Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ...ΠΡΟΣΟΧΗ ΥΠΟΥΛΗ ΓΡΙΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...ΜΑΣ... ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΓΡΙΠΗ...
Τα συμπτώματά της: Περίεργοι παλμοί-τρέμουλο- σε ολόκληρο το σώμα και υψηλός πυρετός (40 β)

Μας τηλεφώνησαν κάποιοι φίλοι και μας είπαν: Περάσαμε τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας... Χθες Κυριακή! Ξάφνου αρχίσαμε να τρέμουμε, να σειόμαστε σύγκορμα ..Οι σφυγμοί μας είχαν φτάσει στους 135... και ταυτόχρονα πυρετός υψηλός. Την περασμένη Κυριακή κι εγώ κι ο άντρας μου είμαστε του θανατά, χωρίς να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε... Μας ήρθε η ιδέα να πάρουμε ένα υπογλώσσιο χάπι (καρδιακό)... μέχρις ότου πάμε στο πλησιέστερο Νοσοκομείο... ΄Οπου βέβαια μας αντιμετώπισαν υπεύθυνα...τονίζοντας ότι η έμπνευσή μας για υπογλώσσιο χάπι, ήταν η σωτηρία μας... Αν αργούσαμε ..θα ήταν αργά!΄Ετσι είπαν. Οφείλουμε να σας ενημέρωσουμε κι εσείς φυσικά... τους αναγνώστες σας!
--ΝΑΙ ...αλλά ποιος έχει υπογλώσσιο χαπάκι εύκαιρο;

 Προσοχή μεταδίδεται το φαινόμενο της γρίπης αυτής ...σχεδόν αμέσως. Η Η.Ν.Α προσπάθησε να ψάξει το θέμα και δείτε τι βγάλαμε: 

Εξαπλώνεται η περίεργη -ύπουλη-γρίπη στην Ελλάδα

Μεγάλη είναι πλέον η εξάπλωση του ιού της γρίπης στη χώρα μας, σύμφωνα με το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος του Ινστιτούτου Παστέρ.Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο, διανύουμε την έβδομη εβδομάδα εργαστηριακής επιτήρησης και ο ιός βρίσκεται πια σε φάση αυξημένης δραστηριότητας, με συνέπεια να συνεχίζει να δέχεται μεγάλο αριθμό δειγμάτων απο ασθενείς με γριπώδη συνδρομή, πολλά από τα οποία είναι θετικά για τον ιό.
Διευκρινίζεται ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί το στέλεχος γρίπης A(H1N1)pdm09, αλλά παράλληλα συνεχίζεται και η κυκλοφορία του στελέχους Α(Η3Ν2). Εξάλλου, την προηγούμενη εβδομάδα (3-9 Φεβρουαρίου) απομονώθηκαν και δύο στελέχη γρίπης τύπου Β.
Το Ινστιτούτο Παστέρ καθησυχάζει ότι η έως τώρα γενετική ανάλυση των στελεχών A(H1N1)pdm09 και Α(Η3Ν2), που έχει απομονώσει το εργαστήριό του, δείχνει ότι τα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν, δεν διαφέρουν από το στέλεχος του αντιγριπικού εμβολίου και είναι επίσης ευαίσθητα στη χορήγηση των αντιϊκών φαρμάκων.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεγάλη εξάπλωση περιστατικών γριπώδους συνδρομής, εκτός της Ελλάδας, εμφανίζουν η Βουλγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Αγγλία, ενώ στις υπόλοιπες 22 χώρες της ΕΕ η δραστηριότητα είναι χαμηλή.
Από την άλλη, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης του Ινστιτούτου Παστέρ δέχεται αναφορές σε σχέση με τη μη ικανοποιητική απόδοση ταχέων δοκιμασιών του ιού της γρίπης. Οι υπάρχουσες εργαστηριακές μελέτες εκτιμούν τα ποσοστά ευαισθησίας των δοκιμασιών αυτών σε 40-70% και την ειδικότητά τους σε 85-100%. Επομένως, όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο, τυχόν αρνητικά αποτελέσματα σε ένα δείγμα ασθενούς δεν αποκλείουν την ύπαρξη του ιού και στις περιπτώσεις αυτές η εργαστηριακή διάγνωση πρέπει να γίνεται με μοριακή μέθοδο.
Το Παστέρ συνεχίζει τον έλεγχο δειγμάτων για την καλύτερη αποτύπωση της κυκλοφορίας του ιού στην Ελλάδα. Παράλληλα, όπως αναφέρει, συνεχίζεται η κυκλοφορία στην Ελλάδα και άλλων αναπνευστικών ιών, όπως του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού και των ρινοϊών.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου