Τρίτη 23 Απριλίου 2013

...ΒΡΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΖΩΝ ΚΕΡΙ... ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕ .... ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ!
Τα περίεργα και ανεξήγητα γεγονότα στις σχέσεις ΗΠΑ-ΕλλάδαςΓιατί αναβλήθηκε -τελευταία στιγμή- συνάντηση Κέρι-Αβραμόπουλου στην Ουάσιγκτον;
Το απόγευμα 18 Απριλίου 2013 έγινε η καθιερωμένη τελετή -ετεροχρονισμένα- γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, με την παρουσία του πρόεδρου και του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, του αρχιεπίσκοπου Δημήτριου και περίπου 300 Ομογενών.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έκανε μεγάλες προσπάθειες γιά να κλειστεί συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δεν έκλεινε το ''ραντεβού'' το τριήμερο 17-19 Απριλίου '13, ώστε ο 'Ελληνας υπουργός να ήταν παρών και στην εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, κάτι που ήθελε πολύ, έστω γιά την... αναμνηστική φωτογραφία. Τελικά, μετά από γραπτή παρέμβαση στον κ. Κέρι σημαντικού μέλους της Γερουσίας, φιλέλληνα γερουσιαστή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δέχτηκε να γίνει η συνάντηση. Ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στην Ουάσιγκτον από το Λονδίνο, όπου βρισκόταν γιά την κηδεία της Θάτσερ, ενημερώθηκε από το ''Μαξίμου'' ότι δεν πρέπει να πάει στις ΗΠΑ, γιά συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, τώρα. Φυσικά, έτσι εκτέθηκε και ο γερουσιαστής, που μεσολάβησε, γιά κάτι που ζήτησε -έμμεσα- η Αθήνα. Στις 16 Απριλίου, προπαραμονή της εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο, δόθηκε εντολή -από τον ΥΠΕΞ- στον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Τσιάρα να μεταβεί αυτός στην Ουάσιγκτον γιά την τελετή, ως αρμόδιος γιά τους Απόδημους 'Ελληνες. Γεγονός που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Τσιάρας, απαντώντας σε ερώτηση του ''Κ'' (γι' αυτό το ''ΚΑΛΑΜΙ'' ανάφερε ότι θα ήταν παρών στον Λευκό Οίκο). Την παραμονή, ξαναδόθηκε εντολή στον υφυπουργό να... μην πάει στην Ουάσιγκτον, όπως κι έγινε.
Τι να σημαίνουν όλα τα παραπάνω ΓΕΓΟΝΟΤΑ και που βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας;
H -ετεροχρονισμένη- εκδήλωση γιά 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο
Η καθιερωμένη γιά χρόνια εκδήλωση, γιά να τιμηθεί η 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, έγινε -ετεροχρονισμένα- στις 18 Απριλίου. Περίπου 300 προεδροπαράγοντες της Ομογένειας παρόντες γιά την αναμνηστική φωτογραφία. Ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε βασικά σε όσα πρόσφερε η αρχαία Ελλάδα στην ανθρωπότητα, ευχόμενος να ξεπεράσει η σημερινή Ελλάδα, σύντομα, την οικονομική κρίση
Δυστυχώς οι προεδροπαράγοντες της Ομογένειας δεν ήταν στην τελετή με φουστανέλες και τσαρούχια. Η Ομογένειά μας στις ΗΠΑ, είναι η μόνη ''εθνική ομάδα'' στην χώρα, που ακόμα εκπροσωπείται από εκκλησιαστικό ηγέτη, γι' αυτό οι Αμερικανοί (ακόμα) μας θεωρούν ''γραφικούς'', δηλ. της ''πλάκας''. ( ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου