Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕςΡΙΚΩΝ..ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.. Σε ανάλογοπεριστατικό οι Αμερικάνοι θα τα είχαν κάνει λίμπα;.. Μα είναι χώρα που προστατεύει όπου γης τους πολίτες της!


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ: "ΕΘΑΨΑΝ" ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις . ΜΑΚΕΛΕΙΟ-
iereon-apagogi
Αντί να φέρουν τον κόσμο ανάποδα στο ΥΠΕΞ, αντί να διαδηλώσουν παγκοσμίως την απαγωγή των δύο ορθόδοξων ιεραρχών στη Συρία, κάνουν την πάπια.
Εάν οι απαχθέντες ιερείς ήταν καθολικοί, μέχρι και στρατιωτικό εκστρατευτικό σώμα θα είχε μεταβεί από τους Ιταλούς στη Συρία για την απελευθέρωση των ιερέων.
Εδώ το έχουν θάψει το θέμα. Αυτή είναι η ξεφτίλα μας.

Το παρακάτω ρεπορτάζ είναι του Μάνου Χατζηγιάννη από το «Αγιορείτικο Βήμα».
Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση απαγωγής των δύο ιεραρχών στη Συρια. Χθες όπως το "Αγιορείτικο βήμα" ανέφερε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος συντονίζει τις κινήσεις στην προσπάθεια εντοπισμού τους, ενώ οι ελληνικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις τοπικές κυβερνήσεις, αλλά και με αξιωματούχους της Ευρωπαικης Ενωσης και του ΝΑΤΟ.
Στη Βηρυτό βρίσκεται ήδη και ο υφυπουργός Κ. Τσιάρας.
Συγκεκριμένα ο Κ.Τσιάρας βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Λιβάνου προκειμένου να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις προσπάθειες διάσωσης των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών και βεβαίως να έχει σειρά επαφών και διαβουλεύσεων και να συντονίζει τις προσπάθειες ανεύρεσης και απελευθέρωσης των δύο απαχθέντων.
Βρισκόμαστε πάντως στην έκτη μέρα από την απαγωγή τους και οι πληροφορίες για την τύχη τους παραμένουν συγκεχυμένες, αφού αφενός καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ανάληψη ευθύνης για την απαγωγή και αφετέρου το Πατριαρχείο Αντιοχείας φαίνεται κι αυτό να αγνοεί που βρίσκονται πλέον οι δύο Ιεράρχες.
Από την Ορθόδοξη Χριστιανική Αρχιεπισκοπή Αντιοχείας της Βορείου Αμερικής πάντως ξεκίνησε μια διαδικτυακή "εκστρατεία" συλλογής υπογραφών για την απελευθέρωση των απαχθέντων. Σε ανακοίνωση με τίτλο "Υποστήριξη για απαχθέντες Ιεράρχες" η Αρχιεπισκοπή ενθαρρύνει όλα τα μέλη της να δείξουν τη συνεχή υποστήριξή τους για τους απαχθέντες αρχιεπίσκοπους Παύλο και Ιωάννη του Χαλεπίου, πρώτα και κύρια μέσω εγκάρδιας προσευχής.
Παράλληλα ενθαρρύνει άπαντες να υπογράψουν και να προωθήσουν την online αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου
https://petitions.whitehouse.gov/petition/save-syrian-christians-bishops-and-clergy-men/Nqrb3cv1
ζητώντας την ανάληψη δράσης της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών για λογαριασμό των μητροπολιτών που έχουν απαχθεί. Στόχος είναι η συγκέντρωση 100.000 υπογραφών μέχρι τις 23 Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου