Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Βογγανε τα Ταμεία των δημοσιογράφων... Σαϊνια συνδικαλισταράδες του Τύπου δώσανε εκατομμύρια για το Δ.Ν.Τ. και σήμερα δεν έχουν να πληρώσουν το επικουρικό!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ''ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ'' ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΟΔΕΑΠ...

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει...
ο ασφαλιστικός οργανισμός των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, ήρθε η σημερινή ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου, σχετικά με την αναστολή καταβολής των επικουρικών συντάξεων του ΕΟΔΕΑΠ.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Για τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, η απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, για την αναστολή της καταβολής των επικουρήσεων στους ασφαλισμένους, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία».
Αποτελεί το πρώτο, αλλά αποφασιστικό, βήμα για την κατάργηση της επικούρησης και την απαξίωση μέχρι εκμηδένισης της δωρεάν Υγείας - Πρόνοιας. Σύντομα θα ...αναδυθεί ως «ανάγκη» η μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο - ο πληρώνων λαμβάνει - σε ό,τι αφορά τις παροχές Υγείας και η ένταξη στο ΕΤΕΑ, με ταυτόχρονο «κούρεμα» των επικουρήσεων. Με την ευκαιρία, να υπενθυμίσουμε την πριν από τρεις μόλις μήνες εκχώρηση από το ΔΣ του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ 15 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ, με τις ψήφους των διορισμένων σε αυτό προέδρων και μελών ΔΣ των Ενώσεων».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου συνεχίζει σημειώνοντας ότι: «Με βάση τις πράξεις και παραλείψεις όλων των διοικήσεων στον ΕΔΟΕΑΠ, στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και όλων των πλειοψηφιών των Ενώσεων, που είναι στοχοπροσηλωμένες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών και των κυβερνήσεων, καθώς και των «μνημονιακών δεσμεύσεων» όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που με αφοσίωση υπηρετούν τον ευρωμονόδρομο, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, αυτός είναι ο θανατηφόρος μονόδρομος που ανοίγεται για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας τους δημοσιογράφους: «Να πούμε από τώρα ΟΧΙ σε όποιον σχεδιασμό για μετάλλαξη του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι περικοπές σε συντάξεις και θεμελιώδεις παροχές στους ασφαλισμένους. Δεν αποδεχόμαστε ΚΑΜΙΑ αύξηση στις εισφορές των εργαζομένων. Απαιτούμε άμεση απαλλαγή των ανέργων από κάθε εισφορά Υγείας και Ασφάλισης για όσο διαρκεί η ανεργία. Απαιτούμε την άμεση επέκταση του αγγελιόσημου και στα διαδικτυακά ΜΜΕ, με ταυτόχρονη κάλυψη των εργαζομένων σε αυτά με Συμβάσεις, Ασφάλιση και ελεύθερη εγγραφή τους στις Ενώσεις. Να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ από την κυβέρνηση την άμεση επιστροφή των κλεμμένων και «κουρεμένων» αποθεματικών του Ταμείου. Οι ανάγκες του Ταμείου να καλύπτονται από τους εργοδότες με την εγγύηση και τη συμμετοχή του κράτους. Για το ΑΜΕΣΟ πρόβλημα που αφορά στην καταβολή των επικουρήσεων του Αυγούστου, οι διοικήσεις των Ενώσεων να οργανώσουν ΤΩΡΑ, έστω και την ύστατη ώρα, τον κλάδο σε αγωνιστική - διεκδικητική κατεύθυνση.Το κράτος και οι εργοδότες ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου