Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ....


Η ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ... -ΛΑΠΑΣ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΙΜΙΟΥ...- ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ...ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΝ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ Νο2- ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΛΙΑ Ο ΕΚ ΒΑΡΔΑΡΙΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΚΙ ΑΡΠΑΚΟΛΑΣ ΜΠΕΝΙ!


Στην υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων να διαμορφώσουν και να διαφυλάξουν τις προϋποθέσεις "εθνικής ενότητας" και μέγιστης συναίνεσης για την "επίλυση" του Κυπριακού αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δήλωσή του με αφορμή την πρώτη συνάντηση των κ.κ. Αναστασιάδη και Έρογλου στη Λευκωσία.
«Η σημερινή ημέρα για την Κύπρο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς όχι μόνο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, αλλά σύσσωμη η διεθνής κοινότητα δέχεται ότι ο ίδιος ο κυπριακός λαός κρατάει στα χέρια του τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του, αποφάσεις που θα λάβει εκφραζόμενος άμεσα με δημοψήφισμα, χωρίς κανενός είδους επιδιαιτησία» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.
Ο οποίος επίσης είπε ότι «μία λύση αποδεκτή από τον κυπριακό λαό πρέπει πράγματι να βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο, σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα, μία και μόνη κυριαρχία, μία και μόνη ιθαγένεια, μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Αναφερόμενος στις προτάσεις του Νίκου Αναστασιάδη για την όσο γίνεται ταχύτερη εφαρμογή ουσιαστικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά στην εγκαθίδρυση ενός άλλου κλίματος στη Μεγαλόνησο».
«Η Ελλάδα θα σταθεί, όπως πάντα, με αίσθημα εθνικής ευθύνης και απόλυτο σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα, στηρίζοντας τη διαδικασία που κινείται στο παραπάνω πλαίσιο» καταλήγει η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου