Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ...ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ 100%
κ. ΚΟΥΪΚ...ΕΣΕΙΣ;
ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ!

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑ(ΡΑ)Σ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ή «ΤΡΙΚΑΔΟΡΟΣ» ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ… ΑΛΛΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ;

 
Σύμφωνοι! Ο τίτλος ξαφνιάζει. Είναι όμως από τα εύκολα που ο ίδιος με άνεση μπορεί να απαντήσει και όταν κάποτε αποσυρθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή, το «ειδικό» βάρος της απάντησής του θα αξιολογηθεί και εκτιμηθεί ανάλογα με το τι θα έχει αφήσει στο πέρασμά του! Τότε όμως!

Ως προς το σήμερα, όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια  θα ξαφνιαστείτε περισσότερο… από την συμπεριφορά του στα δύσκολα! VIDEO
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ;
Η κατάπτυστη συμπεριφορά εναντίον εκπροσώπου ενημέρωσης που προέκυψε κατά την εξέλιξη συνέντευξης τύπου αντανακλάται προς στα πρόσωπα όλων των Ελλήνων πολιτών, όπου μεταξύ των άλλων  φυσικά και περιλαμβάνονται, ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος, αλλά και ο κόσμος των social media από τον οποίο κυοφορήθηκε γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα, το κίνημα των ΑΝΕΛ (blog site κλπ)! Ακολουθεί όμως και το χειρότερο…

Η Θράκη τα ελληνοτουρκικά και άλλα εθνικά ζητήματα απασχολούν πραγματικά τον κύριο Κουίκ; Ή αποτελούν εργαλείο για την πολιτική του ύπαρξη στους κόλπους του κινήματος και την θέση του στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;

Οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου που έγιναν προς τον Κύριο Κουίκ στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ήταν δύο.
Και οι δύο σημαντικές, αφού η πρώτη έχει να κάνει κυρίως με την ορθότητα ενεργειών στη διαχείριση εξωτερικής πολιτικής και η δεύτερη με επί μέρους ζητήματα, που βάση της πηγής και των πληροφοριών του, αφορά φήμες(;) για διορισμούς «ημετέρων» σε ευαίσθητες υπηρεσίες, των οποίων μάλιστα ψιθυρίζονται τα ονόματα!

Ο τρόπος με τον οποίο απάντησε ο κύριος Κουίκ, προκαλεί σύγχυση και όπως τελειώνει, πιθανόν (εσκεμμένα ή όχι), να μην εναρμονίζεται με σχετικά περιεχόμενα και έννοιες του συντάγματος.
Είναι τουλάχιστον απρεπής και απαράδεκτος, όταν λέει σε Έλληνα δημοσιογράφο πως δουλεύει για τους Τούρκους, επειδή του υπέβαλε δύο σημαντικές ερωτήσεις εθνικού ενδιαφέροντος.
Οι σημαντικές ερωτήσεις δημοσιογράφου συμβάλλουν δημιουργικά και  δεν αποτελούν κίνδυνο.
Αντίθετα, η αμηχανία του πολιτικού που δεν έχει απαντήσεις τον κάνει και ερασιτέχνη και επικίνδυνο!

Ακολουθούν τα ερωτήματα που υποβλήθηκαν στον κύριο Κουίκ  ο οποίος αντί να δώσει πειστικές απαντήσεις προς κάθε κατεύθυνση ή κάθε «συκοφάντη» αρκέστηκε στο απύθμενο θράσος του να κατηγορήσει τον δημοσιογράφο επειδή τόλμησε να του θέσει τα παραπάνω ζητήματα, συκοφαντώντας τον μάλιστα ως Τουρκοπράκτορα!

Πέρα από το γεγονός της κατάφορης προσβολής, κρίνοντάς το ως πρωτόγνωρο φαινόμενο είναι τουλάχιστον απαράδεκτο!

 Όταν κάποιος απευθύνεται σε οποιονδήποτε και επειδή έχει διαφορετική άποψη ή προσέγγιση στα εθνικά θέματα, είναι επικίνδυνο να  τον αποκαλεί προδότη, «Τουρκοπράκτορα» κλπ.

Και όταν αυτά τα «τρικαδόρικα» λέγονται Από Έλληνα πολιτικό, πολλαπλασιαστικά   αποτελούν σε βάθος χρόνου, διχαστικό σπινθήρα.
Πάντως, ακόμα και αναγνώστες σε ηλικία πρωτοβάθμιας είναι αδύνατον να παραπλανηθούν από τον ευφυέστατο αλλά «τρικαδόρο» Νικόλαο - Τέρενς Κουίκ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ 1η ΕΡΩΤΗΣΗ 

Στο γραφείο εξωτερικών υποθέσεων (με έδρα την Ξάνθη) τοποθετήθηκε σε θέση ευθύνης, διπλωματικός υπάλληλος  ο οποίος ανήκει στο τμήμα Ασίας και Ωκεανίας.  Ήταν πρόξενος στο Τορόντο.  Προφανώς και δεν γνωρίζω πόσο ικανός ή όχι μπορεί να είναι.
Γνωρίζω όμως όπως και εσείς και οι συνάδελφοί μου, ότι η Θράκη, αποτελεί  μέγα ζήτημα  ιστορικής και γεωπολιτικής σημασίας και κανένα από τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματά της, δεν μοιάζει έστω και ελάχιστα με αυτά του Τορόντο ή όσα επιχειρούνται στο τμήμα, από το οποίο προέρχεται.
Ποιά είναι η δική σας εκτίμηση αναφορικά με αυτό και με ποιά κριτήρια διασφαλίζεται η ορθότητα, με την οποία ο συγκεκριμένος διπλωματικός υπάλληλος θα διαχειριστεί, τα όποια κρίσιμα εθνικά ζητήματα που άπτονται της ευθύνης του… σε περιοχή υψηλού κινδύνου;

 Η 2η ΕΡΩΤΗΣΗ
Σήμερα, δια μέσω του τύπου θα προκύψουν ερωτήματα που χρίζουν απάντησης…
Και κάποια μεταξύ αυτών, τόσο από τον κύριο Καμμένο όσο και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Αξιοποιώντας λοιπόν την ευκαιρία να συνομιλώ μαζί σας και επειδή έχω πληροφόρηση από την ίδια πηγή που προκάλεσε, την έντυπη δημοσίευση, θα ήθελα να σας ρωτήσω...
Επιχειρείται (με αι) ή όχι, στρατιωτικοποίηση  της ΕΥΠ;
Γνωρίζετε αν κύριος Καμμένος έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας από υπαλλήλους της υπηρεσίας για… τοποθετήσεις στρατιωτικών στην Κύπρο χωρίς αντικείμενο, με τον χαρακτηρισμό ειδικότητας «γενικών καθηκόντων»;
Είναι αλήθεια ότι στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχουμε φαινόμενα  διορισμού ημετέρων; 
Και ποιά είναι η δική σας τοποθέτηση επί  αυτών, είτε τα διαψεύδετε είτε τα επιβεβαιώνετε;
Τα ερωτήματα ακόμα και με τη δεύτερη προσπάθεια, πολιτικά και επί της ουσίας δεν απαντήθηκαν!  Ωστόσο, ποτέ και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει οποιαδήποτε απάντηση, σε οποιοδήποτε ερώτημα!
Είναι ηλίου φαεινότερο, πως καμία από τις ερωτήσεις  δεν αναφέρεται σε απόρρητες πράξεις του Ελληνικού Δημοσίου.
Όταν υπάρχουν έστω και ανυπόστατες φήμες για διορισμούς ημετέρων (κυκλοφορούν και ονόματα), είναι καθήκον του δημοσιογράφου να ρωτά και υποχρέωση του πολιτικού να απαντά έστω με διάψευση.
Δεν υπήρξε διάψευση όμως!
Τα ερωτήματα έχουν άμεση σχέση με την Ελληνική πολιτική και όχι με τη Άγκυρα ή τους πράκτορές της!
Ωστόσο, ακόμα κι αν το ένα παρασύρει το άλλο, αρκούσε μια διάψευση παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων, η  δέσμευση για επιδίωξη ενημέρωσης (αν ο κύριος Κουίκ δεν είχε γνώση περί αυτών) και επίσης αρκούσε η αναφορά στην άψογη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και στην εμπιστοσύνη που πρέπει, για το έργο των στελεχών όλων των βαθμίδων καθώς και όλων των υπαλλήλων που τον υπηρετούν! 

Αναρωτιέται κανείς…
Είναι εκτός του πλαισίου νομιμότητας ή έστω δεοντολογίας, οι δημοσιογράφοι που θέτουν ερωτήματα  για πράξεις του Ελληνικού Δημοσίου;
Το Ελληνικό Δημόσιο έχει προβληματική στελέχωση και επομένως είναι ευάλωτο σε όποιες προκλήσεις, άρα πρέπει να ανησυχούμε;
 Ή μήπως αν και με αξίωμα υφυπουργού στον πρωθυπουργό (χωρίς να παραβλέπω και την θέση του κυρίου Κουίκ στους ΑΝΕΛΛ ), δεν έχει τις απαντήσεις που πρέπει ή έστω την ετοιμότητα να τις ανασύρει από τη μνήμη του;

Δηλαδή ο σημερινός για δεύτερη φορά υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ δεν είχε στον σκληρό δίσκο του μυαλού του (στο παρελθόν και  χαριτολογώντας έτσι μου είχε περιγράψει τη μνήμη του) θετικό, καθησυχαστικό σχόλιο σταθερότητας και μάλιστα με μηνύματα σιγουριάς προς  τους Τουρκοπράκτορες και την Άγκυρα;

Συμπεραίνεται…  

Ο κύριος Κουίκ, απέδωσε λάθος σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις και εξαπέλυσε σκληρούς- προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στον δημοσιογράφο «με αυτή την ιδιότητα τις υπέβαλα» απλά και μόνο για να επιπλεύσει ως φελλός στα απόνερα της ταραχής του!
Επειδή δεν μπόρεσε να δώσει πολιτικές απαντήσεις  χρησιμοποίησε την ιδιότητα του δημοσιογράφου και από την εργαλειοθήκη του «τρικαδόρου» καθηγητή, έβγαλε όσα χρειάστηκε για να  δημιουργήσει εντυπώσεις  και να προσπαθήσει την υποβάθμιση των ερωτήσεων!

Όχι κύριε. Δεν σας  ζητήθηκε να απαντήσετε μπροστά στις κάμερες για απόρρητα εθνικά θέματα! Και δεν ετέθησαν  ζητήματα στελέχωσης. Διατυπώθηκαν με σαφήνεια οι ερωτήσεις!  Ακόμη και ο μέτριος νους τις αντιλαμβάνεται.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είχατε την δυνατότητα όπως και την εμπειρία να ανταποκριθείτε. Να δώσετε τις απαντήσεις  που έπρεπε… 

Έστω με πολιτικό αλλά αξιοπρεπή ελιγμό.

Δυστυχώς όμως, επιλέξατε την απρέπεια και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα!
Πέραν αυτού, όπως αποδεικνύεται στο τέλος του οπτικοποιημένου λόγου σας (video YouTube), έχετε περιορισμένη δυνατότητα στη «διαχείριση κρίσεων» καθημερινότητας.
Επικίνδυνο έλλειμμα  για πολιτικό πρόσωπο, που αγγίζει - έστω και «ΣΥΡΙΖΑ»- το δημόσιο και εθνικό συμφέρον!
Αν το  περιεχόμενο των πληροφοριών που ο δημοσιογράφος έχει στην διάθεσή του και  από το οποίο προκύπτουν τα ερωτήματα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα… γιατί ο κύριος Κουίκ δεν το διέψευσε;

Είναι τόσο απλό… μία διάψευση αρκούσε! Γιατί σας προκάλεσε τόση αναστάτωση;


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Κύριε Κουίκ…
Ως Καθηγητής Δημοσιογραφίας, με απογοητεύετε όταν δεν περιμένετε και τέτοιες ερωτήσεις… Και μάλιστα από Έλληνα δημοσιογράφο!

Ως πολιτικός με απογοητεύετε όταν δεν απαντάτε και σε τέτοιες ερωτήσεις…
Και μάλιστα σε Έλληνα, blogger - δημοσιογράφο!

Ως «Ανεξάρτητος Έλληνας», με απογοητεύετε όταν πιστεύετε ότι είστε …πιο Έλληνας από εμένα!

Ως Άνθρωπος, με απογοητεύετε όταν σας βλέπω να παρασύρεστε σε επικίνδυνες συμπεριφορές... 

Η συνάντησή μας έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, στην οποία παραβρέθηκα εφόσον με καλέσατε με δελτίου τύπου και οι μέχρι σήμερα συνομιλίες μας, έγιναν στο στενό περιθώριο που επιβάλει τόσο ή θεσμική σας ιδιότητα, όσο και η δική μου. 

Ποτέ δεν παραβίασα λεπτές γραμμές, διότι εκτός των άλλων έτσι προστατεύω και τη θέση μου  η οποία απέναντί σας είναι συγκεκριμένη:
 Είστε πολιτικό πρόσωπο και άρα, σας κάνω ερωτήσεις που χρήζουν πολιτικής απάντησης. Πολιτικής απάντησης!

Κύριε υφυπουργέ παρά τω Πρωθυπουργό και εκπρόσωπε των ΑΝΕΛ

Αυτό δεν είναι πολιτική απάντηση…
Δεν είχατε πολιτική απάντηση και καταφύγατε στην πολιτική αλητεία!

Οποιοσδήποτε καταλαβαίνει πως η αδυναμία, σας οδήγησε να λασπολογείτε και η ανάγκη να επιπλεύσετε, σας έκανε να προσπαθήσετε να προσβάλετε το δημοσιογραφικό λειτούργημα, αλλά και τον λειτουργό του!

 Μόνο ως πολιτική αλητεία μπορώ να το ερμηνεύσω!

Όχι κύριε! Δεν δουλεύω για τους Τούρκους!

Κι αν έμεινε κάτι που να με κάνει υπερήφανο, είναι ότι είμαι Έλληνας!
Επί της ουσίας Ανεξάρτητος Έλληνας, 
από δύο Έλληνες γονείς, 
με επτά παιδιά Ελληνίδες και Έλληνες, 
που τα απέκτησα με δύο Ελληνίδες γυναίκες!
Προσθέστε και έναν Έλληνα εγγονό και…

Λοιπόν,   τι λέτε;  Είστε περισσότερο Έλληνας από εμένα!

Ή μήπως από κάθε άλλον Έλληνα;

Οφείλετε ΑΜΕΣΑ να ανακαλέσετε, την ύψιστη κατηγορία που μου προσάψατε και μάλιστα δημόσια λέγοντάς μου, ότι δουλεύω για τους Τούρκους!!!


Πως τολμάτε Κύριε Κουίκ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΦΑΓΙΑΣΑΝ και δικούς μου ανθρώπους, από το ένα μέρος της οικογένειάς μου… Ενώ από το άλλο μέρος της, οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ έστησαν τον ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ στο εκτελεστικό απόσπασμα! Πως τολμάτε!

Κρίμα κύριε Κουίκ! Κι αν σκεφτούμε την θέση σας παρά τω πρωθυπουργώ… δύο φορές ντροπή κύριε Κουίκ!

Λοιπόν… κύριε Νικόλαε – Τέρενς  Κουίκ, σας παραδίδω στην πολιτική κρίση των συναδέλφων σας -  Από όλο το φάσμα – του δημοκρατικού τόξου, στην κρίση του δημοσιογραφικού κόσμου και κρίση οποιουδήποτε κυρίως Έλληνα πολίτη!

Σ.Σ. Είναι κι άλλα πολλά μα αρκεί έστω και ένα δείγμα που αποδεικνύει την πραγματικότητα. Ανάμεσα στα πολλά υπάρχει κι άλλο από …προ ετών δική μας συνομιλία. Επέλεξα όμως αυτό γιατί …είναι διαχρονικά επετειακό!



Θανάσης Ζωγράφος
e-mailzografos.esd@gmail.com
Κιν: 6944999379

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου