Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΘΕΕ ΜΟΥ ...ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ;

ΘΕΕ ΜΟΥ...ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΔΗΛΑΔΉ.... ΠΟΥ ΛΕΜΕ...

Ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που αγνοούνται μετά τη φωτιά στην Αττική. Ο πατέρας του, Αναστάσιος Αλεξόπουλος, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει το παιδί που το απόγευμα της μοιραίας μέρας ήταν μαζί με τη γιαγιά του στην παραλία, στο Μάτι, όπου εκατοντάδες άνθρωποι αναζήτησαν διέξοδο από την πύρινη λαίλαπα που τους κυνηγούσε.
Έχουν περάσει πλέον πέντε μέρες άκαρπων ερευνών. Πέντε μέρες χωρίς μια επίσημη λίστα αγνοουμένων, με τους συγγενείς να προσπαθούν μόνοι τους να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους.
Ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος
Στα χαρτιά το Εθνικό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης


BΡΕ ...ΤΟ ΤΣΙΠΡΕΪΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗΛΙΑΡΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ...




Oργή από τους κατοίκους στο Μάτι για τις οδυνηρές συνέπειες της πυρκαγιάς που κατέκαψε την περιοχή σε ελάχιστο χρόνο και κόστισε τη ζωή σε 83 ανθρώπους.
Άνθρωποι απανθρακώθηκαν μέσα στα σπίτια τους και σε δρόμους, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από την πύρινη λαίλαπα. Όπως υποστηρίζουν, δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση από τις Αρχές με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να φτάσουν στη θάλασσα εγκαίρως.
Ενδεικτικές ήταν εξάλλου οι μαρτυρίες ανθρώπους που κατάφεραν να γλιτώσουν από τη μανία της πυρκαγιάς, αλλά και η οργή κατοίκων της περιοχής προς τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος σήμερα βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως στα χαρτιά υπάρχει από το 2014, στο νόμο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, σχέδιο που προέβλεπε την έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων μέσω μαζικών sms.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ: "ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ! Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΣΤΟ 15ο ΧΛΜ. ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ"! ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ!

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των ανθρώπων που βίωσαν τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους στην τραγωδία στο Μάτι.

«Γιατί μας στείλανε και μας έκαψαν σαν τα ποντίκια» διερωτάται...

κάτοικος της περιοχής ενώ παράλληλα περιγράφει τα όσα συνέβησαν. «Λιποθυμούσαν άνθρωποι δίπλα μας, μαμάδες, παιδιά, δεν ξέραμε τι μας γίνεται, να εκσφενδονίζονται πράγματα. Δεν μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου