Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014


ΠΕΘΑΝΕ Ο ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 76 ετών ο γνωστός ερμηνευτής και εμβληματικός εκπρόσωπος του «Νέου Κύματος», Λάκης Παππάς.
Ο Λ. Παππάς γεννήθηκε στην Πρέβεζα και έκανε την πρώτη του καλλιτεχνική εμφάνιση το 1959, ενώ αναδείχθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο με την «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι.
Από τα πιο γνωστά του τραγούδια ήταν «Πάει κι αυτή η Κυριακή», «Μη κουραστείς να μ΄αγαπάς», «Ήταν καμάρι της Αυγής» «Μανούλα μου», «Ο Έκτορας κι η Ανδρομάχη», «Έλα μαζί μου», «Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι».
Υπήρξε σοβαρός, γιατί ήταν αισθαντικός καλλιτέχνης ... Ποτέ δεν θορύβησε...ποτέ δεν  μπήκε στο γλοιώδες σύστεμ του life style... Σημάδεψε την εποχή του νέου κύματος μαζί με τους επίσης σοβαρότατους:  την Καίτη Χωματά, τον Βιολάρη κ.α. Στην εποχή της αυθάδους και σαρωτικής κάθε αξίας τηλεοπτικής εποχής... ο σημαντικός αυτός καλλιτέχνης ...απλά δεν υπήρχε... Τον είχαν οι καραγκιόζηδες θάψει από τότε!.. Επί σχεδόν μισόν αιώνα, κανείς μας δεν έμαθε πως ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης έβγαζε το ψωμί του.. Αν κάποιοι γνωρίζουν ας μας πληροφορήσουν πληζ...(e-mail: pressliberty@gmail.com )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου