Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!....ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΤΙΠΡΕΪΚΟ ΠΑΛΑΒΩΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!



Οι φόροι ενός εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα συντηρούν τρεις άνεργους και συνταξιούχους!

Κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα συντηρεί με το εισόδημα και τους φόρους που καταβάλει 2,8 άτομα, που είτε δεν εργάζονται (άνεργοι, συνταξιούχοι κ.λ.π.), είτε απασχολούνται στο Δημόσιο. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα στοιχεία που παρουσιάζει ο ΣΕΒ, στο εβδομαδιαίο
δελτίο του, καταδεικνύουν το βάρος που έχουν επωμιστεί οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, αλλά και τα αδιέξοδα του ασφαλιστικού συστήματος.
Ο πληθυσμός που δεν εργάζεται (λόγω ηλικίας ή ανεργίας ή παραμονής στο σπίτι), είναι διπλάσιος από αυτόν που εργάζεται. Διεθνώς, σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχεί 1,2 μη εργαζόμενος.
Στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την ραγδαία γήρανση του πληθυσμού, τα εν λόγω στοιχεία δείχνουν πως στο μέλλον το φορολογικό βάρος που θα αντιστοιχεί σε κάθε εργαζόμενο θα είναι αβάστακτο.
Μάλιστα, οι συντάκτες της έκθεσης του ΣΕΒ σχολιάζουν ότι, «παρά τα προφανή αδιέξοδα, η έμφαση στο δημόσιο διάλογο στη χώρα μας περιορίζεται σε μη βιώσιμες επιλογές: είτε να ξαναγυρίσουμε στις συντάξεις του παρελθόντος είτε να διεκδικήσουμε πάση θυσία να μην αλλάξει το status quo. Η ελληνική κοινωνία αρνείται να αποδεχθεί το αδιέξοδο και η πολιτική τάξη νομοθετεί πρόχειρές λύσεις και μεταθέτει στο μέλλον βιώσιμες επιλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου