Βασίλης Λυριτζής: Γιατί πραγματικά έφυγε από τον ΣΚΑΪ

Γιατί έφυγε ο Βασίλης Λυριτζής από τον ΣΚΑΙ, τι αποκάλυψε ο ίδιος;
Ο Βασίλης Λυριτζής έκανε αίσθηση με την αποχώρηση του από τον ΣΚΑΙ μετά από 8 χρόνια και τον «χωρισμό» του από τον Δημήτρη Οικονόμου.

Ο Βασίλης Λυριτζής, με αφορμή την πρεμιέρα του τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στο ραδιόφωνο του Real μαζί με τον Δημήτρη Καμπουράκη, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Realμίλησε και μίλησε για την αποχώρηση του από τον ΣΚΑΪ.
-Γιατί φύγατε από τον ΣΚΑΪ;
-Γιατί διαφωνήσαμε. Αυτά συμβαίνουν στα επαγγελματικά. Αν και εγώ δεν είμαι πολύ των μετακινήσεων. Κάθισα 8 χρόνια στον ΣΚΑΪ.
-Ήσασταν για δέκα χρόνια «αντίπαλοι» με τον Δημήτρη Καμπουράκη. Εσείς στην ΕΡΤ και εκείνος στο MEGA. Είχατε αντιπαλότητα;
-Όχι ποτέ! Είμαστε μάλλον υπέρ του συναγωνισμού και της άνεσης στη δουλειά.
-Είστε και οι δυο εκρηκτικές προσωπικότητες…
-Μπορεί να μαλώσουμε. Είναι ωραίο πράγμα η διαφωνία. Όταν συζητάμε στις παρέες μας, συμφωνούμε όλοι; Γιατί στα media πρέπει να υπάρχει μια άποψη; Σε τι βοηθάει αυτό; Γιατί η κριτική πρέπει να μετατρέπεται σε πολεμική; Και γιατί να εντάσσεται κάθε φορά (θες – δεν θες) σε κάποιο πολιτικό σχέδιο; Η κριτική στα πεπραγμένα της εξουσίας είναι υποχρέωση του δημοσιογράφου, της κάθε εξουσίας, όχι μόνο της κυβερνητικής…
-Με τον Δημήτρη Οικονόμου μιλάτε;
-Ναι, για όνομα του Θεού! Η επαγγελματική δεν χαλάει την ανθρώπινη σχέση. Με τον Δημήτρη ήμασταν και φίλοι πριν από τη συνεργασία μας.