Τρίτη 10 Ιουλίου 2018


Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη!
Ο προπονητής και τα 12 παιδιά διασώθηκαν σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ. Μέχρι στιγμής οι Αρχές επιβεβαίωσαν επίσημα πως έχουν απεγκλωβιστεί 11 παιδιά.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το 11ο παιδί που απεγκλωβίστηκε ήταν το νεότερο μέλος της ομάδας Wild Boars. Πρόκειται για τον 11χρονο Chanin Wiboonrungrueng που παίζει ποδόσφαιρο τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει το ψευδώνυμο «τιτάνας».
Τα τελευταία τέσσερα παιδιά και ο προπονητής παρέμεναν στο σπήλαιο μέχρι την Τρίτη όπου και ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία φάση της επιχείρησης διάσωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία τέσσερα παιδιά και ο προπονητής παραμένουν έξω από το σπήλαιο για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
Ο πρόεδρος της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του πως δόθηκαν στα παιδιά αγχολυτικά φάρμακα προκειμένου να μην πανικοβληθούν κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού.
χhttps://twitter.com/WassanaNanuam/status/1016610580633812992
Οι επιχειρήσεις διάσωσης:
  • Πρώτη επιχείρηση Κυριακή: 11 ώρες διήρκεσε συνολικά και απεγκλωβίστηκαν τέσσερα παιδιά
  • Δεύτερη επιχείρηση Δευτέρα: Ξεκίνησε και πάλι στις 6 το πρωί τοπική ώρα, διήρκεσε 11 ώρες συνολικά  και απεγκλωβίστηκαν ακόμα τέσσερα παιδιά.
  • Τρίτη επιχείρηση Τρίτη: Ξεκίνησε στις 6 το πρωί τοπική ώρα και η διαφορά με της υπόλοιπες ήταν ο αριθμός των ατόμων που έπρεπε να απεγκλωβιστούν καθώς παρέμεναν τέσσερα παιδιά και ο προπονητής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου