Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

‘’ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ’’


‘’ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ’’’


Ρεπορτάζ για της Ένωση Συντακτών Διαδικτύου :
Παναγιώτα Βασιλοπούλου; Αξιωματούχος δημοσιογράφος της ΕΣΔΗ υπόθεση με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς στον Έβρο , είναι ένα ρεπορτάζ , που χρειάζεται πολύ μεγάλης προσοχής η κάλυψη του . Η δίκη τους ήταν για σήμερα , 05/03/2018 . Αλλά η κατηγορία που τους βαραίνει , είναι να αποδειχθεί αν ήταν,αλήθεια φέρονται να πέρασαν τα σύνορα. Αυτό που έχω να τονίσω είναι γιατί δεν διεξάγονται κάποιες έρευνες στον τόπο του συμβάντος , όπου ίσως δώσει σε ειδικούς στοιχεία πολύτιμα) . 

Οι διεθνές σχέσεις με τη χώρα μας από μεριάς της Τουρκίας , δείχνει να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την υπόθεση , μιας κι εμείς δεν δώσαμε τους Τούρκους , να ,μην τους δώσουμε τότε άσυλο και να μην δικαστούν στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία ( αυτό πιθανολογείτε ) .
Δεν μπορούμε να μιλάμε με αυθαιρεσίες , αλλά χαίρομαι που ειδικοί έχουν ριχτεί στην μάχη , ώστε να επιστρέψουν οι στρατιώτες στις οικογένειες τους και τα καθήκοντα τους .
Θα ερευνήσω την Ποινική Δικονομία , και θα γράψω ένα πιο αναλυτικό ρεπορτάζ ‘’ Προσοχή στα ονόματα των δύο στρατιωτών και σε στοιχεία που κοινοποιούνται για την υπόθεση .

'''Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η περίπολος φέρεται να είχε χάσει τον προσανατολισμό τους  της λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.'''

''Τούρκοι δικηγόροι, που με εντολή του προξενείου της Ελλάδας έχουν αναλάβει την υπεράσπισή τους φέρονται να έχουν διαβεβαιώσεις τις οικογένειες των δυο στρατιωτικών πως δεν φέρουν σημάδια κακομεταχείρισης και πως είναι καλά στην υγεία τους.
‘’ Τα σενάρια δεν έχουν καμία θέση σε τέτοια σοβαρά θέματα ‘’’
Ψυχραιμία και ελπίζω στην θετική Έκβαση των Σχέσεων μας με Τουρκία’’
Μπορούν να τους κρατούν , υπάρχουν λόγοι για δίκη ; Πολλά τα ερωτήματα .
Το Θέμα είναι για μένα να σεβαστούν , τα κατοχυρωμένα  Συνταγματικά Δικαιώματα , και να φερθούν ανάλογα .


Το Δίκαιο του Πολέμου: Σύμφωνα με το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού: 
Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.
Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου