Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ... ΕΠΕΤΕΙΟΣ Η ΑΠΟΦΡΑΣ ΗΜΕΡΑ;


Φέτος είναι η 25/χρονη επέτειος της τηλοψίας μας. Κάποιοι το γιορτάζουν και κάποιοι σκεπτικιστές κουνάνε το κεφάλι τους με θλίψη. Διότι ως γεγονός τεχνολογικής κατάκτησης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τηλεόραση άλλαξε τις συνήθειες των Ελλήνων... Πλην όμως σήμερα διαπιστώνεται ότι το τηλεοπτικό προϊόν αντί να ευεργετεί έχει καταντήσειι σκουπιδαριό στην πλειοψηφία των προγραμμάτων. Κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην ποιότητα των ανθρώπων που διακονούν το μέσο... Δεν έχετε παρά να δείτε το τσούρμο των υποκειμένων που συνωστίζονται στα πορνοκάναλα, όπως εύστοχα τα αποκαλεί ο λαούς, που έχει ελαχίστη αιδώ. Δείτε πιο κάτω τι γράφουν οι πανηγυριώτες της ...επετείου... Τι δικές μας τις γκρίνιες ...τις βιώνετε δεν χρειάζεται να τις αναλύσουμε...


Τα 25 χρόνια συμπλήρωσε φέτος η Ελληνική Ιδιωτική Τηλεόραση. Εικοσιπέντε χρόνια από τότε που έκανε τα πρώτα της βήματα, δειλά δειλά, γεννώντας μια νέα εποχή, για τα τηλεοπτικά πράγματα, αλλά και για την ελληνική κοινωνία. 

Σε αυτά τα 25 χρόνια μεγαλώσαμε μαζί, χαρήκαμε, κλάψαμε, γιορτάσαμε, κάναμε μαζί πρωτοχρονιές ζήσαμε μικρές και μεγάλες στιγμές. Και τις ζήσαμε όλοι μαζί. Σε αυτά τα 25 χρόνια, χιλιάδες εργαζόμενοι, τεχνικοί, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, που δουλεύουν στους τηλεοπτικούς σταθμούς, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και συμβάλλουν ώστε να φτάνουν στους δέκτες των τηλεθεατών οι καλύτερες παραγωγές.

Η Ιδιωτική Τηλεόραση έφερε νέα πνοή στον τρόπο που μέχρι τότε προβαλλόταν το τηλεοπτικό πρόγραμμα, έφερε καινοτομίες, άνοιξε νέους ορίζοντες στους τηλεθεατές και ένα διαφορετικό παράθυρο στον κόσμο που μέχρι τότε δεν υπήρχε. Συνέβαλε στην πολυφωνία δίνοντας βήμα σε πολλά διαφορετικά κοινά, προήγαγε τον πολιτισμό μέσα από ιστορικές παραγωγές και εκπομπές, κράτησε συντροφιά σε πολλούς συνανθρώπους μας σε δύσκολες στιγμές. Και κατήργησε μια μονοδιάστατη θέαση των πραγμάτων που μέχρι τότε υπήρχε. 
Όπως έγραψε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κάνοντας ένα απολογισμό πριν περίπου 20 χρόνια για την ιδιωτική τηλεόραση, έστω και πρώιμο: «Όποιες και αν είναι οι επιφυλάξεις, όποιοι και αν είναι οι φόβοι, υπάρχει ένα θετικό στοιχείο, το οποίο από μόνο του αρκεί για να δικαιώσει και το πείραμα και την πραγματικότητα που διαμόρφωσε. Η κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στον χώρο της τηλεόρασης και μαζί της η σταδιακή αποδυνάμωση της σκοταδιστικής, αναχρονιστικής και αντιδημοκρατικής μονομέρειας στην πληροφόρηση».

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης αυτών των 25 χρόνων, οι Ιδιωτικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί Εθνικής Εμβέλειας ετοιμάσαμε μια σειρά από δράσεις, για να γιορτάσουμε μαζί σας.
Μία από αυτές είναι και η καμπάνια μας #giatitv, που θέτει στο επίκεντρό της τον τηλεθεατή και τον κάνει πρωταγωνιστή της, ζητώντας του να πει γιατί βλέπει τηλεόραση και γιατί επιλέγει να περνά χρόνο μαζί της. Παίρνουμε τους φίλους της τηλεόρασης και τους ζητάμε για πρώτη φορά να μας πουν για τη δουλειά μας και να την κρίνουν. Γιατί όλοι έχουν το δικό τους «γιατί». Έτσι, απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, σε τρία μηνύματα λίγων δευτερολέπτων, μας θυμίζουν κάποιες από τις πιο σημαντικές στιγμές μας. Μας θυμίζουν αγαπημένα πρόσωπα, που μεγαλώσαμε μαζί τους. Μετά από 25 χρόνια μας λένε τι άφησε στον καθένα τους η ιδιωτική τηλεόραση. 
Δείτε τα μηνύματα της καμπάνιας #giatitv εδώ 


Θα ακολουθήσουν μια σειρά από δράσεις, γι αυτό μείνετε συντονισμένοι στους δέκτες σας, για να γιορτάσουμε μαζί τα 25 χρόνια της Ελληνικής Ιδιωτικής Τηλεόρασης.
Εσύ, γιατί ΤV;

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου