Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ...ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ...




Κατάσταση ασφυξίας σήμερα: Αφρικανική σκόνη, 36 βαθμοί και έντονη υγρασία

«Εκρηκτικό» θα είναι σήμερα το… κοκτέιλ του καιρού καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν Αφρικανική σκόνη, άνοδο της θερμοκρασίας (36 βαθμούς Κελσίου) και υψηλά ποσοστά υγρασίας.
Σε αρκετές περιοχές η ατμόσφαιρα θα είναι ασφυκτική με έντονη της αίσθηση της δυσφορίας.
Αναλυτικά η πρόγνωση
:
ΑΤΤΙΚΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς, από το μεσημέρι 4 με 5 και αργότερα 6, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές βροχές και προς το βράδυ πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη. Βαθμιαία στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν από τα δυτικά νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα, σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις πρωινές ώρες και αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 και από αργά το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ και αργότερα στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη
Στις 12 του μήνα στα δυτικά και βόρεια λίγες προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πιθανόν μεμονωμένες καταιγιδες και σταδιακή βελτίωση, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι αναμένονται από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά στα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα καταγράψει σε μικρή πτώση στα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου