Θα καταλάβετε κύριοι εκεί στο ΥΠΕΞ ότι βρισκόμαστε ενώπιον επικείμενου πολέμου;
Θα καταλάβετε ότι με όση άγρια εξαθλίωση έχετε φέρει στην κοινωνία και στις Ένοπλες Δυνάμεις έχετε ανοίξει την όρεξη στους Τούρκους οι οποίοι ετοιμάζονται και οργανώνουν την εισβολή τους σε κάποιο ελληνικό νησί;
Ή μόνη έγνοια σας είναι να υπακούετε στις εντολές του Τόμσεν που τεμαχίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις;
Μάκης Βραχιολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου