Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ... ΒΡΗΚΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ...ΜΑΚΑΡΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΧΟΥΝΕΡΙ!

Τρόμος στις ΗΠΑ - Φοβούνται ότι η Ρωσία θα καταστρέψει το ίντερνετ - Στο αέρα το 95% πληροφοριών παγκοσμίως

Τρόμος στις ΗΠΑ - Φοβούνται ότι η Ρωσία θα καταστρέψει το ίντερνετ - Στο αέρα το 95% πληροφοριών παγκοσμίως

Μεγαλώνει η ανησυχία μεταξύ των Αμερικανών αξιωματούχων, αναφορικά με την δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει ρωσικά υποβρύχια και κατασκοπικά πλοία κοντά στα σημεία που είναι ποντισμένα τα υποβρύχια καλώδια του ίντερνετ.

Σύμφωνα με τους The New York Times υπάρχει ο φόβος ότι οι Ρώσοι θα κόψουν τις γραμμές βλάπτοντας τις επικοινωνίες παγκοσμίως, ενώ όπως τονίζουν στρατιωτικοί και στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ήδη έχει παρατηρηθεί έντονη δραστηριότητα των Ρώσων κοντά σε υποβρύχια καλώδια στην Βόρεια Θάλασσα και τις αμερικανικές ακτές.
Είναι συχνό φαινόμενο τα υποθαλάσσια καλώδια να καταστρέφονται από τις άγκυρες πλοίων ή φυσικές καταστροφές και συνήθως η επισκευή του είναι εύκολη υπόθεση, όμως τώρα, ο φόβος των αρμοδίων έχει να κάνει με την πιθανότητα οι Ρώσοι να κόψουν καλώδια που βρίσκονται σε μεγάλο βάθος, πράγμα που κάνει δύσκολη την ανακάλυψη και την διόρθωση της βλάβης.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει η πιθανότητα η Μόσχα να έχει εντοπίσει κρυφά καλώδια που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η ρωσική δραστηριότητα έχει φτάσει σε επίπεδα που είχαν να εμφανιστούν από την περίοδο του ψυχρού πολέμου.
Τον προηγούμενο μήνα, το ρωσικό κατασκοπευτικό Yantar εθεάθη κοντά στις ακτές της Κούβας, όπου σύμφωνα με τις αρχές πιθανά να έχει εντοπίσει και χαρτογραφήσει καλώδια.
Είναι τέτοια η σημασία των συγκεκριμένων υποβρυχίων καλωδίων, που οι ΗΠΑ διαθέτουν ειδικό πυρηνικό υποβρύχιο, το οποίο χρησιμοποιείται για την φύλαξή τους.
Τα συγκεκριμένα καλώδια είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία, αφού στις οπτικές ίνες βασίζονται υπηρεσίες αξίας 10 τρισ. δολαρίων, ενώ μεταφέρουν το 95% των πληροφοριών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου