Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Βίντεο για τη σύλληψη
                        ( Ο Άριστος συνεργάτης μας Χαράλαμπος Σ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΤΑΚΤΩΝ ΔΙΔΙΚΤΥΟΥ :
 Παναγιώτα Βσιλοπούλου : Δημοσιογράφος της ΕΣΔ 


Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών συνελήφθησαν τέσσερις δράστες σε διάφορες περιοχές της Αττικής
Κατασχέθηκαν πληθώρα από πιστόλια, περίστροφα, πολεμικά τυφέκια καθώς και αντιαεροπορικά βλήματα και πυροκροτητές
Τέσσερις από τις κατασχεμένες κάννες είχαν τη μορφή αστυνομικής ράβδου
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη, μεθοδική και συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συμμορία, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομη εισαγωγή, πώληση, τροποποίηση – μετασκευή και εμπορία οπλισμού σε περιοχές της Αττικής.

Η αποδόμηση της συμμορίας επετεύχθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές Υπηρεσίες στις προαναφερθείσες περιοχές.
Ειδικότερα,  οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 39, 54 και 65 ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της κατασκευής – τροποποίησης,  της εισαγωγής, της πώλησης και της  εμπορίας όπλων, της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της διάθεσης, της εμπορίας, απόπειρας εισαγωγής όπλων από το εξωτερικό, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τις κροτίδες και φωτοβολίδες.
Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία έντεκα ημεδαπών ηλικίας από 33 έως και 63 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε αγοραπωλησίες οπλισμού, με τα μέλη της συμμορίας, ενώ για τον ίδιο λόγο αναζητούνται ακόμη έντεκα δράστες, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
Για τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν χθες (4-9-2017) το πρωί, σε περιοχές της Αττικής, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στις οποίες συνέδραμαν οι  αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Αχαΐας.
Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της ερευνητικής διαδικασίας, τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν παράνομα οπλισμό, σε περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στον Πειραιά, στη Νίκαια, στη Δραπετσώνα στον Κορυδαλλό και στα Λιόσια.
Κεντρικό ρόλο στη διακίνηση του οπλισμού είχε ο 54χρονος ημεδαπός, ενώ ο 65χρονος έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις αλλά και κατάστημα μηχανολογικών εργασιών με κατάλληλο εξοπλισμό μπορούσε να τροποποιεί μετασκευάζει, επισκευάζει τα όπλα.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, είχαν βρεθεί και κατασχέσει, μεταξύ άλλων, στο κατάστημα του 65χρονου ένα τόρνο, τρυπάνια, εργαλεία που χρησιμοποιούνται για συναρμολόγηση, κατασκευή, τροποποίηση και μετασκευή οπλισμού, καθώς και εξαρτήματα όπλων.
Σε έρευνες που ακολούθησαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δραστών σε περιοχές της Αττικής, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
•       (9) πιστόλια
•       (7) περίστροφα
•       (5) πολεμικά τυφέκια,
•       (1) καρυοφύλι,
•       (1) κυνηγετικό όπλο,
•       (1) αυτοσχέδιο όπλο με μορφή αστυνομικής ράβδου,
•       (3) αντιαεροπορικά βλήματα,
•       (7.214) φυσίγγια και κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων,
•       (3) χειροβομβίδες,
•       (8) πυροκροτητές,
•       (27) γεμιστήρες,
•       (16) κάννες,
•       (5) μαχαίρια,
•       (8) ξιφολόγχες,
•       (3) ναυτικές φωτοβολίδες,
•       (1) σιγαστήρας όπλου και μια διόπτρα καθώς και
•       (2,3) γραμμάρια κάνναβης.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας ενέχονται σε πληθώρα αγοραπωλησιών όπλων τους τελευταίους μήνες.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τις παράνομες πράξεις τους, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις, που ήταν καταχωρημένες σε τρίτα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς (αχυρανθρώπους) και χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη – συνθηματική φρασεολογία στις συνομιλίες, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους αγοραστές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακές εφαρμογές.
Ο οπλισμός που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περεταίρω εργαστηριακό έλεγχο, προκείμενου να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή του σε άλλες παράνομες ενέργειες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά( Υλικό από τα Μπλογκ Όπλο 

ΟΠΛΑ

( Και Πολλά Πολλά Ακόμα Ευρήματα )  

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΤΑΚΤΩΝ ΔΙΔΙΚΤΥΟΥ :
 Παναγιώτα Βσιλοπούλου : Δημοσιογράφος της ΕΣΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου