Τρίτη 2 Απριλίου 2013


Η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, στρατηγείο επιχείρησης αφελληνισμού της Κύπρου

Η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, στρατηγείο επιχείρησης αφελληνισμού της Κύπρου
Όταν οι Βρετανοί, το 1878, πατούσαν το πόδι τους στην Κύπρο δεν είχαν σκοπό να φύγουν. Μεθοδεύοντας τη μόνιμη παραμονή τους στο Νησί εξακολούθησαν να κυβερνούν και μετά την επίπλαστη ανεξαρτησία και να ασκούν πολιτική μέσω των προγεφυρωμάτων τους, δηλαδή του  ΑΚΕΛ και της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. Προκάλεσαν και υποβοήθησαν την εισβολή το 1974, επαναφέροντας έτσι τους Τούρκους στην Κύπρο και τώρα με μεθοδεύσεις προσπαθούν να υφαρπάξουν το Κράτος μας και να το μεταβιβάσουν σ’ αυτούς, χρησιμοποιώντας πάλι τα προγεφυρώματά τους, το ΑΚΕΛ και τους  πλουτοκράτες.

Οι Εγγλέζοι μελετώντας εγκαίρως την ψυχοσύνθεση των προγόνων μας, αντελήφθησαν ότι η καταχωνιασμένη στις ψυχές των, Ελληνικότητα (…την Ελλάδα θέλωμεν κι’ ας τρώγωμεν πέτρες…) αποτελούσε εμπόδιο στα σχέδιά τους. Συνεπώς η Ελληνική συνείδηση και  το Ελληνικό ήθος και έθος θα έπρεπε να εξαλειφθούν. Σαν υποκατάστατο της Ελληνικής συνείδησης επεδίωξαν τη δημιουργία κυπριακής, τάχα, συνείδησης.  Για τη δημιουργία των απαραίτητων κοινωνικών μηχανισμών διοχέτευσης της πολιτικής τους,  φρόντισαν να ιδρύσουν το 1889 την αγγλική μασονική στοά Saint Paul’s, η οποία πολύ σύντομα ρίζωσε και απέδωσε καρπούς.  Ταυτόχρονα στόχευσαν στον εξαγγλισμό της παιδείας.
Οι τότε φωτισμένοι Έλληνες της Κύπρου προς εξουδετέρωση των προσπαθειών των Άγγλων, ίδρυσαν το 1893 στη Λευκωσία το Παγκύπριο Γυμνάσιο, το οποίο έμελλε να αναδειχθεί ως ο θεματοφύλακας της εθνικής ιδέας.  Εξέχουσα προσωπικότητα της εποχής και φλογερός απόστολος της ενωτικής ιδέας, αναδεικνύεται μεταξύ άλλων και ο Μανιάτης καθηγητής Νικόλαος Καταλάνος, ο οποίος όμως θα απελαθεί από την Κύπρο, όταν οι μαθητές του στις 25 Μαρτίου 1921, αγνόησαν την απαγόρευση του αποικιοκρατικού καθεστώτος να παρελάσουν, με συνέπεια να απειληθούν σοβαρές ταραχές.
Σε αντιστάθμισμα της ίδρυσης του Παγκυπρίου Γυμνασίου, οι Άγγλοι ίδρυσαν την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Έκτοτε το εν λόγω ίδρυμα ανέλαβε στρατηγικό ρόλο εθνικής αποδόμησης του Ελληνισμού της Κύπρου. Η αλωμένη Κυπριακή πολιτεία όχι μόνο καμώνεται ότι δεν βλέπει αλλά συνεργεί κιόλας στην προσπάθεια των Άγγλων. Η Αγγλική Σχολή διοικείται από Εγγλέζο διευθυντή, ενώ χρηματοδοτείται από το Κράτος μας. Μετά το άνοιγμα των κατοχικών οδοφραγμάτων αρκετοί Τούρκοι μαθητές φοιτούν δωρεάν στην Αγγλική Σχολή και εκπαιδεύονται πώς θα τουρκοποιήσουν την Κύπρο με δαπάνες του Έλληνα Κύπριου φορολογούμενου. Και ως Τούρκοι, που είναι, συμπεριφέρονται προκλητικά και αχάριστα! Προ διετίας έφτυσαν Ελληνόπουλο, συμμαθητή τους, διότι έφερε σταυρό στο στήθος. Τα Ελληνόπουλα αντέδρασαν ως όφειλαν και τα  επεισόδια έγιναν αφορμή να πληροφορηθούμε ότι εκεί γίνονται τα αίσχη. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η χρήση Ελληνικών και Χριστιανικών συμβόλων. Επίσης δημιουργήθηκε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα για τους Τούρκους μαθητές, στην οποία αναρτήθηκε Τουρκική σημαία και το πορτραίτο του Κεμάλ Ατατούρκ. Οι Έλληνες μαθητές εκπαιδεύονται για να μισήσουν την Ιστορία τους και σ’ αυτή την προσπάθεια πρωτοστατούν καθηγητές, κατά φαινότυπο Ελληνοκύπριοι. Προεξάρχουσα φυσιογνωμία μάλιστα, σύζυγος  λαλίστατου ακελικού παράγοντα, η οποία προέβαινε σε ωμή τουρκική προπαγάνδα.
Πρόσφατα η διεύθυνση της Σχολής, κατά την ασυνάρτητη εκδοχή του Χριστόφια, περί διδύμων  αδελφών Λαμπρής και μπαϋραμιού,  καθιέρωσε την τουρκική αυτή γιορτή ως αργία.  Αφού η αντίδραση μας υπήρξε υποτονική έως ανύπαρκτη, τώρα προχωρούν στο επόμενο βήμα. Καθιερώνουν ως αργία και  την 15η Νοεμβρίου, την  ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους.
Ευτυχώς η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, αντιδρώντας έστω και τώρα, επικαλούμενη την οικονομική στενότητα, πάγωσε το κονδύλι, το οποίο δίδεται ετησίως στην Αγγλική Σχολή και  το οποίο βέβαια ενεκρίθη από το ανθελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Το Συμβούλιο της Σχολής ενεργοποιήθηκε αμέσως. Ζήτησε εξηγήσεις από τη Βουλή για την περικοπή του κονδυλίου. Πραγματοποίησε ήδη επαφή με τον μονίμως χαμογελαστό, ΓΓ του ΑΚΕΛ, από τον οποίο ζήτησε όπως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ συμβάλει προς την αποδέσμευση του κονδυλίου  και αυτός έσπευσε ασμένως να στηρίξει την απαίτηση της Σχολής, διότι  κατά τις δηλώσεις του,  η Αγγλική Σχολή πρέπει να αφεθεί να λειτουργήσει.
Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκαν και οι «Ορτινάτσες» των Αγγλοτούρκων. Δημοσιεύουν ότι η δέσμευση του κονδυλίου συνιστά προσπάθεια μελών  της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τη διεύθυνση της Αγγλικής Σχολής ώστε να μην προχωρήσει σε οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις και πως η προσπάθεια των εν λόγω μελών αποτελεί ξεκάθαρη και προκλητική πολιτική παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα της Σχολής. Τα αντηχεία αυτά των Άγγλων προπαγανδίζουν ότι  όσοι δεν θέλουν τη συνύπαρξη (δηλαδή την παράδοση στους Τούρκους)  θέλουν τη διχοτόμηση και για αυτό πολεμούν την Αγγλική Σχολή. 
Βέβαια αυτοί κάνουν καλά τη δουλειά τους! Οι Έλληνες της Κύπρου τι κάνουν; Θα αντιδράσουν επιτέλους ή θα καταντήσουν σαν τον κακομοίρη του Γαλλικού ανεκδότου «…και κερατωμένοι και δαρμένοι»;
Παναγιώτης Κλεοβούλου
Δικηγόρος
Στέλεχος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου