Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018


ΕΛΛΑΣ- ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΚΕΣ" ΣΗΜΕΡΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΌ ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ  κ. Νικόλαου Μαρκάση

Σύμφωνα με τους financialTimesαπόπειρα δωροδοκίας από τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη, όπως αναφέρετε προσπάθησαν να κάνουν παρέμβαση σε μικρή Ρώσικη κοινότητα με επιρροή στην Ελληνική κοινωνία, ταυτόχρονα να δωροδοκήσουν κρατικούς υπαλλήλους και ορθόδοξους μητροπολίτες καθώς και πολιτιστικούς συλλόγους και ακροδεξιές οργανώσεις, και όλα αυτά με στόχο να αντιταχθεί η Ελληνική κοινωνία στην συμφωνία των Πρεσπών.  

Έλληνας ανώτερος διπλωμάτης δηλώνει στο ίδιο ρεπορτάζ ότι  η Ρωσία ήθελε να διαλύσει τις διαπραγματεύσεις, ο στόχος απέτυχε όταν Έλληνας αξιωματικός ανέφερε σχετικές πληροφορίες στους ανωτέρους τους όπως γράφει το skai.gr. ΣτουςfinancialTimesαναφέρουν δυτικές πηγές ότι οι ρώσοι πράκτορες στοχεύουν σε περιοχές με υψηλή ανεργία αλλά και στην οργή των πολιτών στα κόμματα για την σημερινή οικονομική κατάσταση, καθώς και στους μακροχρόνιους θρησκευτικούς δεσμούς Ελλάδας- Ρωσίας. Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση αυτή φέρετε να είναι ο πρώην επίτιμος πρόξενος Κωσταντίνος Γκαμαερίδης καθώς και ένας απόστρατος ταξίαρχος από την Θεσσαλονίκη. Τον Μάιο ο ίδιος με αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίας Πετρούπολης επισκέφτηκε τον Δήμο Δράμας και τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο και με τα μέλη της αντιπροσωπίας επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο και την Ιερά Μονή του Σωτήρος στην Σίψα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 1917 ο Δήμαρχος είχε επισκεφτεί την Αγία Πετρούπολη στο συνέδριο Αγία Πετρούπολη-Ελλάδα. 
Σε δημοσίευμα της RealNewsο πρώην πρόξενος ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε καθορισκό ρόλο στην προσπάθεια των Ρώσων να αυξήσουν στο έπακρον την επιρροή στο Άγιο Όρος και να αποκτήσουν επιρροή στην Ελληνική κοινωνία. Ο Γκαμπαερίδης αποτελεί το πρόσωπο κλειδί μετά τον Αλεξέι Ποπόφ, ο Ποπόφ πήγες στο Άγιο Όρος για πρώτη φορά το 1976 ως ακόλουθος της Πρεσβείας της τότε ΕΣΣΔ στην Αθήνα και από τότε δεν έχει χάσει κανένα σημαντικό γεγονός εκεί. Τον Οκτώβριο του 2016 εκπροσώπησε τον πρόεδρο Πούτιν κατά την ενθρόνιση του νέου ηγούμενου της Μονής Αγίου Παντελεήμονος Ευλογίου. Η RealNewsαναφέρει ότι κατά την διάρκεια της θητείας του στο προξενείο Θεσσαλονίκης ενεργοποιήθηκαν χρηματοδοτήσεις σε μονές του Άγιου Όρους, στόχος η επιρροή του Πατριαρχείου της Μόσχας στις μονές. Για την επίλυση του Σκοπιανού οι Ρώσοι θέλησαν να εμποδίσουν την συμφωνία και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές χρηματοδοτήθηκαν κινητοποιήσεις με ρώσικα χρήματα και παράλληλα επιχριερήθηκε χρηματισμός βουλευτών. Η
Ελληνική κυβέρνηση καθώς και δυτικές μυστικές υπηρεσίες πληροφορίθηκαν για αυτή την δραστηριότητα και πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Αμερικάνου Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στο Άγιο όρος τον Απρίλιο. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τόνισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και ήταν ο θεμελιωτής της αδελφοποίσης με την Αγία Πετρούπολη και αν κάπου μπορούμε να βοηθήσουμε για το εθνικό συμφέρον θα το κάνουμε όπως είπε στο skay.
OΓκαμαερίδης μετά τις καταγγελίες σε βάρος του ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμόMAXIMUM ότι όλα είναι ψέματα και ονόμασε showτην υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του Σκριπάλ όπως και Showείναι όλες αυτές οι αναφορές και οι απελάσεις στο οποίο δυστυχώς πρωταγωνιστεί η Ελλάδα.
Να σημειωθεί εδώ ότι η έκταση που πήρε το θέμα έχει πολλές προεκτάσεις, και είναι μονόπλευρες οι κατηγορίες δεδομένου ότι το σύνολο του εκλογικού σώματος έχει κουραστεί από την συνεχιζόμενη κρίση και οικονομική ύφεση. Άλλο ένα πρόσωπο κλειδί στην Ρώσικη παρέμβαση φέρετε να είναι η πρώην βουλευτής Μαρία Σταυρινούνη η οποία μέχρι πρότινος διατηρούσε τηλεοπτική εκπομπή στο Alerttv, η πρώην βουλευτής προσχώρησε στο  νεοσύστατο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου το όποιο δηλώνει φιλορωσικό, η πρώην βουλευτής πριν ακόμη ορκιστεί βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία συναντήθηκε στην οικία της στο Κολονάκι το 2014 με την εκπρόσωπο της Ρωσική πρεσβείας στην Αθήνα σε θέματα εμπορίου και ανάπτυξης, την ίδια χρονιά ακούστηκε το όνομα της σε μεγάλη εταιρία ως υποψήφια διευθύνον σύμβουλος, το  2015 επισκέφτηκε με μια ομάδα  ρώσικη μονή στην Νέα Μάκρη καθώς και με στελέχη ποντιακών και Ρώσικων κοινοτήτων στην Αθήνα και την βόρια Ελλάδα,  στενοί συνεργάτες της επισκέφτηκαν ρώσικες και ποντιακές κοινότητες  τον Απρίλιο λίγο μετά την επίσκεψη  Τζέφρι Πάιατ στο Άγιο όρος, κατά παράξενο τρόπο η εκπομπή της σταμάτησε από το Alerttvμετά την επίσκεψη.
Το σίγουρο είναι ότι κάθε κίνηση προσέγγισης της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα καταρρέει  διότι ως γνωστό Ανοίκωμεν εις την Δύση…….

Νικόλαος Μαρκάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου