Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας! | Newsit.gr

Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ!!!

Παρελθόν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποτελεί πλέον ο Νίκος Τόσκας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τόσκας είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. |
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας την έκανε δεκτή και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.
Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Τόσκας: Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω

Στην πρώτη επίσημη δήλωσή του, μετά την παραίτηση, ο Νίκος Τόσκας αναφέρει: «Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.
Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.
Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.
Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα».