Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

KATAΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΤΙ «ΤΑ ΑΡΠΑΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ» ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: «ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ;». ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΚΑΙ «ΧΟΝΤΡΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΣΩ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ
tsipras-lefta 2
Ο Έλληνας άθεος Αλέξης Τσίπρας προδίδει τον λαό του, την Ορθοδοξία και τη Ρωσία
Η συμφωνία που υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας (επίσημη ονομασία – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) για να μετονομάσει τη
χώρα στη Βόρεια Μακεδονία πυροδότησε διαδηλώσεις και στις δύο χώρες. Οι Μακεδόνες αντιτίθενται σθεναρά σε μια πιθανότητα για την «Κεντρική Μακεδονία» – δηλαδή την Ελλάδα – να προσαρτήσουν την πολιτεία τους κάποια στιγμή στο μέλλον. Οι Έλληνες δεν θέλουν να μεταφέρουν το όνομα και τις ιστορικές ρίζες της πατρίδας τους στη Μακεδονία. Η ελληνική κυβέρνηση θεώρησε ότι ήταν η Ρωσία που διοργάνωσε αυτές τις διαμαρτυρίες. Η Αθήνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα παρεμβαίνει στις υποθέσεις της και αποφασίζει να απελάσει τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες (δύο άλλοι δεν μπήκαν στην Ελλάδα).
Η Μαρία Ζαχάροβα, επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε σύντομα ότι η Ρωσία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα σε απάντηση. Σε αντάλλαγμα, αξιωματούχοι του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών κάλεσαν τη Ρωσία να σταματήσει να μεταχειρίζεται την Ελλάδα με έλλειψη σεβασμού. «Οι δηλώσεις του αντιπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δείχνουν τυπική έλλειψη σεβασμού για μια τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψη κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, όπου τα κράτη ανεξάρτητα από το μέγεθός τους έχουν ανεξαρτησία και μπορούν να εφαρμόσουν ανεξάρτητες, οι εξωτερικές πολιτικές «, ανέφερε ένα μήνυμα από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Η φράση «ανεξάρτητες πολιτικές» δεν φαίνεται να συγκρατεί το νερό, καθώς οι ευρωπαϊκές ελίτ προωθούν τις δυτικές αξίες και προάγουν τις δυτικές πολιτικές. Η λέξη «δημοκρατική» δεν φαίνεται να ταιριάζει ούτε εδώ, καθώς η δημοκρατία συνεπάγεται την εκπλήρωση της θέλησης του λαού και την ισχυρή σύνδεση μεταξύ της εξουσίας και του λαού. Το εβδομήντα τοις εκατό των Ελλήνων αντιτίθεται στη συμφωνία με τη Μακεδονία. Οι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν δίκιο μόνο για τις «πολυσχιδείς» εξωτερικές πολιτικές: η συνεδρίαση στις καρέκλες είναι κοινή πρακτική για πολλούς ηγέτες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων εδώ και πολύ καιρό. Χαιρετίζουν τη διανομή του ψωμιού της Βικτωρίας Nuland μεταξύ των «διαδηλωτών» και την επένδυση πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων στον «εκδημοκρατισμό» της Ουκρανίας. Αν η Ρωσία τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο, αρχίζουν να μιλάνε για «παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις».
Φυσικά, αυτή είναι η ερμηνεία τους για τα γεγονότα, αλλά έχουμε τη δική μας. Γιατί πρέπει να ασχοληθούμε με τις απόψεις των μη αντιπροσωπευτικών πολιτικών, εάν το ΝΑΤΟ οικοδομεί τη ζώνη του χάους γύρω από τη Ρωσία;Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα της «μαλακής» επιρροής, συμπεριλαμβανομένων μέτρων υποστήριξης των θρησκευτικών και εθνοτικών συναισθημάτων του πληθυσμού μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων. Οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι πάντα χρήσιμες επίσης.
Η Ελλάδα απέβλεψε τους Ρώσους διπλωμάτες μετά τη δημοσίευση της δήλωσης από τους εκπροσώπους όλων των μοναστηριών του Αγίου Όρους. Καταδικάζουν έντονα την πρωτοβουλία για μετονομασία της πΓΔΜ. Οι μοναχοί κάλεσαν το ελληνικό κοινοβούλιο να «σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού και την ιστορική αλήθεια».Η αδελφότητα του Άθω έχει μεγάλη επιρροή στους Έλληνες και ο Τσίπρας αντιδρά . Αυτό είναι ανοησία για την ελληνική κοινωνία. Ο Τσίπρας επέτρεψε την ομοφυλοφιλία και άφησε υποχρεωτικές προσευχές στα ελληνικά σχολεία.
Η Ελλάδα πάντα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, απέφυγε εχθρικά μέτρα εναντίον της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας. Οι αντιρωσικές ενέργειες της ελληνικής διοίκησης φαίνονται όλο και πιο περίεργες, επειδή ο Τσίπρας ήρθε στη Μόσχα πριν από λίγα χρόνια για να ζητήσει βοήθεια από τον Πούτιν κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης χρέους. Πολλοί στη Ρωσία θυμούνται ακόμη ότι ο Τσίπρας μιλά για αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο Ορθοδόξων εθνών. Τι τον έκανε να έρθει τώρα ενάντια στη θέληση του δικού του λαού; Μήπως κάποιος υπόσχεται να διαγράψει το ελληνικό χρέος; Ή ήταν ένας καλός τραπεζικός λογαριασμός και υποσχέσεις άνετης συνταξιοδότησης;
Ο Γκεόργκι Έγκελγκαρντ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Σλαβικών Σπουδών, δήλωσε στο Pravda.Ru ότι ο πρωταρχικός στόχος του ΝΑΤΟ σήμερα είναι να εξαλείψει τη ζώνη χωρίς μπλοκ στα Βαλκάνια. «Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα δείχνει πόσο νευρικές είναι οι ελληνικές αρχές για τις διαμαρτυρίες. Για σχεδόν 30 χρόνια, αρκετές κυβερνήσεις έχουν αυξήσει το λαό τους με την πιστότητα της κρατικής θέσης στο μακεδονικό ζήτημα. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να ανατρέξουμε στη Ρωσία για να λογοδοτήσουμε τους διαδηλωτές «, ανέφερε ο Γκεόργκι Έγκελγαρντ σε συνέντευξή του στο Pravda.Ru.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου