Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018Διεθνή ΜΜΕ: Ο Τσίπρας έβαλε τρεις βετεράνους σε θέσεις κλειδιά!

Τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης επικρίνουν τον πρωθυπουργό για τις επιλογές του…

Με τον μίνι ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης ασχολήθηκαν πολλά διεθνή ΜΜΕ κάνοντας μάλιστα και εκτενή αναφορά. Δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με τον ανασχηματισμό αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε τρεις βετεράνους αριστερούς σε θέσεις- κλειδιά στην κυβέρνηση».

«Αναλυτές λένε ότι ο κ. Τσίπρας απέφυγε να κάνει αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις, καθώς η κυβέρνησή του προσπαθεί να συμβαδίσει με τις μεταρρυθμίσεις και να πετύχει μία ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο», σημειώνει το δημοσίευμα.
Στην συνέχεια, κάνει αναφορά στον Γιάννη Δραγασάκη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Φώτη Κουβέλη.
«Ο Γιάννης Δραγασάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ανέλαβε ένα επιπλέον πόστο ως υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, με την ευθύνη να εφαρμόσει διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να ενισχύσει τις προσπάθειες της Ελλάδας να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.
Ο Γιάννης Μουζάλας, υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος νοσηλεύθηκε την περασμένη εβδομάδα με υπερκόπωση, αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα βρεθεί υπό πίεση για να βελτιώσει τις σκληρές συνθήκες σε υπερπλήρη κέντρα υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου και να επιταχύνει τη διαδικασία ασύλου που κινείται με αργούς ρυθμούς.
Η θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας πήγε στον Φώτη Κουβέλη, έναν δικηγόρο και πρώην επικεφαλής της Δημοκρατική Αριστερά, που συνδεόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά πλέον δεν έχει βουλευτές, αλλά διατηρεί τους δεσμούς με το κυβερνών κόμμα».
Reuters: Προσπάθεια Τσίπρα να ενισχύσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Τσίπρας άλλαξε κάποιους υπουργούς, σε μία προσπάθεια να βελτιώσει το κυβερνητικό έργο και να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματός του που πέφτουν, αναφέρει μεταξύ άλλων το Reuters για τις περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι παρέμειναν στη θέση τους ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς η Ελλάδα «περνά από τον έλεγχο των δανειστών για τη μεταρρυθμιστική συμμόρφωση».
Επίσης, επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός κράτησε στη θέση του τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος εμπλέκεται στις «ευαίσθητες» στις συζητήσεις για την ονομασία του βόρειου γείτονα «που οι περισσότερες χώρες αποκαλούν Μακεδονία αλλά η Ελλάδα αποκαλεί ΠΓΔΜ».
Η τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη στο υπουργείο Οικονομικών σημαίνει ότι «ο οικονομολόγος που ήταν κάποτε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΚΕ θα έχει πιο ευθεία εμπλοκή στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές», σημειώνει στο δημοσίευμα για τον ανασχηματισμό το Associated Press.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου