Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΧΩΝΈΨΟΥΜΕ...

Σκληρή επίθεση του Reuters στον Τσίπρα


"Αόρατος" και "κρυμμένος" πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Στη δριμεία κριτική που δέχεται τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και η κυβέρνησή του αναφέρεται το διεθνές πρακτορείο Reuters, μετά τις φονικές πυρκαγιές που σάρωσαν την Ανατολική Αττική και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 88 ανθρώπων.

«Πώς σκοπεύει να πληρώσει αυτήν την πολιτική ευθύνη και τι ακριβώς σημαίνει πολιτική ευθύνη;» διερωτάται ένας 79χρονος μπροστά από το καμένο σπίτι του, σημειώνει το πρακτορείο, που φέρει τον τίτλο-γροθιά: «Τα λόγια του Τσίπρα δεν σημαίνουν τίποτα για τους πυρόπληκτους που στέκονται στις στάχτες».
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας «επέστρεψε εσπευσμένα από τη Βοσνία τη Δευτέρα το βράδυ, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς, σε μικρή απόσταση από την Αθήνα. Ωστόσο η απουσία του από το προσκήνιο για τρεις ημέρες έκανε έξαλλους ορισμένους ανθρώπους», αναφέρει το Reuters.
«Η φωτιά στο Μάτι αποκάλυψε παθογένειες δεκαετιών στο ελληνικό κράτος: ανοικοδόμηση χωρίς άδεια σε διάσπαρτα σημεία, και μάλιστα με την ανοχή του κράτους, αφού οι κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά μάτια και κατόπιν νομιμοποιούσαν τα αυθαίρετα σπίτια για να κερδίσουν ψήφους», σημειώνει χαρακτηριστικά το Reuters.
«Τα λόγια είναι ωραία… αλλά θέλω να πει σε εμένα και εκείνους που αφανίστηκαν, τους φίλους μας… ποιανού λάθος είναι αν δεν είναι δικό του. Έχω φτάσει στα όριά μου», σημειώνει ο ίδιος ηλικιωμένος στο διεθνές πρακτορείο.
«Αόρατος» και «κρυμμένος» πρωθυπουργός ο Τσίπρας
Σε άλλο σημείο του άρθρου, το Reuters αναφέρεται στη χαρακτηριστική «εξαφάνιση» του Τσίπρα την πιο κρίσιμη περίοδο λίγο μετά την τραγωδία.
«Αφού ανακοίνωσε το τριήμερο πένθος, παρέμεινε αόρατος μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν επισκέφθηκε κάποιον από τους επιζώντες στο νοσοκομείο», αναφέρει το πρακτορείο.
«Ήταν στο γραφείο του, όπου συγκαλούσε τη μία συνάντηση μετά την άλλη, με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, τους δημάρχους. Ήταν απασχολημένος συντονίζοντας την επιχείρηση», δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.
Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές αυτήν την εβδομάδα και προσέφερε παρηγοριά στους πληγέντες. «Τηλεοπτικό κανάλι έδειξε μια γυναίκα να κλαίει στην αγκαλιά του», επισημαίνει το δημοσίευμα που κατόπιν αναφέρεται και στην επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στο Μάτι, όπου ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των πυρόπληκτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου