Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΑΥΤΟ! ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΩΛΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΆΝΕ ΦΙΝΑ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΜΑΛΑΚΟΕΙΔΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

Με μηνύματα για αποφασιστικότητα στις μεταρρυθμίσεις φτάνει ο Σταϊνμάιερ στην Αθήνα

Μιλώντας πριν την άφιξή του, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε για το χρέος πως θα θα ήταν καλύτερο για όλες τις πλευρές να μην προβάλλουν «νέες επιθυμίες ή απαιτήσεις» κάθε φορά που προκύπτει μια δυσκολία. Θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά.


Ο γερμανός ΥΠΕΞ με τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο ΚοτζιάΟ γερμανός ΥΠΕΞ με τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά


Προσφυγικό, οικονομία και διμερείς σχέσεις βρίσκονται ατζέντα της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.
Τη στιγμή που η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση κλιμακώνεται, με περισσότερους από 500.000 ανθρώπους να έχουν εισέλθει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας τους πρώτους 10 μήνες έτους, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας θα συναντηθεί διαδοχικά το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (13:00), τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (13:30) και τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά (14:00).


Με δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει τη χαλάρωση των δημοσιονομικών όρων ως αντιστάθμισμα για τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης του Μνημονίου, οι συζητήσεις του κ. Σταϊνμάιερ θα αγγίξουν και το πρόγραμμα στήριξης.
Μιλώντας στα «Νέα» πριν την άφιξή του, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε για το χρέος πως θα θα ήταν καλύτερο για όλες τις πλευρές να μην προβάλλουν «νέες επιθυμίες ή απαιτήσεις» κάθε φορά που προκύπτει μια δυσκολία.
Τονίζει δε πως αλληλεγγύη και μεταρρυθμίσεις αποτελούν δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος, προσθέτοντας ότι «το σημαντικό» τώρα είναι «η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» για να τονωθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.
Πάντως, την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, διαμήνυσε εκ νέου ότι η προσφυγική κρίση δεν θα πρέπει να συνδέεται με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος.
«Στην Αθήνα [ο κ. Σταϊνμάιερ] θα μιλήσει με τη νέα ελληνική ηγεσία, αλλά και άλλους εκπροσώπους της Ελλάδας, για τρέχοντα θέματα που μας απασχολούν από κοινού. Σε αυτά ανήκει βεβαίως η αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, οι οποίες έρχονται μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη. Σε αυτά τα θέματα ανήκει και η εφαρμογή του τρίτου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, δηλαδή η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.
Πρόσθεσε ότι για τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών είναι ιδιαίτερα σημαντική η αναζωογόνηση και εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων.
Ο κ. Σταϊνμάιερ θα μεταβεί την Παρασκευή από την Αθήνα στην Βιέννη, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση για την Συρία, στην οποία θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι και εκπρόσωποι από την Γαλλία, την Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν.
Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου