Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

PLEASE... MEΛΕΤΕΙΣΤΕ ΤΑ ...ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ... ΕΙΝΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΑΣ... ΑΛΛΑ ..ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ... ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ... Ίσως και να σας κάλεσαν και στο εξοχικό τους για να κάνουν χαρούλες ...οι ξεφτίλες, χωρίς εσυ ώ αφελέστατε να γνωρίζεις ότι σου τα μασούσαν!


OΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩ Ν ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ( Μ.Κ.Ο) ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΣΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΥΛΟΥ- ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!

ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΤΑ..ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΈΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
και δεν τουσ συνελαβαν ...ακόμη!

Παρακαλούμε μελετείστε..τους τίτλους και το αντικείμενο δράσης των ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ Μ.Κ.Ο και θα καταλάβαιτε ποιοι είναι οι κλέφταραδες μας!

**Έχουμε ζητήσει τη διάλυσή του άντρου ακολασίας αυτού και την ανακατασκευή του από μηδενική βάση… Ενώ θα έπρεπε να είναι η βιτρίνα της χώρας κατέληξε από το 1821… να εξελιχθεί σε άντρο πάσης ακολασίας!
Ειδικά στα τελευταία 50 χρόνια …οργιάζει σε αποτυχίες!
Από τη μοσχαροκεφαλή του Βαρδαρίου Βενιζέλο δεν προσδοκούμε ΟΥΔΕΝ… Αλλά από τον Σαμαρά …έχουμε κάποιες ελπίδες να βάλει αμέσως νυστέρι στο φαυλέστατο αυτό υπουργείο οικογενειοκρατίας και πάσης λαμογιάς! 


Ούτε λίγο ούτε πολύ, 390 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις περιλαμβάνει ο κατάλογος των ΜΚΟ που πήραν χρήματα από το υπουργείο Εξωτερικών για τα έτη 2002, 2003, 2004. ( Δηλαδή πάνω από 2000 …ευυπόληπτα κοράκια που έβαζαν χέρι στη τσέπη μας..)…
Μεταξύ αυτών και η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. και πολλές ΜΚΟ Μητροπόλεων…που δεν μπορούν βέβαια να κατηγορηθούν ιδιαίτερα , δόθεντος ότι ο αλητάμπουρας Γιωργάκης Παπανδρέου ..τους άνοιξε τα ταμεία του κράτους και καλούσε του πάντες να πάρουν…Οι Μητροπόλεις ως γνωστόν παράγουν φιλάνθρωπο έργο κι έχουν πολλές ανάγκες…
*** Η παρακάτω λίστα είναι συμβολική… Σε 20.000 περίπου ανέρχονται οι κατσαπλιάδες των Μ.Κ.Ο και οι οποίες τελικά ευθύνονται –δια της ψήφου των μελών τους, μας οδήγησαν σ΄αυτό το μόρφωμα της πολιτικής μαφιόζικης φυσιογνωμίας μας…
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ είναι …μπόχα … αλλά και τα αριστερά κωλοσφουγκάριά τους, που επίσης από τη μεταπολίτευση κι εδώ έγλυφαν πολλά κοκκαλάκια… Πάραδειγμα: Η τ. ΕΡΤ είχε γιομίσει με αριστερά τσογλάνια …που ποιούσαν τον δημοσιογράφο!
Έτσι εξηγείται ΓΙΑΤΙ στις μέρες κρίσης μας ..δεν κουνιέται φύλλο!Ατυχώς χιλιάδες Ελλήνων είχαν βουτήξει στα Ταμεία του Κράτους και τα μάσαγαν σε βάρος των λοιπών Ελλήνων! ( Αλήθεια …όλα αυτά τα περίφημα εξοχικά ..πως προέκυψαν;
Από τον ιδρώτα τους; Και πώς εγώ ο μη διαπλεκόμενος με μισόν αιώνα δουλειάς ..δεν έχω που την κεφαλή κλείνε;…Κάποιο λάκκο δεν έχει η φάβα;
***Για τη Μανδάμ ΑΜΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,… αδερφή της Ντόρας… δεν είδαμε ακόμη κανείς από τα ερμαρφόδιτα ενημερωτικά μπλογκς ( REAL EF EM, NEWSIT, ΣΚΑΥ κι άλλα ειδησεογραφικά πουστερλέ.. δημοσιογραφικά να κάνει κουβέντα! Η Μανδάμ αυτή …ως γνωστόν ταϊζεται από την τσέπη μας για τη βιομηχανία της που λέγεται … ACTIONAID.. !!!
***ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:..Μελετείστε προσεκτικά τη λίστα που δημοσιεύουμε και θα απολαύσετε τη φαυλότητα της αρπαγής του πλούτου των Ελλήνων , ημών δηλαδή, από κοινούς τυχοδιώκτες.. Κονομούσανε παραδάκι τα μπάσταρδα … ακόμη και για την προστασία των “σκουλικιών του Παναιτώλιου του Αγρινίου”… Θα ανακαλύψετε απίστευτες-τρελές καταστάσεις, ώστε να κατανοήσετε …πως είσαι ΕΣΥ ΡΕ σε ένδεια και πως ο …μουλωχτός γείτονας σου ..ζούσε σε βάρος σου με τις αρπαχτές-λαμογιές και κονέξια που είχε από το εμετικό γκουβέρνο που μας μας προέκυψε μετά το 1964… ..Προοδευτικά! Και μην παρασύσρεστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ..δεν κυβέρνησε! Τρίχες ήταν συνκυβερνήτης… Διότι ΟΛΟ το δημόσιο είναι γιομάτο από δικά του τσανάκια! Πώς λέτε, έτσι τυχαία μπουκαραν οι αριστεροί στο Δημόσιο;
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΔΩ:
(και τα ξαναλέμε… )
(Η απουσία ποσού σημαίνει ότι αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει καταγραφεί χρηματοδότηση και δεν διαθέτουμε μέχρι στιγμής στοιχεία για τα προηγούμενα χρόνια). Από τις οργανώσεις αυτές κάποιες έχουν ήδη διαγραφεί από τους καταλόγους του υπουργείου Εξωτερικών, για κάποιες άλλες έχουν κλείσει οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης και για ορισμένες διεξάγονται έρευνες, μια και υπάρχουν υποψίες ότι τα ποσά που έλαβαν δεν διοχετεύθηκαν στους σκοπούς για τους οποίους τα έλαβαν.
Μάλιστα έχει ανατεθεί στους έλληνες πρέσβεις των περιοχών όπου και το αντικείμενο του προγράμματος των ΜΚΟ αυτών να ερευνήσουν για το αν εκτελέσθηκε το έργο για το οποίο είχαν χρηματοδοτηθεί οι ΜΚΟ. Υπάρχουν και ΜΚΟ που τα στοιχεία τους ήδη έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα.
Τ α παραπάνω δεν σημαίνουν βέβαια ότι όλες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι «μηχανές» ορισμένων πονηρών για να βάλουν χέρι στον κρατικό κορβανά και σε πόρους διεθνούς συνεργασίας. Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι διακεκριμένα πρόσωπα της νεοελληνικής κοινωνίας μετέχουν ως ιδρυτικά μέλη σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν να επιδείξουν ουσιαστικό έργο και επίσης ότι ανάμεσα στις ΜΚΟ περιλαμβάνονται ιδρύματα, ινστιτούτα και πανεπιστήμια με σοβαρή δουλειά.
Όσον αφορά τα ποσά που έλαβαν οι οργανώσεις αυτές την τριετία 2002-2004, «πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η Αλληλεγγύη με 7.099.634 ευρώ και ακολουθεί η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης (ΙΜΙ) με 6.841.064 ευρώ. Επίσης η Οργάνωση Action Aid, που εκπροσωπεί η κόρη του Μητσοτάκη Αλεξάνδρα, αν και δεν αναφέρεται στο διοικητικό συμβούλιο, έλαβε 517.600 ευρώ. Πρόεδρος στην Αλληλεγγύη είναι ο κ. Φουρλεμάδης και ιδρυτικά μέλη το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννου) και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (κ. Θωμάς Συνοδινός).
Στο Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης υπεύθυνος/πρόεδρος είναι ο πρώην δημοσιογράφος της «Εξόρμησης» Κ. Τζεβελέκος και ιδρυτικά μέλη οι Δ. Κανέλλης, Θ. Μακρυνιώτης. Να σημειωθεί ότι ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν αναλάβει προγράμματα από κοινού με άλλες και έχουν μοιραστεί τα αναλογούντα ποσά (τα οποία δεν έχουν περιληφθεί στον εκτενή κατάλογο που ακολουθεί). Έτσι λόγου χάριν η Αλληλεγγύη έχει λάβει μαζί με την Αναπτυξιακή Συνεργασία και Αλληλεγγύη 941.800 ευρώ, για προγράμματα υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών και άλλα, ενώ για την Β’ φάση του προγράμματος Συνεργασίας Οργανώσεων κατά της Σωματεμπορίας γυναικών και νέων από την Αλβανία έχουν λάβει 125.000 ευρώ οι ΜΚΟ ΕΚΚΥΘΚΑ, Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, ΚΕΔΕ, Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και η ΑΡΣΙΣ
Παραμένουν πάντως οι απορίες που είχε διατυπώσει το «Π» ήδη από τις 13 Μαρτίου, παρουσιάζοντας «Το πάρτι των… ΜΚΟ»: «Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να μάθουμε ποια ήταν ακριβώς τα αποτελέσματα του ”προγράμματος για την κατασκευή και ανάπτυξη κυψελών που διαθέτουν μηχανισμό διατήρησης της θερμοκρασίας διαβίωσης μελισσών καθ’ όλο το έτος σε σταθερό επίπεδο”, για το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 27.500 ευρώ η ΜΚΟ ΚΕΠΚΑΠ!
Θα πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερη εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι μια από αυτές τις οργανώσεις με τα αρχικά ΙΜΙ χρηματοδοτήθηκε με 1,5 δισεκατομμύριο δραχμές περίπου για την αποναρκοθέτηση περιοχών σε διάφορες χώρες της Βαλκανικής και της Μέσης Ανατολής, χωρίς να είναι γνωστό αν διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό για μια τέτοια εργασία… Ακόμη δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς και τα δύο προγράμματα, για τα οποία έχει χρηματοδοτηθεί το γνωστό ΕΛΙΑΜΕΠ με το ποσό των 168.000 χιλιάδων ευρών, περί ‘‘Δημιουργίας νέων ηγετών – προγράμματα Χάλκης για τα έτη 2002 και 2003’’ και δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί ποιο άραγε ήταν τουλάχιστον το πολιτικό όφελος για τη χώρα μας»…1. Κοινωνική Αλληλεγγύη – Θεσ/νίκη, (150.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παύλος Νίκογλου, Ιδρυτικά μέλη: Νέτσικας Δ., Γούναρης Δ., Πυργίδου Μ., Γκολέμα Μ., Χιονά Π., Σφακιανάκη Κ., Χομσιόγλου Δ., Τσακτάνης Δ., Ρόμτσου Σ.
2. «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα» Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη – Λάρισα, (456.250), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Πιτσούλης Νικόλαος, Ιδρυτικά μέλη: Παπαγγελόπουλος Α., Πέτρου Γ., Ζάρκος Β.
3. Κύκλος της Πάτμου, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος:-, Ιδρυτικά μέλη: Κυριαζής Δημ., Παπαντωνόπουλος Κων., Χάρη-Μπέκετ Μαρία, Ποταμιάνος Γεωρ., Καρράς Κων.4. Αλληλεγγύη Σωματείο Ανθρ. Υποστήριξης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αθανάσιος Νικολαΐδης, Ιδρυτικά μέλη: Χρήστος Σκανδάλης, Δημήτριος Καϊμάς, Παρασκευή Κωστιλίδου.
5. Δίκτυο Μεσόγειος «SOS» – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Χρυσόγελος Ν., Κουκιάσας Β., Ιδρυτικά μέλη: -.
6. Μηχανικοί Χωρίς Σύνορα – Αθήνα, (127.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κουγιάνος Ι., Ιδρυτικά μέλη: Δανέζης Ε., Εγγλέζος Δ., Κουγιανού Π., Σωτηροπούλου Σ.
7. Ελληνικό Καραβάνι της Αλληλεγγύης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παπαδιγενόπουλος Κων., Ιδρυτικά μέλη: Σιάμπου Μαρ., Γιαμουριάδου Ζορ., Καλλιά – Αντωνίου Αγγ., Μπαλοπούλου Παν., Αγιανόζογλου Δ., Αλαβάνος Αλ., Αυγερινός Παρ., Λαμπρίας Παν., Τίκωφ-Βλαχαντώνη Ελένη-Μαρία, Αγιανόζογλου Δ., Κορακιανίτη Αλ., Νικηφόρου-Αναστασιάδη Σοφ.
8. Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου, (1.304.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Φλογαΐτης Σ., Ιδρυτικά μέλη: -.
9. Ευρωπαϊκή Προοπτική Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης – Αθήνα, (2.574.631), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σκλιας Π., Λάσκαρης Α., Ιδρυτικά μέλη: -.
10. Ελληνικός Σύνδεσμος για τη Διεθνή Ανάπτυξη (H.A.I.D.) – Αλεξ/πολη, (509.541,5), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κούκιος Σ., Ιδρυτικά μέλη: -.
11. ΔΙΠΕ Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών – Αθήνα, (210.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Πλαγιαννάκος Π., Ιδρυτικά μέλη: Ευθυμιόπουλος Η., Λασκαράτος Α., Μερτζάνης Φ., Οικονόμου Δ., Παπαγιαννάκης Μ., Ζαμιώτης Γ., Τσαντίλλης Δ., Τσεκούρας Γ., Χατζημπίρος Κ.
12. Φαρμακοποιοί του Κόσμου, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σπύρος Σερεμίδης, Ιδρυτικά μέλη: Κωνσταντίνος Κωτσόπουλος, Αλεξάνδρα Καλαμαρά.
13. Βιωσιμότητα, Ένωση για το Περιβάλλον, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δημήτριος Καλαϊτζίδης, Ιδρυτικά μέλη: Ιωάννης Δούμας, Παύλος Κοσμίδης, Θεόδωρος Παπαπαύλου, Αθηνά Βενέτη, Παναγιώτης Σταθόπουλος.
14. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ΕΟΔ – Θεσ/νίκη, (862.192), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σκουτέλης Μ., Ιδρυτικά μέλη: Τρομπάκας Ζ., Γιοβανέκος Τ., Παυλίδης Γ., Βάγγος Γ., Πασχάλης Θ., Δικόπουλος Α., Θεοδωρίδης Α., Κυδώνης Μ., Καρβουνιάρη Α., Σαββίδης Γ., Κόκκινος Ν.
15. Κέντρο Προάσπισης Ανθ. Δικαιωμάτων – Αθήνα, (42.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βασιλείου Μ., Μπρεδήμας Α., Ιδρυτικά μέλη: Γαβουνέλη Μ., Ρουμπίνη Γ., Μπαμπάσικα Ι., Κοππά Μ., Κυριακόπουλος Ε.
16. Κέντρο Έρευνας και Υποστήριξης Θυμάτων Κακοποίησης και Κοιν. Αποκλεισμού ΕΚΥΘΚΚΑ – Ιωάννινα, (101.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μπιλανάκης Ν., Ιδρυτικά μέλη: Τσακίρη Ε., Τσιμπέρη Ε., Κουμπλομάτη Α., Στράτου-Σάπκα Σ., Σάπκας Α., Κοντοχρήστος Α., Οικονόμου Α.
17. Βαλκανική Ένωση Φιλίας – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μιχαλακάκος Π., Ιδρυτικά μέλη: -.
18. Οικολογική Εταιρεία Έβρου, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Σαμιγών Σταφυλίδης, Γιώργος Δερεμίδης, Κωνσταντίνα Σαρίδου, Χρήστος Λαζόπουλος, Παναγιώτα Λαμιγακινού, Παναγιώτης Καραμανίδης.
19. Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης – Αθήνα, (6.841.064), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τζεβελέκος Κ., Ιδρυτικά μέλη: Κανέλλης Δ., Μακρυνιώτης Θ.
20. I.O.C.C. Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός Ορθοδόξων Χριστιανών – Αθήνα, (683.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κατσιβελάκη Δ., Ιδρυτικά μέλη: Καπετανάκης Λ., Βαγιωνή Μ.
21. Αλληλεγγύη των Λαών, (45.000) Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Αλεξανδράκη Βασ., Σπαχή Νυμφ., Παπαχαραλάμπους Μιχ.-Αυγ., Καννάς Δημ., Χρήστου Καλ., Κυδωνιάτης Λινός-Παν., Ροβίλου Δημ., Γούναρη Ιω., Αλεξανδράκης Γεωρ., Γούτος Γεωρ., Καζάκου Σταυρ.
22. ΚΕΔΕ Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη – Αθήνα- Ελλάδα Human Rights Informations & Documantation Centre Γεωργίας Armenian Women For Health & Environment Αρμενία La Strada – Μολδαβία – Λευκορωσία, (399.694), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Συρμοπούλου Ε., Ιδρυτικά μέλη: Αβραμίδου Π., Αντωνίου – Λάτου Χ., Βαρδαραμάτου Κ., Βαρλάμη Ε., Βλιτσάκη Α., Δεμίρη Ε., Δήμα Αικ., Δρίβα Α. Καλογεράκη Κ., Κονάλη Μ., Κοντογιάννη Ι., Λαγάνη Ε., Yioussefian Maanian, Παναγοπούλου Α., Πανάρετου Αθ., Παπανδρέου Μαργ., Σιάνου Φ., Σταυρίδου Ε., Στρούζα Ε., Συνοδινού Α., Συρμοπούλου Ε., Τσαπάρα Α., Σκέπερς Α.
23. Βαλκανική Εταιρεία Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τερζής Νικ., Ιδρυτικά μέλη: Demirel Ozcan, Bishkov Georgi, Nicolescu Viorel, Γερμανός Δημ., Karaj Theodori, Popovska-Lakinska Divna, Χαραλάμπους Δημ., Spacenovic Vera, Ξωχέλλης Παν., Erdogan Irfan.
24. Άμεση Επέμβαση για την Προστασία της Άγριας Φύσης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Κουρουκλή Τερ., Τραμπαζάλη Κωσταντία, Τραπεζιώτης Δημ., Πετρογιάννης Κων., Θεοδωρόπουλος Κων., Γκούμας Βασ., Κοντοζήση Θεοδ.
25. Εταιρεία Συλλογικής Υποστήριξης κατά του AIDS, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βασίλης Κιοσές, Ιδρυτικά μέλη: Ιωάννης Αραμπατζής, Έφη Τσίντζου, Δημήτριος Τσακπίνης, Σοφία Χαλκίδου, Αθανάσιος Κατσαμάκης.
26. Γιατροί Χωρίς Σύνορα – Αθήνα, (1.251.973), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αντύπας Τ., Χιονίδου Κ., Ιδρυτικά μέλη: Παπαϊωάννου Κ.
27. Ηumanet Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης – Ιωάννινα, (964.123), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ράπτης Ν., Ιδρυτικά μέλη: Καλογιάννη Τ., Σταύρου Κ., Κολλάτου Ε., Ντούσκος Ν.28. Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αναγνωστοπούλου Ν., Ιδρυτικά μέλη: Πράττου-Σπογγαλίδου Τ., Χαραλάμπους Μ., Μωραΐτου Σ., Κούκης Γ., Ιωαννίδου Μ., Μόνος Δ.
29. Κέντρο Ευρ. Συνταγματικού Δικαίου Ίδρυμα Θ. και Δ. Τσάτσου – Αθήνα, (1.027.235), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τσάτσος Δημήτρης, Παπαδημητρίου Γιώργος, Μελισσάς Δημήτρης, Ιδρυτικά μέλη: Αγουρίδης Γ., Βιδάλης Τ., Κατρούγκαλος Γ., Κοντιάδης Ξ., Λαμπριάς Π., Παμπούκης Χ., Παταμιάνος Α., Πυργιωτάκης Γ., Σάκκουλας Α., Σπυρόπουλος Φ., Στεφάνου Ε., Τασοόπυσος Ι., Τσάτσου Αλ., Τσάτσου Αν., Τσάτσου -Παπαδημητρίου Αν.Θ., Χρυσογόγος Κ.
30. Ινστιτούτο Διαβαλκανικών Σχέσεων – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μυλωνάς Θ., Ιδρυτικά μέλη: Κύθρης Ε., Μπορομπόκας Αλ., Πουλιανός Α., Γιαννόπουλος Ι., Δάτσιος Γ., Αναστασιάδης Ν., Κουτσουμάρης Γ., Ζαΐμης Α., Κορμαλής Α., Παπαγεωργίου Ε., Σπύρου Α., Παπακώστας Ν., Παπαηλιού Γ., Λιόκης Δ., Σπηλιώτης Γ., Σόρογκας Ε., Σακελλαρίδης Ι., Ηλιόπουλος Α.
31. Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής ΕΛΙΑΜΕΠ – Αθήνα, (326.082), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βερέμης Θ., Ιδρυτικά μέλη: Μπαμπινιώτης Γ., Κουλουμπής Θ., David G., Δεσύπρη Α., Φίλων Α., Γουλανδρή Ν., Ιωακειμίδης Π., Marks Sakali Μ., Παπαχελάς Α., Παραγκιουδάκης Μ., Τσουκάλης Λ., Βερέμης Θ., Ζομπανάκης Μ.
32. Γιατροί του Κόσμου – Αθήνα – Αθήνα, (1.321.933,2), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Βαρσάμη Η., Μπουκοβίνας Ι., Μπομπότη Λ., Ανδρούτσος Α., Χριστοφίδης Χ., Παπαναστασίου Π., Τερζίδης Α., Κανάκης Ν.
33. Ινστιτούτο Αειφορικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων-ΙΝ.ΦΥ.ΠΟ-ΙΝΑRE – Αθήνα, (75.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Καλδέλης Ι., Κουκουμάς Ν., Πλαγιάννης Δ., Βενέτη Α., Χωριανόπουλος Β., Πετράκης Π., Ντόκος Γ., Δούμας Ι., Σώρρος Ι., Γεωργιάδης Γ., Ευσταθιάδης Ν.
34. ΕΕΔΑ Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης – Αθήνα, (249.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παπαμάργαρης Θ., ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, Γεωργούλα Η., Ιδρυτικά μέλη: Παπαμακαρίου, Μάρκου Δ., Χαντζή Α., Μαρούλη Χ., Χατζηπαναγιώτου Δ.
35. Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Μαγνησίας ΔΙ.Κ.Ε.Ο.ΜΑ – Βόλος, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Πετρουλιάς Α., Ιδρυτικά μέλη: Στεργίου Σ., Χρήστος Μ., Πετρουλιάς Κ., Συνοδή Μ., Γκλαβίνης Π., Φλίτης Ι., Παραλοπούλου Σ., Τζουμέκας Α., Τσιμπερίκου Μ., Παπατόλιας Α., Πρωτόπαππα Χ., Καραμποτάκης Δ., Βήχος Ν., Σκιαθίτη Ε.
36. «Μέγας Αλέξανδρος» Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ενημέρωσης, Υποστήριξης, Ανάπτυξης του Τρίτου Κόσμου – Αθήνα, (45.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σταμίρη Π., Ιδρυτικά μέλη: Ρουβινέτης Κ., Τιόκα Μ., Σταμίρη Π., Σταμίρη Ζ., Κολοβός Β.
37. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Αθήνα, (313.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μαρτίνης Α., Καμπάνης Λ., Χρυσανθάκης Χ., Δημητριάδου Ν., Κωστόπουλος Κ., Δημητρίου Ε., Ιδρυτικά μέλη: Ανδρουτσόπουλος Δ., Γιαννόπουλος Π., Αλεξάκης Ν.
38. Πολίτες του Κόσμου – Ένωση για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τσαρμπόπουλος Γεωρ., Ιδρυτικά μέλη: Σιφναίου Ευρ., Καραμπάτσου Εύη, Ψαλλίδας Βασ., Φωκιανού Μαρ., Πάντζου Χριστ., Λυμπεράκη Αντ., Da Silva Alyrio.
39. Art Hellas, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μπρέντας Αναστ., Ιδρυτικά μέλη: Μποχλογύρου Αικ.
40. Χερσόνησος του Αίμου, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αξαρλής Ιω., Ιδρυτικά μέλη: Υδραίος Μιχ., Πανταζόπουλος Γεωρ., Στεφανίδης Παν., Κυριακούλης Κων., Ανδρέου-Αξαρλή Ευαγγ., Μαλτέζος Μιχ.
41. Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη – MIO ECSDE – Αθήνα, (35.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σκούλλος Μ., Ιδρυτικά μέλη: Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος Βελγίου (εκπρ.: Raymond Van Ermen), Ελληνική Εταιρεία (εκπρ.: Σκούλλος Μιχ.).
42. Νέα Οικολογία – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Στογιάννης Β., Ιδρυτικά μέλη: Αλεξόπουλος Χ., Βαλαβανίδης Α., Γουναρόπουλος Δ., Γουναρόπουλος Ν., Δημητρακούδη Φ., Κατσώνης Λ., Κόλλια Ζ., Κωστόπουλος Δ., Κοσμίδης Κ., Κάπαρη Μ., Λουλούδης Λ., Μαλακάση Σ., Μερέκος Π., Μολυβιάτης Ν., Μοδινός Ν., Μερτζάνης Φ., Ξυδιάς Β., Ορφανού Α., Παπαϊωάννου Δ., Παρασκευόπουλος Ι., Πλαγιαννάκος Π., Πάτσιος Ι., Σιούλας Κ., Στογιάννης Ε., Ταχμιτζή Ι. Τότσικας Π., Τρίμπαλης Δ., Τσακαλιά Λ., Τσαντίλης Δ., Τσεκούρας Γ., Τσούτσου Χ.
43. Διεθνής Αναπτυξιακή Συνεργασία και Αλληλεγγύη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Νικολαΐδης Νικ., Ιδρυτικά μέλη: Χαλαζιάς Αλ., Αντωνόπουλος Νικ., Καλιούλη Χρ., Βεργινάδη Θέμις.
44. Έλληνες Εθελοντές – Βόλος, (190.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Λερούνης Αθ., Κουτσουβέλη Ε., Λερούνης Α., Ιδρυτικά μέλη: Μανέτα Μ. Δρογκάρη Π., Κανελλόπουλος Π.
45. Ελληνική Δράση Αφρικής – Αθήνα, (524.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κεσεσιόγλου Μ., Ιδρυτικά μέλη -.
46. Μουσείο Γουλανδρή/Ελλ. Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων Ε.Κ.Β.Ι. – Αθήνα, (303.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γουλανδρή Ν., Ιδρυτικά μέλη: Μαριάννα Ντελαμότ, Φάλη Βογιατζάκη.
47. Ινστιτούτο Διεθνών Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Ψαρόμπας Νικ., Ταλαμβέκος Ειρ., Γκιζέλης Δημ., Ταχμιντζής Αθ., Ψαρόμπα Σοφ., Τσατσάκος Δημ.
48. Φίλοι της Αφρικής – Θεσ/νίκη, (60.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μουζελάς Α., Ιδρυτικά μέλη: Παναγιώτης Ο., Ngoyi Ahoyi, Ευτυχίδης Ν., Ζαχαρόπουλος Β., Καραγεωργίου Γ., Μπράβος Α., Κουφτάς Δ.49. Κέντρο Περιφερειών Ευρωπαϊκής Μεσογείου για το Περιβάλλον, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δαούση Χρ., Ιδρυτικά μέλη: -.
50. Αρχιπέλαγος – Περιβάλλον και Ανάπτυξη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Πάνου Αλίκη, Αντζουλάτος Γερ., Δημητράτος Γερ., Κουρκουλάκος Στεφ., Πειρουνάκη Αικ., Μουσούρης Γεωρ., Κουλουρίδα-Rieger Βασ., Fisch Susanne, Λεκατσά Αναστ., Παπαμητροπούλου Χαρ.
51. Γέφυρες Φιλίας – Αθήνα, (102.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βαρβιάς Κ., Ιδρυτικά μέλη: Πολυξένη Κυπραίου.
52. Βαλκανικό Φεστιβάλ Νέων Πιερίας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κανούλας Διον., Ιδρυτικά μέλη: Δήμου Παν., Πουρλιώτης Γεωρ.
53. Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής – Αθήνα, (106.085), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βλαβιανού Α., Ιδρυτικά μέλη: Γραφάκος Π., Γαλάνης Α., Αρβανιτάκη Ε., Ευμολπίδης Α.
54. Διαβαλκανική Επιτροπή για Συνεργασία στην Παιδεία και στον Πολιτισμό, (50.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ευθυμιάδης Νικ., Ιδρυτικά μέλη: Μέλλος Αντ., Κατσαρής Ιω., Ιωαννίδης Γεωρ., Σδόγκος Δημ., Παπαδόπουλος Κων.
55. Γεωτεχνικοί Ελλάδος Χωρίς Σύνορα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δασύρας Αιμ., Ιδρυτικά μέλη: Πολυράκης Ιω., Μπούρμπος Ευ., Παυλάκη Αικ., Ξαγοράρη Ελευθ., Μουντάκης Γεωρ., Μανούσος Βολ.
56. Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων – Αίγινα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δραγούμης Φ., Ιδρυτικά μέλη: Πουλόπουλος Ι., Δραγούμης Φ., Γανωτή Μ., Χρηστίδης Α., Μπάβας Π., Καλπάκης Σ., Χρυσού Αικ.
57. Βαλκανική Περιβαλλοντική Ένωση, (87.200), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βοσνιάκος Φ., Ιδρυτικά μέλη: Kolev N., Βασιλικιώτης Γ., Pelovski Y., Τριανταφύλλης Ι., Dhimitri R., Vunmirovic V., Mεντζέλου Π.
58. Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κυρκίτσος Φ., Ιδρυτικά μέλη: Γκιόκα Πολυτ., Δαμιανός Εμμ., Έμκε Έλλη, Κουκιάσας Ευαγ., Νέστορος Χαρ., Παπαπολυμέρου Στεφ., Πελεκάση Αικ., Χρυσόγελος Νικ., Φιλιππακοπούλου Θεοδ., Μάγος Κων., Μπίκας Βασ., Αγιακλή Χρ.
59. Εταιρεία Ελληνοσερβικής Φιλίας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αναστόπουλος Γ., Ιδρυτικά μέλη: Σιδέρης Παν., Χαντζάκος Λυκ., Αλεξανδρίδης Κ., Καλοφωλιάς Π., Παπαβασιλείου Ι., Μεταξάς Δ., Κομνένοβιτς Ν., Δανοπούλου Ιφ., Μαρμαράς Μιχ., Θωμαΐδης Β.
60. Μεσογειακή Συνεργασία – Αθήνα, (95.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κατσικέας Θ., Ιδρυτικά μέλη: Παπούλιας Καρ., Κατσικέας Β.-Βενιζέλος, Πανταζοπούλου Β., Λογιάδου Ν., Αυγερινός Π., Κυριόπουλος, Μαλαπάνης, Μουσούρης, Νικολάου, Παπαγεωργίου.
61. Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών – Ανδρέας Παπανδρέου, (420.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σουλαδάκης Ι., Ιδρυτικά μέλη: Μανίκας Στεφ., Μπόση Μ., Δασκαλάκης Δημ., Κωνσταντινέας Β., Αγγελίδης Αντ., Βουκουβαλίδης Β., Μακρόπουλος Ν., Μεταξάκη Χ., Ροκοφύλλου Ε., Τσοτσορός Ευστ., Τσόγκας Μιλτ.
62. Εύδηλος – Μυτιλήνη, (27.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μάργαρης Ν., Ιδρυτικά μέλη: Μάργαρη Ζ., Ανδρονίκη Λ., Μάργαρης Ν., Σφυρογιαννάκη Α., Λουίζος Γ.
63. Οικολογική Κίνηση Δράμας – Δράμα, (31.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δοματζόγλου Κ., Ιδρυτικά μέλη: Παπαϊωάννου, Κυπριώτου Κ., Κεραμιτσοούλου Α., Καλαϊτζίδης Ι., Ζαχαρόπουλος Α., Διαμαντάκης Ι., Μεντής Ν., Άτιστος Π., Αμαραντίδης Σ., Θωμά Ε., Αντώνογλου Β.
64. Ανθρωπιστική Άμυνα, (160.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Νέστωπ Στ., Κοντόπουλος Θ., Κονάρη Λ., Κορομηλά Μ., Παπακωνσταντίνου Γ., Συρρή Δ., Βαλτή Φ., Λεονταρίδου Μ., Μαλτσίδης Αν., Τούσης Δ., Τσαρούχας Ν.
65. ΝΑ Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για Ανάπτυξη και Συνεργασία Ν.Ε.Π.Α.Σ. – Ξάνθη, (664.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Οικονόμου Αλ., Ιδρυτικά μέλη: Αλεξάνδρου Μ., Αμανατίδης Ι., Βλέτσης Κ., Μαριόπουλος Δ., Γκαράνη Γ., Δενάζης Χ., Ευσταθίου Α., Κακαμούκας Χ., Καναβάκης Μ., Κατσίκης Α., Κουστάκου Ε., Οικονόμου Α., Παπαευσταθίου Μ.
66. Ελληνική Επιτροπή ΜΚΟ για την Ανάπτυξη – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κομιτσά-Γεωργούλα Ηλέκτρα, Ιδρυτικά μέλη: -.
67. Συμβούλιο Ελληνοτουρκικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας – Αθήνα, (178.372), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κουτσίκος Π., Ιδρυτικά μέλη: Τακάς Β., Βλαχογιάννης Εμ., Κωνσταντινίδης Γ., Λαναράς Γ., Μπέζης Γ., Φωκάς Γ., Βλάχος Γ.
68. «Ο Απόστολος Παύλος» Διορθόδοξος Σύνδεσμος Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αναγνωστόπουλος Ι., Ιδρυτικά μέλη: Αναγνωστοπούλου Αικ.
69. Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη – Αθήνα, (60.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κουρουζίδης Μ., Ιδρυτικά μέλη: -.
70. Αρκτούρος, (45.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Αναστασόπουλος Γ., Μπουτάρης Ι., Μιχαήλ Α., Μπουτάρης Μ, Σοφιαλίδης Απ., Μπλαγάς Στ., Χοντολίδου Ελ., Γωδής Κων., Φωτήλας Παν., Ψαρούδας Σπ., Μερτζάνης Γ.
71. Νόμος 21, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Χαϊνταρλής Μ., Ιδρυτικά μέλη: Παπαγεωργίου Γ., Βεϊνόγλου Φιλ., Μοδινός Μιχ.
72. Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μανιτάκης Αντ., Ιδρυτικά μέλη: Παπαναστασίου Μ., Μπουτάρης Ι., Καλογήρου Ν., Μπεσίλα Ελ., Βούγιας Σπ., Γιαννακοπούλου Σμ., Κοτζαμπάση Αθ., Γεωργιάδου Αικ.
73. Αναπτυξιακή Συνεργασία και Αλληλεγγύη ΑΣΑ – Αθήνα (460.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κονταράκης Γ., Ιδρυτικά μέλη: Αναστόπουλος Γ., Κονταράκης Γ.
74. Διεθνής Πρωτοβουλία Βιοϊατρικής Ανάπτυξης – Αθήνα, (52.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γρέγος Π., Ιδρυτικά μέλη: Ταβανίδου Α., Ζαμπέτα Κ.
75. Κέντρο Ερευνών για τη Μεσογειακή Συνεργασία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κων. Λυμπερόπουλος, Ιδρυτικά μέλη: Παναγιώτης Οικονόμου, Ινώ Αφεντούλη, Θ. Βερέμης, Π. Ιωακειμίδης, Θ. Κουλουμπής.
76. Ίδρυμα Ελληνορωσικής Συνεργασίας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ιωάννης Γιαννίκος, Ιδρυτικά μέλη: Χρήστος Γιαννίκος, Θεόδωρος Γιαννίκος, Ευστάθιος Γιαννίκος, Ευτυχία Γιαννίκου, Παναγιώτα Γιαννίκου, Ειρήνη Ρούσαξγ-Κατριβάνου, Στυλιανός-Ελευθέριος Μαυρομάτης, Γεώργιος Μεταξάς.
77. Ανοιχτοί Ορίζοντες, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Θεωνάς, Ιδρυτικά μέλη: Νίκη Ρουμπάνη, ΔΓΝΓΤΡΓΣ Αδάμ Βασιλειάδης, Αναστάσιος Σκαλίκας.
78. Forum Δελφών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σοφία Μάππα, Ιδρυτικά μέλη: -.
79. Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Μιχάλης Τρεμόπουλος, Αλέξανδρος Γεωργόπουλος.
80. «Σχεδία» Κέντρο Παιδαγωγικής Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης – Ν. Σμύρνη, (140.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Χατζηστεφάνου Αν., Ιδρυτικά μέλη: -.
81. Ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Παύλος Βαρδινογιάννης, Αριέττα-Αναστασία Βαρδινογιάννη, Χριστιάννα Βαρδινογιάννη, Νίκος Βαρδινογιάννης, Βαρδιάννα Βαρδινογιάννη, Μελίσσα-Ελίζαμπεθ Γκρομέλα.
82. ΕΚΑΠΕΜ Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναπτυξιακών και Περιβαλλοντικών Μελετών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γρηγόρης Τσάλτας, Ιδρυτικά μέλη: -.
83. Σώστε τα Παιδιά, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Ευάγγελος Γουλανδρής, Φωτεινή Καραγιαννίδη, Χρισίνα Τζάθα, Θαλή-Άννη Βογιατζάκη, Ρωξάνη Δαγοπούλου, Μαρία Τόμπρα, Θεοδώρα Πάντου.
84. Ινστιτούτο Ελληνική Αλιευτική Εταιρεία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Γεώργιος Μαργαρώνης, Απόστολος Καραγιαννάκος, Δημήτριος Μουτσάτσος, Σταύρος Γεωργόπουλος, Βαρβάρα Λαλιώου.
85. Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Κώστας Βολιώτης, Ιωάννης Γερόπουλος, Απόστολος Κλωτσοτήρας, Μπέρναρντ Κόπολτ, Κώστας Μπαρλάς.
86. Action Aid Ελλάς – Αθήνα, (517.600), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Φραγκούλη Α., Ιδρυτικά μέλη: Action Aid (εκπρ.: Rosemary Cross), Jonathan Forrest, Marion Jackson.
87. «Ι. Καποδίστριας» Κέντρο Ευρ. Μελετών και Σπουδών- Αθήνα, (74.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μαρούλη Μ., Ιδρυτικά μέλη: Ζηλεμένου Μ., Κοντή Ν., Κουνινιώτη Κ., Κουνινιώτης Ι., Βαρελάς Α.
88. Διεθνές Αναπτυξιακό Κέντρο-ΔΑΚ – Αθήνα, (575.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αναστόπουλος Γ., Ιδρυτικά μέλη: Ανδρεόπουλος Α., Μελανοφθαλμίδη Α., Μαλλιάγκα Ν., Αναστόπουλος Γ., Γιαννακοπούλου Θ.
89. Σύλλογος Υποστήριξης Ερευνών κατά της Λευχαιμίας και Άλλων Παθήσεων Αιματολογικής Κλινικής Γ. Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Φασσάς Αθανάσιος, Ιδρυτικά μέλη: Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, Σαλούμ Ριάντ, Κυδωνόπουλος Βασίλειος, Χασάπης Ευστράτιος.
90. Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καίτη Τζιτζικώστα, Ιδρυτικά μέλη: Ολυμπία Τζιαμπίρη, Καίτη Καμπίτογλου, Ντίνα Κλιάφα, Λίτσα Στογιάννη.
91. Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες – Θεσ/νίκη, (125.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τζιτζικώστα Μ., Ιδρυτικά μέλη: Πεντζοπούλου-Βαλαβά Τερέζα, Μaslarova Emilia, Χάιδω Γιαγκιόζη.
92. Σύνδεσμος Εταιρειών Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τζιτζικώστα Μ., Ιδρυτικά μέλη: Αιμιλία Μασλάροβα, Ντίνα Καμπεάνου, Τερέζα Πενζοπούλου-Βαλαλάβα, Χάιδω Γιαγκιόζη.
93. «Παναθηναϊκή» Κέντρο Επιμόρφωσης και Πληροφόρησης Γυναικών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αγγελική Φραντζεσκάκη, Ιδρυτικά μέλη: Αικατερίνη Σγουρού, Γεωργία Γεωργάκη.
94. «Αγ. Κοσμάς και Δαμιανός» Κέντρο Ιατρικών Ερευνών – Αθήνα/Κέντρο Διεθνούς Αλληλεγγύης και Συνεργασίας (ΚΕΔΑΣ), (133.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σαραντίπης Χ., Ιδρυτικά μέλη: Καλπούζος Γ., Πογιατζής Α., Τζούμας Δ., Σαραντίτης Χ., Σουλιώτης Γ., Αγαπητός Ε., Αλεξανδρόπουλος Δ., Αλεξόπουλος Γ., Αναστασίου Ν., Ζαφείρης Ε., Καϊάφας Π., Κοντογιάννης Δ., Κούβελας Ν., Λεκάκης Ι., Μάργαρη Μ.
95. Σύνδεσμος Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας, (39.600), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σπυρίδων Καριαλάκης, Ιδρυτικά μέλη: Μωχάμεντ Ελί Σαμανουντί, Ευθύμιος Σουλογιάννης.
96. Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων – Αθήνα, (100.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σαραντίδης Δ., Ιδρυτικά μέλη: Μπαμπάσικα Ι., Καραγεώργου Ν., Τσουδερού Β., Νικολάου Π., Δοξιάδης Σ., Βαρσάμη Η., Πινίου Μ., Σαραντίδης Δ., Δουρούκου Θ., Ασέρ Α.
97. Ορθόδοξη Αδελφότητα «Χριστιανική Ελπίς», Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ιουλία Χατηδάκη, Ιδρυτικά μέλη: Μαρία Αδαμοπούλου, Κυριακή Παργιανά, Σωτηρία Πετρίδου.
98. Οικολογική Ομάδα Σητείας – Σητεία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Περάκης Ευ., Ιδρυτικά μέλη: Ανηψητάκης Α., Περάκης Ε., Αλεξανδρής Α., Τηνιακός Δ., Μαρκάκης Ι., Λιναρδάκης Σ., Ρουσωμουστακάκης Γ., Συντηχάκη Φ., Πλεξουσάκης Ε., Περάκης Ν., Καζαναράκη Σ., Οικονομάκη Ν.
99. Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αλέξανδρος Παπαδερός, Ιδρυτικά μέλη: -.
100. Humanitarian And Development Alliance, (30.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αθανάσιος Παπαχριστόδουλος, Ιδρυτικά μέλη: Έχει διαγραφεί.101. Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ) – Φλώρινα, (142.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Hoffmann L., Ιδρυτικά μέλη: Καραβέλλας Δ., Don Matthews, Βασιλάκης Κ., Νέλλας Η., Ψαρούδας Σ., Γεράκης Π., Παπαγιάννης, Hoffmann L., Standring Κ., Ferdinand L.

102. Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βιργινία Τσουδερού, Ιδρυτικά μέλη: Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, Στυλιανός Τ.
103. Κλίμακα – Αθήνα, (268.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κατσαδώρος Κ., Ιδρυτικά μέλη: Οικονόμου Α., Αλαμάνου Α., Κασφίκης Σ., Συνεταιρισμός «Κλίμαξ» (εκπρ.: Πλυτάς Ν.).
104. ΕΚΜΕ Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ιωάννης Σουριαδάκης, Ιδρυτικά μέλη: Αργύρης Φατούρος, Νίκος Γραγκάκης, Π. Καζάκος, Α.Δ. Παπαγιαννίδης, Κ. Στεφάνου, Σ. Χαρίτος.
105. Οikotechnics Ελλ. Εταιρεία Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ρήγας Σάντας, Ιδρυτικά μέλη: Φωτεινός Σάντας, Επόλλων Θρασυβουλίδης, Δανιήλ Δανιηλίδης, Στεφανία Λουτσέτη, Χαράλαμπος Βέρβερης, Φούλη Τσουραμάνη.
106. Κέντρο Ερευνών Ρίζες, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μαίρη Θεοδωροπούλου, Ιδρυτικά μέλη: Αναστασία-Ελένη Αγγελακοπούλου, Κυριάκος Μακριδάκης.
107. Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Ερευνών «Θ.Ι. Χρυσόστομος», Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αρχ. Χρυσόστομος, Μιχ. Σωσταντόπουλος, Ιδρυτικά μέλη: Νικόλαος Βασιλακόπουλος, Γεώργιος Τσιορβάς, Γ. Μουσκέτας.
108. Πολιτιστικοί Ορίζοντες, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Α. Βαρελάς, Ιδρυτικά μέλη: Μ. Μαρούλη, Π. Αντωνοπούλου, Μ. Σκουντριάνος.
109. ΚΕΑΔΕΑ Κίνηση για την Ειρήνη τα Ανθρώπινα Δικαιώματα την Επικοινωνία και την Ανάπτυξη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Κωνσταντίνος Παπαναγιώτου, Διονύσιος Παπαναγιώτου, Ελευθέριος Μπαρκατσάς, Ζερδεβά Χρυσούλα, Σταματίνα Καλλίτση.
110. Ελληνοπαναμαϊκή Ένωση Ελλάδας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γεώργιος Καρίκας, Ιδρυτικά μέλη: Αλεξάνδρα Τάκη, Παναγιώτης Κωστοπαναγιώτης, Μ. Μελέας.
111. Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ιωάννης Μαρωνίτης, Ιδρυτικά μέλη: Κων/να Αδαμοπούλου, Γιούλα Ανδρέου-Ζωγράφου, Άγγελος Βασιλείου, Βασίλειος Βενέτης.
112. Επιχειρηματικό Γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη – Θεσ/νίκη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γιαννοπούλου, Μπουζούδη, Ιδρυτικά μέλη: Καρράς Κ., Ευθυμιάδη Ν., Τάκας Β.
113. ΚΕΠΚΑΠ Κέντρο Ενημέρωσης και Προώθησης Κοινοτικών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων – Αθήνα, (44.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αναστασιάδης Ν., Ιδρυτικά μέλη: Ντόβας Π., Χαρώνης Π., Σκιαδάς Π.
114. ΚΕΠΚΑΠ Κέντρο Ενημέρωσης και Προώθησης Κοινοτικών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αναστασιάδης Ν., Ιδρυτικά μέλη: Ντόβας Π., Χαρώνης Π., Σκιαδάς Π.
115. Το Σπίτι του Παιδιού, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ηλίας Ζαπαντιώτης, Ιδρυτικά μέλη: Μένια Πατσάρη, Ευδοκία Δρίτσα, Βασίλειος Τσάκαλος, Γρηγόρης Ζαπαντιώτης.
116. Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Κακομεταχείρισης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μιχάλης Τρεμόπουλος, Βύρων Λαζαρίδης, Ολυμπία Πιτένη, Ιδρυτικά μέλη: Βύρων Λαζαρίδης, Ολυμπία Πιτένη, Ιωάννη Ζαχρώφ, Θεοφανώ Παπαζήση, Μπένος Αλέξης.
117. Εύξεινος-Διαβαλκανική Συνεργασία και Ανάπτυξη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Ευάγγελος Ζούμας, Κουρτ Γιαμούμπ, Κερατζώ Γεωργιάδου, Ηλίας Ιωαννάκης, Ιάκωβος Ακτσόγλου, Σουλτάνα Τερζίδου, Ευστάθιος Κεκρίδης.
118. Διαβαλκανική Συνεργασία-ΔΙ.ΣΥ., (493.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μαρκόπουλος Χ., Ιδρυτικά μέλη: Παπασπυρίδης Κ., Κασιμάτης Γ., Φραγγούλης Ε., Κουσούρης Κ., Αβάζος Ι.
119. Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης – Αθήνα, (220.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ρουμπάνη Ν., Ιδρυτικά μέλη: Γαϊτάνη Α., Ρουμπάνη Ν., Μπόμπολου Ε., Χουντουμάδη Α., Δανιηλίδου Χ., Ζώρα Μ., Παπαπαναγιώτου Ε., Ευστρατιάδου Ε., Λογοθέτη Κ., Χρυσικοπούλου Α., Μπίτσιου Μ., Δημητρακούδη Φ., Ρούσου Α., Σακέλη Μ., Νικολιδάκη Ε., Χουντουμάδη Μ., Γαϊτάνη Μ., Σταυρίδη Ν.
120. ΕΥΡΑΝΕΚ Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική και Αναπτυξιακή Εταιρεία – Αθήνα, (150.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καρκανιάς Κ., Αραμπατζάνη Ηλιάννα, Ιδρυτικά μέλη: Βασιλάκης Κ., Παντελοπούλου Ο., Νικούλης Θ., Γεωργιάδου Γ., Καραντάλης Γ., Κανελλοπούλου Ν., Κοντοπούλου Μ., Μερκολέφα Β., Αλεξοπούλου Λ.
121. We Care – «Working For Europe Through Culture And Anthropological Research And Education – Ξάνθη, (40.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Ξυροτύρης Ι., Γαρδίκα Κ., Παπαζήση Θ., Κουβάρης Κ., Βουρνούκα Π., Ζαφείρης Κ., Σιμιτοπούλου Κ., Παπαδόπουλος Β., Στυλιαρά Ε., Βιδάλης Π., Παπαγωργοπούλου Χ.
122. Αποστολή Αλληλεγγύης για τους Λαούς της ΝΑ Ασίας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Δημήτριος-Νικόδημος Σύψας, Γεώργιος Κοτσικώνας, Λάμπρος Κωστάκης, Κωνσταντίνος Ράγκος, Παναγιώτης Καραμαρίτης.
123. Αναπτυξιακή Αλληλεγγύη Αριστοτέλης – Θεσ/νίκη, (726.600), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ευγένιος Πλάλης, Ιδρυτικά μέλη: Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (Αλγιανακόγλου Θ.), Αναπτυξιακή Εταιρεία Ν. Θεσ/νίκης Α.Ε. (Ι. Καρασαββίδης).
124. Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη ΝΑ Ευρώπη, (360.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Δημήτριος Κουκουρδίνος, Ηλίας Κουτσουβέλης, Μαρίνα Σκορδέλη.
125. Μεσόγειος Ομοσπονδία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Βασίλειος Μουρτής, Λυκούργος Χατζάκος, Μαργκαρέτα Σαλβάτο, Θεοδώρου Νεοκλής, Κωνσταντίνος Μουρτής.
126. ΕΛΕΣΜΕ Ελληνική Εταιρεία Στρατηγικών Μελετών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: -.
127. Βαλκανική Πρωτοβουλία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Ανδριανός Κάγιος, Σπυρίδων-Κωνσταντίνος Παντελάκης, Παπαδοπούλου Βαρβάρα, Παναγιώτης Κάγιος, Αρντιγάν Ντούνης, Άννα Κάγιου.
128. Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες – Αθήνα, (30.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Νικολακοπούλου Στεφάνου Ηρώ, Ιδρυτικά μέλη: Μπρισίμη Χ., Κακούρης Η., Ζαούση Ε.
129. Δημοσιογράφοι κοντά στα Σύνορα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Αστέριος Μπουφίδης, Σοφία Ζουζέλη, Δαμιανός Δαμώνας, Στυλιανός Λαζαρίδης.
130. Χάρτα του Ρήγα – Αθήνα, (129.600), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γεωργουσόπουλος Κ., Ιδρυτικά μέλη: Αγγελόπουλος Λ., Γεωργουσόπουλος Κ., Δαλδάκη Γ., Δαλδάκης Α., Ζιώγας Β., Ιωακειμίδης Γ., Καλακαλλάς Γ., Καλλέργης Λ., Καμπανέλλης Ι., Καραφωτιάς Π.
131. Γιατροί Καρδιάς – Αθήνα, (48.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σωτηρίου Ε., Ιδρυτικά μέλη: Σωτηρίου Ι., Άντερσεν Ν., Άντερσεν Ε., Τζωρτζόπουλος Π., Τζωρτζοπούλου Β., Τζωρτζόπουλος Θ., Υψηλάντης Π., Υψηλάντη Μ., Υψηλάντη Ο., Γιαταγάνας Ξ., Γιαταγάνα Α., Γιαταγάνας Α., Παπαδάκης Ρ., Καρακώστας Ε., Γαβριήλ Μ., Ψάλτη Μ.
132. ΟΝΑΚΑ Ομάδες Κοινωνικού Αποκλεισμού-Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, (36.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Λίτσα Γυφτοπούλου, Νικολή Καλλιρρόη, Φωτεινή Τσιάτα.
133. Ελληνικός Σύλλογος Ανάδοχων Οικογενειών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ρόζυ Νασίκα, Ιδρυτικά μέλη: Πόπη Ζαχαριάκη, Καίτη Τζαγκαράκη, Ελένη Μπουγαδέλη.
134. ΚΕΠΚΕ Κέντρο Έκθεσης Πληροφόρησης και Κοινωνικής Έρευνας, (58.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Ελένη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Ιωαννίδης, Ειρήνη Κεφαλά, Αγγελική Παπαδάτου, Γιώργος Τρανταφύλλης.
135. Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Στέλιος Στυλιανίδης, Ιδρυτικά μέλη: Βένος Μαυρέας, Θάλεια Λογαρίδη, Μιχάλης Τρανταφύλλου, Νικόλαος Συμεωνίδης.
136. Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Χαράλαμπος Βογιατζής.
137. Σώμα Ελληνίδων Οδηγών – Αθήνα, (40.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καλογερά Αλ., Κασιμάτη Άννα, Ιδρυτικά μέλη: Κόκκου Η., Καραγιάννη Ρ., Μπέη Α., Χατζηκωνσταντίνου Σ., Αντωνοπούλου Μ.
138. Οικουμενική Δελφική Ένωση – ΔΕΛΟΙ, (190.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καλτσής Π., Ιδρυτικά μέλη: Μαγκανιά Μ., Παπαναγιώτου Δ., Κιούπης Ν., Παπαδημητρίου Π., Καλτσή Λ., Καλτσή Α., Καλτσής Ι.
139. Οι Άγιοι Ανάργυροι, Διορθόδοξος Σύνδεσμος Αργολίδας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τσιωτάκης, Ιδρυτικά μέλη: Τσιωτάκης Α., Συρίγα Σοφ., Τασσιοπούλου Μ., Συρίγα Α.
140. ΔΙΔΙΚΥΠΕΒ (INWEB) Διεθνές Δίκτυο Κέντρων Υδάτων-Περιβάλλοντος για τα Βαλκάνια – Θεσ/νίκη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καθ. Γκανούλης, Ιδρυτικά μέλη: Κουαρτάνου Αικ., Μαυροειδής Θ., Παπαχρίστου Ε., Παπαδοπούλου Α.
141. Κέντρο Διατήρησης Διεθνούς Πολιτιστικής Παράδοσης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Μαρίνος Καχριλάς, Παναγούλα Κολλιοπούλου, Ελένη Ζγουλέτα, Φίλιππας Μαζαράκης, Σωκράτης Σεφεριάδης.
142. Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Άννα Αλευρά, Βολιώτης Κώστας, Κυριάκος Δοματζόγλου, Γιάννης Ζήσης, Βάσω Νάκου, Πάρις Παπαθεοδώρου, Μάνος Φλαμούρης.
143. Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κάκκος Ι., Ιδρυτικά μέλη: Σερέτης Γ., Χαρδά Ε., Δάρδας Δ., Βέργος Ι., Γιαβασόπουλος Ι.
144. Οδυσσέας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Δημήτριος Τσούμας, Κων/νος Παγκαρλιώτας, Αντώνης Τραξαδάς, Τσιώλης Σωτήρης, Καπέτας Δημήτριος.
145. Δημοσιογραφική Πρωτοβουλία για τη Διαβαλκανική και Παρευξείνια Συνεργασία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ευάγγελος Βασιλειάδης, Ιδρυτικά μέλη: Άγγελος Μοσχόβας, Γιώργος Πενταράκης, Γεώργιος Σκαρβέλης, Ευαγγελία Δουκακάρου.
146. Aephoria για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Χρήστος Λαμπρίδης, Νικόλαος Αναγνόπουλος, Γιώργος Εφερτζής, Αλέξιος Αναγνόπουλος, Πυροβολίδου-Symons Δέσποινα.
147. ΠΑ.Κ.Ο.Ε. Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών – Αθήνα, (88.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Χριστοδουλάκης Π., Ιδρυτικά μέλη: Χειλάς Ι., Τζεμαΐλας Ν., Σίσκος Π., Λιακόπουλος Φ., Πανδή Σ., Γιαννακόπουλος Ε., Σπηλιοπούλου Β., Καρράς Κ.
148. Κέντρο για την Ανάπτυξη στη Μεσόγειο – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αλεξανδρίδης Θ., Ιδρυτικά μέλη: Ασανάκη Ε.
149. Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δήμητρα Καρουζάκη, Ιδρυτικά μέλη: Ζοζεφίνα Δυρίτση, Μαρία Ζαφαριοπούλου, Dulcie Κολλιντζά, Ευαγγελία Μάρκου, Ανν Σταυροπούλου, Grupe Gabriele- Κανελλοπούλου.
150. ΚΕΓΜΕ Κέντρο Ερευνών για τις Γυναίκες της Μεσογείου – Αθήνα, (112.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Λάζαρη Αικατερίνη, Ιδρυτικά μέλη: Παπαγεωργίου Χ., Κοσέντου Κ., Βιλελμίνη Γ., Λάιου Χ., Σταμίρη Ε., Κατωπόδη Α.
151. Σύνδεσμος Ελληνοβαλκανικής Φιλίας «Σωκράτης»- Αθήνα, (375.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ντάκουλας Ιωάννης, Ιδρυτικά μέλη: Μαρκάκη Ε., Λιανού Ι., Φωτιάδου Π., Αγγέλη Β., Γκαντέμη Δ., Παπαζαφειροπούλου Ι., Ντάκουλα Ι., Μανιάτης Κ., Μπεχτεσίδης Δ., Νάκιου Ε., Ντούσκας Γ., Χρονόπουλος Β., Λεονάρδου Α., Kristaq Skrami, Petra Airjako, Αlqi Caci, Sani Iljadi, Bediava Analianda.

152. Ευρωκινεζικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Νικολακόπουλος Σ., Ιδρυτικά μέλη: Φυρογένης Νικολινάκος Μ., Οικονόμου Μ., Αντωνίου Α., Βλαβιανού Αρβανίτη Α., Φυντικάκης Ν., Μεγαλοκονόμου Ε., Συνοδινός Π., Ηγουμενάκης Ν.
153. Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής-Η Προστασία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αποστόλης Αϊβαλιώτης, Ιδρυτικά μέλη: Δημήτρης Φραγκουλάκης, Ιωάννα Πάτσιου, Παναγιώτης Ζεϊμπέκης, Λεωνίδας Ζεϊμπέκης, Αγλαΐα Παΐσιου, Αντώνης Κολιτσόπουλος.
154. Σόλων Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Ιωάννης Ζήσης, Ιωάννα Μουτσοπούλου, Ιωάννης Παρασκευουλάκος, Αθανάσιος Μαντής, Αλέξανδρος Μπελέσης, Παναγιώτης Κουτσουλάκος.
155. Στρατηγικός Σχεδιασμός Χώρου και Προώθηση Δράσεων Πολιτισμού και Επικοινωνίας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Γεώργιος Ραβανής, Θεόδωρος Καπελλάς, Ελένη Γαβρά.
156. Διεθνές Σωματείο Α’ Βοηθειών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Νεστορίδου Στέλλα, Τσιβιλίκας Αθανάσιος.
157. Γολγοθάς, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σμαράγδα Σαμαρά, Ιδρυτικά μέλη: Λαφαζάκη-Λέλου Δήμητρα, Μαρία Αμπατζή, Ερασμία Βασιλειάδου.
158. Νόμος και Φύση, (307.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Νικόλαος Κομνηνός Χλέπας, Σταμάτα Ασημακοπούλου, Ευανθία-Ευαγγελία Τράκα, Μαρία Φλώρου.
159. Ένωση για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια, (100.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Νίκος Ευθυμιάδης, Ιδρυτικά μέλη: Ρήγας Τσελεπόγλου, Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Κώστας Καρράς.
160. Παιδιά του Κόσμου Ελληνική Κίνηση Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ιωσήφ Νικολούδης, Ιδρυτικά μέλη: Εμμανουήλ Μηλαίος, Αντώνιος Βραστογαλλάκης, Παναγιώτης Φράγκος.
161. Αλληλεγγύη – Αθήνα, (7.099.634), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Φουρλεμάδης, Ιδρυτικά μέλη: Διορθόδοξο Κέντρο Εκκλησίας της Ελλάδος (Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννου), Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (κ. Θωμάς Συνοδινός).
162. Γυναίκα – Τέχνη – Μεσόγειος (F.A.M.), (49.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μόσχη Αλίκη, Ιδρυτικά μέλη: Yves Gavgoet.
163. Ελληνική Εταιρεία Έρευνας, Συνεργασίας και Ανάπτυξης για τις Αναπτυσσόμενες Χώρες – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κούτρης Ανδρέας, Ιδρυτικά μέλη: Κούτρης Β., Λυκουρέντζος Α., Μούτσου Λ., Σκουρλής Α., Κουτσούκης Κ., Παπαζαφειρόπουλος Γ., Σταμάτης Α., Σταμάτης Σ., Μώμος Ε., Ντάκουλας Ι., Στεργιόπουλος Β., Μόσχος Μ., Γιαννιτσιώτης Γ., Λιναρδάτου Π., Οικονομόπουλος Β., Ουρνή Ν.
164. Μεσογαία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Γεώργιος Αλεξάνδρου, Αλέξιος Μάστορης, Θεόδωρος Σπαθόπουλος, Αντιγόνη Ιωαν
νίδου, Νικόλαος Καρέλλος.
165. Μητροπολιτικό Δίκτυο Γυναικών Νομού Αττικής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αικατερίνη Δασκαλάκη, Ιδρυτικά μέλη: Άννα Κορογιαννάκη, Καλλιρρόη Νικολή, Κωνσταντίνα Τριλίκη, Ελευθερία Ράικου.
166. Πολίτες σε Δράση, (250.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Έχει διαγραφεί, Ιδρυτικά μέλη: Μαρία Δαμανάκη, Διονύσιος Γουσέτης, Κατερίνα Παπαδημητρίου, Βασίλειος Χρονάκης.
167. Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Νικόλαος Πιτσούλης, Νικόλαος Κέμος, Ηλίας Παυλόπουλος, Αθανάσιος Παπαμίχος.
168. Διεθνής Συνεργασία για την Ανάπτυξη – Κόνιτσα, (90.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τάσσος Γεώργιος, Ιδρυτικά μέλη: Τάσσου Π., Τάσσος Δ.
169. Βήμα Αναπτυξιακής Πρωτοβουλίας και Συνεργασίας – Αθήνα, (208.694), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ιατρού Βασίλειος, Ιδρυτικά μέλη: Ιατρού Β., Παπαδάκη Χ., Laert Pilo, Roland Kureta.
170. Όμιλος Inner Whell Γλυφάδας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γιάννα Καλύβα, Ιδρυτικά μέλη: Μαρία Πλοιαρχοπούλου, Τασούλλα Κέκε, Ελισάβετ Πλούσα, Τίνα Λουκίδου, Λίτσα Κωνσταντάκου.
171. Ιερόν Κοινόβιον «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» – Χαλκιδική, (74.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καθηγούμ. Νικοδήμη, Ιδρυτικά μέλη: Καλλιστράτη Μοναχή.
172. Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Περαλκάρης Μιχαήλ, Ιδρυτικά μέλη: Κωνσταντίνος Μπουρκούλας, Σωτήριος Καποτάς, Αχιλλαδέλης Δημήτριος, Χαράλαμπος Αγγελετόπουλος, Αθανάσιος Μαχαίρας, Σκοινοχωρίτης Αριστείδης.
173. Σύγχρονη Δελφική Αμφικτυονία – Αθήνα, (89.215,7), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αποστολόπουλος Απ., Ιδρυτικά μέλη: Νώε Παρλαβάντζας, Στέλλα Χριστίδου.
174. Αναστασία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μαρία Κατσαράκη, Ιδρυτικά μέλη: Σερίφ Κων/νος Ελσαμάνη, Γιώργος Βερίγος, Βασιλική.
175. Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σαραντόπουλος Θ., Ιδρυτικά μέλη: Πατσιάβας Δ., Αναστόπουλος Γ., Φωκάς Γ., Κωνσταντινίδης Ι., Μαούνης Δ., Χατζίκος Σ.
176. Εργάνη Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας των Γυναικών στη Θεσσαλονίκη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Άννα Τριχοπούλου, Ιδρυτικά μέλη: Ιωάννης Δαδήρας, Μιλτιάδης Σταμπούλης, Αθανάσιος Παπαδόπουλος.
177. Διεθνής Ανθρωπιστική Εκπαιδευτική Μέριμνα – Αθήνα, (57.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μάλλιου Δήμητρα, Μάλλιος Δημήτρης, Ιδρυτικά μέλη: Τσάμπα Ευφροσύνη, Γιαννόπουλος Γιώργος, Κοκοσαλάκης Χρήστος.
178. Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων – ΔΗΩ – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σγούρος Σπυρίδων, Ιδρυτικά μέλη: Δεσύλλας Μ., Δημητριάδης Δ., Κυριαζοπούλου Α.

179. Φόρουμ για την Υγεία και τις Πολιτικές Υγείας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γιάννης Κυριόπουλος, Ιδρυτικά μέλη: Απόστολος Δολγέρας, Γιώργος Κυδωνάκης, Δημήτρης Κοντός, Μαρία Λιάτσου.
180. Ακαδημία ΙΝΑ Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης – Θεσ/νίκη, (1.000.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τάκας Βασίλειος, Ιδρυτικά μέλη: Ευθυμιάδης Ν., Συμεωνίδης Δ., Ταυρίδης Ε., Μπιτζάνης Κ., Θωμαΐδης Β., Δούφος Μ., Μουσμουλίδης Δ., Τσουκαλάς Ι., Κριεζής Ε., Πανάς Σ., Στρίντζης Μ.
181. Ερμής Διεθνής Αναπτυξιακή Συνεργασία και Αλληλεγγύη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γεώργιος Δημόπουλος, Ιδρυτικά μέλη: Κυριακούλα Χριστοφορίδου-Βερυβάκη, Κωνσταντίνος Κόκκορης, Νικόλαος Νικολαΐδης, Κωνσταντίνος Στρατινάκης.
182. Η Εστία Διεθνής Αλληλεγγύη και Αναπτυξιακή Συνεργασία – Αθήνα, (30.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Χριστοφορίδου Κυρ., Ιδρυτικά μέλη: Κόκορης Κ., Πρωτονοτάριου Μ., Τσιτίδου Χ., Στρατινάκης Κ.
183. Μία Γη – Βόλος, (271.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γρηγορίου Ιωάννης, Ιδρυτικά μέλη: Χρύσανθος Χρυσανθακόπουλος, Σπύρος Ψύχας, Σοφία Νταγγάλου.
184. Όμιλος Φίλων του Δάσους, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Νανά Κουντούρη, Ιδρυτικά μέλη: Βασιλική Νικοπούλου, Σταύρος Μπλούκας, Βασίλειος Μάργαρης, Πόπη Στρωματιά, Κώστας Ζάρρας, Κώστας Σκαρλάς.
185. Παγκόσμια Βοήθεια και Συνεργασία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παπαθανασίου Χρήστος, Ιδρυτικά μέλη: Μπαρδάς Ηλίας, Παπαευθυμίου Στέργιος.
186. Οικολογική και Πολιτιστική Εταιρεία Μουσικών Συγγραφέων και Καλλιτεχνών Θράκης – Βόσπορος, (12.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βασιλική Παπαγεωργίου, Ιδρυτικά μέλη: Νικηφόρος Μεταξάς, Πασχάλης Λαμπαρδής, Γαβρίλος Κοκώνας, Ματούλα Κοκώνα.
187. Πυθαγόρας Κέντρο Ενίσχυσης Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών – AUHNA, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Λεονάρδος Αγόρας, Μπερέτης Βασίλης, Ιδρυτικά μέλη: Καλογέρης Κ., Τσιάκουλης Χ., Ήλιντον Μπέλλος, Θάνου Ε., Φέστι Ζ., Αγορά Ν.
188. Ευρωπαϊκό Κέντρο Παιδικής Τηλεόρασης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αθηνά Ρικάκη, Ιδρυτικά μέλη: Μιχάλης Μανιάτης.
189. Μεσόνησος – Κέντρο Μεσογειακού Νησιωτικού Πολιτισμού, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ελισάβετ Γράψα-Λιακάκου, Ιδρυτικά μέλη: Μόσχω Γράψα-Μαυράκου, Γεώργιος Καραγιάννης, Ιωάννης Πολίτης, Ηλίας Λιακάκος.
190. Asia Forum, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Χρήστος Κολλόκας, Ιδρυτικά μέλη: Μάριος Νικολινάκος, Νικόλαος Ροπόκης.
191. Πατριαρχικό Ίδρυμα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ιωάννης Λάππας, Βασίλειος Αναγνωστόπουλος, Ιδρυτικά μέλη: Αθανασιάδης Δ., Αναγνωστόπουλος Β., Ταμπούρογλου Ν., Σπυροπούλου Μ., Σαζακλή Ε., Θεωδορόπουλος Λ., Δράκος Σ., Λάππας Ι., Μιχαλάς Α., Ταμπάκη Μ.
192. Πάροδος, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σταμάτης Χονδρογιάννης, Ιδρυτικά μέλη: Γιώργος Καλακαλλάς, Τασσώ Καββαδία, Θεοφανώ Γκίκα, Στυλιανός Νίκας.
193. ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βασίλης Κελλάρης, Ιδρυτικά μέλη: Παναγιώτης Μαριολέας, Γιώργος Αγγελετόπουλος, Καίτη Παρασκευοπούλου, Τάσος Τουμπανάκης.
194. Όμιλος Ουνέσκο Αττικής – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Όλγα Μπόμπολα, Μαρία Μόσχου, Ιδρυτικά μέλη: Σταμπέλος Γ., Ντέση Γ., Παπαρούπα Χ., Αλευρά Ε., Μπόμπολας Τ.
195. Μεσόγειος 2002, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ιωάννης Ανδρεάδης, Ιδρυτικά μέλη: Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Ανδρέας Σιδέρης.
196. ΔΙΚΕΣΕ Διεθνές Κέντρο για τη Συνεργασία και την Επιμόρφωση, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βύρων Κοτζαμάνης, Ιδρυτικά μέλη: Αντώνιος Σπινάκης, Σοφοκλής Δρίτζας, Micaela Jouvenal, Gilbert Saporta.
197. Ελληνική Αναπτυξιακή Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αντρέας Άθενς, Ιδρυτικά μέλη: Κυριάκος Κανάκης, Πέτρος-Κλεομένης Παπαδάκος, Κωνσταντίνος Γεωργανάς, Δημήτριος Παπαδόπουλος.
198. Α.ΑΝΑ.Σ Ανθρωπιστική και Αναπτυξιακή Συνεργασία – Θεσ/νίκη, (77.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αναστάσιος Παρθένης, Πύλιος Βασίλης, Ιδρυτικά μέλη: Χρήστου Η.
199. Δ.Α.Κ.Ε.Π.Ε. – Άνοδος Διεθνές Αναπτυξιακό Κέντρο Έρευνας Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γιώργος Χριστοφορίδης, Ιδρυτικά μέλη: Μπόμπολα Όλγα, Κατερίνα Δημητρίου, Μαριάννα Παπαγεωργίου, Χριστιάννα Χριστοφίδη.
200. Περιφερειακό Κέντρο Δικτύου Ανθρώπινης Ασφάλειας – Καματερό Αττικής, (27.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κατερίνα Πουλοπούλου, Ιδρυτικά μέλη: Γκόφας Χ., Μοσκώφ Η.
201. Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου, (424.067,22), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δημήτριος Κώνστας, Ιδρυτικά μέλη: Θ. Χριστοδουλίδης, Κ. Βεργόπουλος, Κ. Στεφάνου, Α. Κούρτης.
202. Κέντρο Επιχείρησης και Καινοτομίας Αττικής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δημήτρης Χαρίσης, Ιδρυτικά μέλη: Βασίλης Ηλιόπουλος, Λάμπρος Πυργιώτης, Αντώνης Σκλαβούλος.
203. Medasset-Hellas, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Θηρεσία Γεωργία Βενιζέλου, Ιδρυτικά μέλη: Ελένη Τσαμπαρλάκη, Έφη Γεωργακοπούλου, Βασιλική Παλύβου Ρέκουνα.
204. Ευρωπαϊκός Συνεταιρισμός Ατόμων με Αναπηρία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δημήτριος Σδούγκας, Ιδρυτικά μέλη: Αγλαΐα Κατσιγιάννη, Νίκος Κεραμάρης, Ειρήνη Κουτελά.
205. Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Β. Κωσταντινέας, Δ. Κουρμπούζος, Ιδρυτικά μέλη: Ρώτης Ν., Δεφίγγου Μ., Μουρίκη Α., Μηχιώτης Κ.
206. Αthens Network Of Collaborating Experts Ance-ΔΙΠΕΚ-Αθήνα, (88.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Στέφανος Καραγιάννης, Δίκαιος Κων/νος, Ιδρυτικά μέλη: Ιωακειμίδης Στ., Καψουλάκης Μ., Θεοφάνους Γ., Μπίρη Μ., Σταφάνου Λ.
207. Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου της Μεσσηνίας – Καλαμάτα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καθηγητής Παναγιώτης Γετίμης, αναπλ. καθηγητής Στέφανος Κλαιβ Ρίτσαρντσον, Ιδρυτικά μέλη: Καραμπάτος Γ., Γκούμας Γ., Μπαζίγος Θ., Γκρέκης Π., Δάρας Κ.
208. Ελληνική Εταιρεία Μελέτης των Αναγκών & Προαγωγής των Ικανοτήτων των Ατόμων με Αναπηρίες, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μπαλάσκας Παναγιώτης, Ιδρυτικά μέλη: Ισπηρλήδης Άγγελος, Κων. Σιάχος.
209. Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος & Ανθρώπινου Δυναμικού, (225.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καθηγητής Παναγιώτης Γετίμης, αναπλ. καθηγητής Στέφανος Κλαιβ Ρίτσαρντσον, Ιδρυτικά μέλη: καθ. Αν. Τασόπουλος, καθ. Αθ. Παπαδασκαλόπουλος, καθ. Ν. Τάτσος.
210. Ιάσων – Εθελοντική Οργάνωση Αειφορίας Περιβάλλοντος – Αθήνα, (44.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Λάτσιος Ιωαν., Κλέτσας Κων., Ιδρυτικά μέλη: Τσοπανούδης Δ.
211. Σύμβουλοι Υγείας Γυναικών-ΣΥΓΥΝ – Αθήνα, (30.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Άννα Κοντομήτρου, Κων. Χουλιάρας, Ιδρυτικά μέλη: -.
212. Φέρελπις Ελληνικές Δράσεις για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κων. Μπλάτσιος, Ιδρυτικά μέλη: Νικόλαος Ζαχαρούλης, Νικόλαος Μοσχογιάννης, Αθανασία Αντωνιάδου, Φιλοθέη-Ουρανία Φούκα.
213. Κόσμος και Πολιτισμός – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ευστ. Σουμπασάκης, Ιδρυτικά μέλη: Ξακουστή Ειρ., Μανωλεσάκης Δ., Κορκίζης Σ., Κόλλια Ι.
214. Ίδρυμα Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δούκας Σπυρίδων, Ιδρυτικά μέλη: Δούκα Αναστασία, Μούλιας Χρήστος, Ανδρουλάκης Ιωάννης, Γεωργαντάς Παναγιώτης.
215. Ακαδημία Πολιτών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Αρετή Παϊζάνου, Σταυρούλα Δημητριάδου, Κατερίνα Βαρελά, Μερόπη Κομνηνού.
216. Αλεξανδρινός Φάρος – Πάτρα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παπαστεφάνου Πάτροκλος, Παναγόπουλος Θεοδ., Ιδρυτικά μέλη: Βλαδίμηρος Γεώργιος, Παλληκάρης Ι., Πάτας Ι.
217. Άρσις Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων – Αθήνα, (182.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Πούτου Κατ., Μόσχος Γεώργιος, Ιδρυτικά μέλη: Γαβαλάς Νικ.
218. Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση-Κέντρο Συμπαράστασης για το Παιδί και την Οικογένεια, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μυρτώ Λαιμού, Ιδρυτικά μέλη: Αδαμάντιος Λαιμός, Ρωξάνδρα Νούλα, Ελένη Γιατρά, Σταματίνα Κατέβα.
219. Αριστοτέλης. Εταιρεία Προώθησης Πολιτιστικών Ανταλλαγών Έργων & Ανασυγκρότησης – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κιουπκιόλης Κ., Ιδρυτικά μέλη: Θάνος Αθ., Ελευθεριάδης Π., Καρέτσος Αθ.
220. Ενεργή Ανθρωπιστική Συμμετοχή, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γεώργιος Κωστουλάκης, Ιδρυτικά μέλη: Ευαγγελία Κωστουλάκη, Στυλιανός Κωστουλάκης.
221. Διάλογος – Ινστιτούτο Μελέτης και Έρευνας για την Πολιτική Οικονομία και τον Πολιτισμό – Θεσ/νίκη, (56.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κομψοπούλου Γ., Τριανταφυλλίδης Μ., Ιδρυτικά μέλη: -.
222. Ε.Κ.Ε.Π.Μ. Ελληνικό Κέντρο για τα Παιδικά Media – Θεσ/νίκη, (28.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γεωργιάδου Β., Ιδρυτικά μέλη: Κομψοπούλου Γ., Γεωργιάδου Β., Παπαδοπούλου Κ.
223. Πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Οικονομικής Ανάπτυξης, (27.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Πύλιος Βασίλης, Νικόλα Βαρβάρα, Ζώνγκας Γιώργος, Ιδρυτικά μέλη: Πύλιος Βασίλης, Νικόλα Βαρβάρα, Μπούμπας Λάζαρος, Zhonga Jorgo, Vrusho Kozeta.
224. Βαλκανική Κοινωνία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γεώργιος Λιούμπας, Ιδρυτικά μέλη: Ελένη Μπακιρτζή, Σωτήρης Ζυγιάρης, Βασίλης Νασιόπουλος, Ηρώ Γκατζοφλιά, Θεοχάρης Σελίδης.
225. Κέντρο Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας – Μη Κυβερνητική Οργάνωση (πρώην Κέντρο Αναπτ. Βοήθειας) – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σακελλαρίδη Χριστίνα, Ιδρυτικά μέλη: Γερεντές Γ., Γεωργούδης Δ., Γυφτέα Τζ., Δούρος Ν., Ζερίτης Γ., Καρδασιλάρης Γ., Κολοκοτρώνης Ε., Κορωνάκη Ε., Κουτσολιούτσος Δ., Λεγάκη Φ., Μανουσάκης Γ., Μπερτζελέτος Δ., Παναγιωτοπούλου Λ., Παπαδόπουλος Χ., Ρουμελιώτης Π., Σακελλαρίδη Χ., Τσομώκος Σ., Χαζάπη Α., Χαραλαμπόπουλος Σ., Χίμος Στ.
226. Εταιρεία για το Περιβάλλον και την Αειφορία στη Γη – Θεσ/νίκη – Αειφορία για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Νικολ. Ευσταθιάδης, Ιδρυτικά μέλη: Αλεξιάδης Χ., Αναγνόπουλος Ν., Βογιατζής Σ., Γεωργιάδης Γ., Ευθυμίου Π., Οικονόμου Θ., Καραλάζου Θ., Παπαγεωργίου Α., Στρεμμένος Χ., Φωτόπουλος Χ., Χωριανόπουλος Ε.
227. Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης – Αθήνα, (87.500), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κίτσιος Δημ., Ιδρυτικά μέλη: Παρπούδης Ν., Βασιλειάδης Γ., Φωτόπουλος Ε., Αναγνώστου Γ., Λεμονής Ρ., Θεοδωρακόπουλος Β., Jeliazko Ivanov Hristof, Arian Pano, Vancho Muratovski.
228. Αναγέννηση Βαλκάν, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αθανάσιος Κοπατζίδης, Ιδρυτικά μέλη: Γεωργαντόπουλος Λεωνίδας, Μούντου Αθηνά, Μαρία Τσαγκαλίδου, Χρήστος Κοπατζίδης.
229. «ΣΥΝ.ΠΟ.Ε.» Συνέδρια-Πολιτιστικά-Εκθέσεις, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Νίκος Μακρής, Ιδρυτικά μέλη: Νικόλαος Μπαρλάς, Παύλος Κυριακάκος.

230. Α.Α.Μ.Κ.Ε.Μ.Κ.Ο. Οργανισμός Ανάπτυξης Δήμου Ανατ. Μάνης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τσιριγώτης Παναγιώτης, Ιδρυτικά μέλη: Κούζιλος Κυριάκος, Γεωργαρίου Βασίλειος, Γεωργακάκος Γεώργιος.
231. Οργανισμός Ανάπτυξης Δήμου Κροκεών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Νταλιάνης Δημήτριος, Ιδρυτικά μέλη: Μανωλάκος Πολυζώης, Ιωάννης Κουτσοβασίλης, Νταλιάνης Αναστάσιος.
232. Α.Α.Μ.Κ.Ε.Μ.Κ.Ο. Δήμου Σμυνούς, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δημήτριος Κουτρουβίδης, Ιδρυτικά μέλη: Κωνσταντίνος Τογκάκος, Γιάνναρος Παναγιώτης, Αλικάκος Ηλίας, Καπασούρης Αλέξανδρος.
233. «Σπάρτακος» Επιστημονική Πρωτοβουλία Έρευνας Διαπεριφερειακής Ανάπτυξης Νομού Λακωνίας & Συνεργασίας Με Λαούς Αναπτυσ. Χωρών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σπηλιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Ιδρυτικά μέλη: Νταλιάνης Δημήτριος, Πισκοπάνης Χαρίλαος, Κατσταφαρέας Γεώργιος.
234. ΕΠ.Ι.Α.ΔΥ. Επιστημονικό Ινστιτούτο Ανθρώπινου Δυναμικού, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αθηνά Βενέτη, Ιδρυτικά μέλη: Στυλιανός Λουλάκης, Φάνης Αλεξανδρίδης, Έλλη Συρμοπούλου, Θανάσης Ανερούσος.
235. ΑΕΑΣ Ανθρωπιστική & Ευρωπολιτιστική Ανάπτυξη & Συνεργασία Heda – Λακωνία – Λακωνία, Αριστοτέλης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αναστ. Μηλοπούλου, Μπαντής-Βαδής Νικόλαος, Ιδρυτικά μέλη: Πάσσαρης Ε., Νομπιλάκης Η., Αθανασίου Α., Καφατσάκης Π., Στεργίου Π., Μιχαλιτσιάνου Αικ., Μπαντή-Βαδή Αικ.
236. Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, (41.696), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γ. Σουριαδάκης, Ιδρυτικά μέλη: Ν. Αλιβιζάτος, Ν. Φραγκάκης, Δ. Χριστόπουλος.
237. «Εύξεινη Πόλη» Κέντρο Πληροφόρησης και Υποστήριξης Κοινωνικά Αποκλεισμένων – Αθήνα, (……), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ν. Παπαδήμας, Ιδρυτικά μέλη: Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Γεώργιος Αμπατζόγλου, Δημήτριος Φωκιανός, Γεώργιος Κοτρωνιάς.
238. «Ανοιχτή Αγκαλιά» Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής-Ιατρικής – Αθήνα, (26.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καθηγητής Κ. Γουργουλιάνης, Γ. Κουτεντάκης, Ιδρυτικά μέλη: Αθανασοπούλου Φ., Δαλέζις Ν., Κίττας Κ., Κοτιάς Α., Κουρέτας Δ., Μαλίζος Κ., Κυόπουλος Ν., Πεντελιάδου Σ., Παπαδημητρίου Κ., Περεντίδης Σ., Σακκής Δ., Σκαγαίννης Π., Τασιούλας Α., Φωτόπουλος Γ., Χρηστίδης Ε.
239. Balkan & Eastern European Forum Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Παναγιώτης Λιβεράκος, Σταύρος Θεοδωρόπουλος, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, Βασίλειος Ντερτιλής.
240. Επιτροπή Ερευνών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Αχαρνές Αττικής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καθηγητής Κ. Γουργουλιάνης, Γ. Κουτεντάκης, Ιδρυτικά μέλη: Αθανασοπούλου Φ., Δαλέζις Ν., Κίττας Κ., Κοτιάς Α., Κουρέτας Δ., Μαλίζος Κ., Κυόπουλος Ν., Πεντελιάδου Σ., Παπαδημητρίου Κ., Περεντίδης Σ., Σακκής Δ., Σκαγαίννης Π., Τασιούλας Α., Φωτόπουλος Γ., Χρηστίδης Ε.
241. Πανελλήνια Ένωση Νέων κ’ Ασκουμένων Δικηγόρων – Αθήνα, (44.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παπαστεριόπουλος Αλεξ., Παλευρατζής Ανδρέας, Ιδρυτικά μέλη: Καμενόπουλος Θ., Ηλιόπουλος Γ., Κατσαρός Π., Γλύκας Γ., Βερβέσος Δ., Αργυριάδης Α.
242. Πολύτροπος Ομηρικός Κόσμος-Μελέτη-Ανάπτυξη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μαρία Τζανή, Ιδρυτικά μέλη: Χρήστος-Θωμάς Κεχαγιάς, Χαράλαμπος Κατρής, Άγγελος Κατοπόδης, Χριστίνα Μεταξάκη.
243. Ένωση για τη Βοήθεια και την Ανάπτυξη της Αφρικής και της Ασίας – Βόλος, (30.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αριστοδ. Λυχναράς, Δημήτρης Λιανός, Ιδρυτικά μέλη: Θερομογιάννη Α., Κυριακίδη Α., Λυχναρά Γ.
244. «ΙΔΑΕΗ» Ινστιτούτο Διεθνούς Ανάπτυξης Εν Ηπείρω, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κων. Καλαμπόκας, Ιδρυτικά μέλη: Γεώργιος Καλαμπόκας, Δανάη Καλαμπόκα.
245. «Euronem» Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επικοινωνίας και Πληροφόρησης – Αθήνα, (30.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Νάσια Μιχαλοπούλου, Μωραΐτης Νίκος, Ιδρυτικά μέλη: Σιάφης Γ., Καπούτσης Χ., Αποστολάκη Α., Παππάς Σπ., Ντίνος Β.
246. Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γκαβριέλα Σάινερ, Ιδρυτικά μέλη: Δήμητρα Ταμπά, Βερίκα Ευθίμοβα, Χρυσάνθη Σταματιάδου.
247. Μέριμνα Ζωής κατά της Εξάρτησης – Ιωάννινα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Θεοδωρολέας Δημήτριος, Ιδρυτικά μέλη: Ιωάννης Θεοδωρολέας, Δήμος Μπερδέσης.
248. Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης, (36.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, Ιδρυτικά μέλη: Γούσης Γ., Τακούμης Β., Σκαφίδα Α., Μαρκάκη Χ., Φλεβοτόμα Χ., Γκιλομανάκης Χ.
249. Καθαρή Δύναμη Ανάπτυξης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σπύρος Κυρίτσης, Ιδρυτικά μέλη: Σοφία Ευστρατόγλου, Σπύρος Γεωργιλές, Γεώργιος Καραντουνιάς, Ευάγγελος Κυρίτσης.
250. Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου – Πειραιάς, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Επίσκοπος Κνωσσού Μακάριος, Δημήτριος Δουλουφάκης, Ιδρυτικά μέλη: Σκαλκέας Γ., Τσάκος Π., Δεληκωνσταντής Κ., Ζαχαριάδης Μ., Ζομπανάκης Μ., Καρατζάς Θ., Παπαδημητρίου Δ., Ταυρίδης Ε., Ζέπος Κ.
251. Το Χαμόγελο του Παιδιού, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κων. Γιαννόπουλος, Ιδρυτικά μέλη: Πέγκυ Σταθακοπούλου, Τάσος Τσούγιας, Θάνος Καλλίρης, Σεμίνα Διγενή.
252. Eταιρεία Διάσωσης-Προβολής Αρχείων Τύπου Ανατολικής Μεσογείου-Βαλκανικής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Απόστολος Βουλδής, Ιδρυτικά μέλη: Σωτήρης Πεδάκης, Ζώης Μαρίνος, Γιάννης Αδαμόπουλος, Νίκος Υφαντός.
253. Ελπίδα-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Ιδρυτικά μέλη: Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Κέττυ Φιλιππίδου, Μελίνα Δασκαλάκη.
254. Πορευθέντες – Διορθόδοξον Κέντρο, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αρχ. Αλβανίας Αναστάσιος, Ιδρυτικά μέλη: Ιωάννης Σκαρέντζος, Ελευθέριος Σαρρής, Γαλέτας Νικόλαος, Αργυρώ Κοντογιάννη.
255. Όμιλος UNESCO Σερρών Ελλάδος, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αικατερίνη Εμμανουηλίδου, Ιδρυτικά μέλη: Πέτρος Παπάζογλου, Παντελής Κουροπαλάτης, Άννα Αλευρά, Νίκος Βογιατζόγλου.
256. «Αριστοτέλης» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Περιφερειακής & Διεθνούς Συνεργασίας – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δημήτριος Τερζίδης, Ίκας Αστέριος, Ιδρυτικά μέλη: Δήμος Κιλκίς (Τερζίδης Δ.), Δήμος Μουριών (Αργυρόπουλος Σ.), Δήμος Χέρσου (Ανρακίδης Χ.), Δήμος Γαλλικού (Μάλγαρης Σ.), Action & Partners (Ίκας Αστέριος), ΔΕΥΑ Κιλκίς (Παυλίδης Ι.), ΔΕΤΠΑ Κιλκίς (Αβραμίδης Κ.), Σύνδεσμος Βιομηχάνων (Γκουλέτσας Ν.), Επιμελητήριο Κιλκίς (Τονικίδης Π.).
257. Προμηθέας – Ξάνθη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παπαδόπουλος Β., Ιδρυτικά μέλη: Καραγιάννης Γ., Κατσούρος Γ.
258. Act Up Δράσε – Αθήνα, (96.250), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καμπουράκης Κ., Ιδρυτικά μέλη: Δαρέμας Ι., Μπότση Χ., Θερμογιάννη Α.Κ., Πασκάλεβ Σ., Δαρέμας Ι.
259. Δ.Α.Δ.Α. Διεθνής Ανθρωπιστική Δράση και Ανάπτυξη – Κιλκίς, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γεώργιος Κοσμαδάκης, Ιδρυτικά μέλη: Παπαθανασοπούλου Ελένη, Κυριακή Καλατζή.
260. Εντροπία Εταιρεία Πολιτιστικής και Επιστημονικής Παρέμβασης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αντώνης Κουτσούμπας, Ιδρυτικά μέλη: -.
261. Αρίστη Ενιαίος Φορέας για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μαγδαλινή Διαμαντίδου Σκουτέλη, Ιδρυτικά μέλη: Ελένη Αλβανού, Αρνίδου Ερμιόνη, Καλλιόπη Βατζόλα.
262. Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης – Αθήνα, (30.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παρασκευαΐδης Ευάγγελος, Παυλίδης Νικόλαος, Ιδρυτικά μέλη: Αγνάντη Ν., Μαρσέλος Μ., Δαμίγος Δ., Παπαδοπούλου Χ., Φωτιάδης Δ., Tofoski Jovan, Tavos Vagel.
263. ΕΛΚΕ Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (223.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Θεόδωρος Καλαμπούκης, Ιδρυτικά μέλη: Μαρία Κωνσταντοπούλου, Μαρία Κανταρτζή, Κ. Ζωγράφος.
264. Εθνικό Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) – Θεσ/κη, (50.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Χρήστος Κοντάκος, Ιδρυτικά μέλη: Βασ. Γιαννακόπουλος, Φρειδερίκος Μαρκόπουλος, Δέλλας Χ., Ρήγας Γ., Ευαγγέλου Β., Γιάχος Στ., Κατσαρόπυλος Γ., Νικόλαος Ι.
265. Δ.Ι.Κ.Α. Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Αρωγής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δημήτριος Μπέης, Ιδρυτικά μέλη: Παπαμιχαήλ Ανδρέας, Μπέης Ευάγγελος, Δαμοφάης Στυλιανός.
266. Ζωή-Ανάπτυξη-Δημιουργία Μ.Κ.Ε., Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ηλίας Βεργής, Ιδρυτικά μέλη: Γιώργος Πηλιχός, Σοφία Σφυρόερα.
267. Γλαύκος Μεσογειακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης – Αθήνα – Ινστιτούτο Προστασίας Περιβάλλοντος, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γιώργος Φιλιππαίος, Θεοχάρης Ντάβας, Ιωάννης Πράππας, Ιδρυτικά μέλη: -.
268. Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκτυο Ανάπτυξης – Σέρρες, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ευστάθιος Κουτμερίδης, Πέτκογλου Ιωάννης, Μιχαηλίδης Νικόλαος, Ιδρυτικά μέλη: Λάντζος Ι., Απιδόπουλος Η., Γρέδης Π., Σημεαντωνάκη Ρ., Κουτμερίδου Π., Βασιλειάδης Η., Καλαθάς Ε., Φωτίου Φ.
269. Θεώμαι Κέντρο Έκφρασης – Σέρρες, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Νικόλαος Βεργίδης, Απόστολος Τράκας, Αφροδίτη Σπυρίδων, Ιδρυτικά μέλη: Αλεξανδρίδου Δ., Βεργίδου Μ., Μάντιος Δ., Δαμιανδίδου Ε., Βλαδίκα Κ., Μαρινίδου Μ., Παπαντωνίου Λ., Πούλιου Κ., Σιμόγλου Κ.
270. Ορίζοντες Ανθρωπιστικές και Πολιτιστικές Δράσεις – Αθήνα, (60.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σπυρίδων Μερκούρης, Θεώνη Βραχλιώτη, Nobel Armand, Ιδρυτικά μέλη: Μερκούρης Π., Δελώτη-Φιλιππούση Μ.
271. Γυναίκες Ενάντια στην Εκμετάλλευση και Ανισότητα – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σωτηριάδου Βικτ., Γρυλάκη Μαρία, Ιδρυτικά μέλη: Πηρουνάκη Κ., Αποστόλου Φ., Τσαγκάνου Π., Αγγελοπούλου Στ., Φωτοπούλου Ελ.
272. Βιόσφαιρα Εταιρεία για τη Μελέτη και Διαχείριση του Φυσικού και Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος – Αθήνα 2. ΕΚΠΑΖ, (34.630), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γεώργιος Γιαννάτος, Ιωάννης Ιωαννίδης, Γρίβας Κωνσταντίνος, Ιδρυτικά μέλη: -.
273. Κρίκος Πολιτιστική Καλλιτεχνική Εταιρεία – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αντιγόνη-Μαρία Γιαλλουρίδου, Αναστάσιος Γρηγοριάδης, Ιδρυτικά μέλη: -.
274. Culture Act, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σπυρίδων Μουρελάτος, Ιδρυτικά μέλη: Χριστίνα Χουγκενστάιν, Κων. Μπαντέκα, Ευτυχία Πανοπούλου.
275. Ελληνοαλβανική Αλληλεγγύη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ελένη Κωνσταντινίδου, Ιφιγένεια Σκρέλλη, Ιδρυτικά μέλη: Σταμπουλάκη Ε., Ρενάτο Σκρέλλη, Ιωαννίδης Αν., Τρακαδά Κ.
276. Σαμάρεια, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καραγιάννη Αθηνά, Ιδρυτικά μέλη: Asfaw Desta, Νικολάου Μαρία, Μιχάλης Ευσταθόπουλος, Ρεβέκκα Μισθού, Ιωάννης Αθανασίου.
277. Παρουσία Σύλλογος Κοινωνικής, Ανθρωπιστικής και Πολιτιστικής Προσφοράς, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μητ. Πειραιώς Καλλίνικος, Ιδρυτικά μέλη: Αρχ. Συμεών Βενετσιάνος, Παναγιώτης Φραγκάκος.
278. Ινστιτούτο Μελετών Περιβάλλοντος, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Στέφανος Κόκκοτας, Ιδρυτικά μέλη: Αλέξανδρος Κόσσυβας.
279. Ελληνική Εταιρεία Ενάντια στην Εξάρτηση, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δημοσθένης Μπούκης, Ιδρυτικά μέλη: Κώστας Τσαρούχας, Παν. Βασιλειάδης, Νίκος Δέλγερης.
280. Ελληνικός Ανθρωπιστικός Οργανισμός, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σταυρόπουλος Πλάτων Ιγνάτιος, Ιδρυτικά μέλη: Αντωνίου Γεώργιος, Σταυρόπουλος Σπυρίδων, Σταυρόπουλος Κωνσταντίνος, Σταυρόπουλος Ιωάννης, Σταυροπούλου Σταυρούλα.
281. Σ.Α.Β.Α. Σύνδεσμος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Αφρικής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καμαλάκης Σ., Ιδρυτικά μέλη: Δαρατσίκης Κ., Σουλογιάννης Ε., Φλωρέντης Γ., Κουρκουμέλης Ν., Καγιώργης Λ.
282. Διεθνής Οργάνωση Εναντίον των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Βασίλειος Κωνσταντινίδης, Δημήτριος Τσικαδέρης.
283. Έβρος, Ένωση Συνοριακής Περιοχής ΕΣΠΕ, (75.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Χρήστος Χατζόπουλος, Ιδρυτικά μέλη: Παπαϊώνου Θεόδωρος, Δούκας Δημοσθένης, Αθανασιάδης Θεόδωρος, Ιωάννης Γραμμενίδης.
284. Θέατρο Ανάβασις – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μαρία Καραβία, Ιδρυτικά μέλη: Κωνσταντινίδου Γεσθ., Ξανθουδάκης Χαρ., Βασιλειάδης Λ.
285. Ομοσπονδία Εθελοντικών ΜΚΟ Ελλάδος (Ο.Ε.Μ.Κ.Ο.Ε.), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Πιτσούλης Ν., Ιδρυτικά μέλη: Παπαγεωργίου Λ., Κανελλόπουλος Ν., Κιοσές Β., Νάτση Ε., Καραμάνη Μ., Καρίκας Γ.
286. Ανθρωπιστική Ελληνική Αντίληψη Hel-Med (Help-Mediterranean), (50.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κυλίκας Χ., Γρηγορόπουλος Κ., Batouma Br., Ιδρυτικά μέλη: -.
287. Θέσις – Θεσ/νίκη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τάσος Τζήκας, Θωμάς Αλγινάκογλου, Ιδρυτικά μέλη: Βαφειάδου Τ., Αλγιανάκογλου Θ., Βογιατζής Χ., Γενίτσαρης Απ., Γεωργαράκης Μ., Γεωργιάδου Ζ., Γιαλαμαΐδης Α., Δανιηλίδου Ε., Ιωαννίδης Π.
288. Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Στυλιανός Σκιάς, Ιδρυτικά μέλη: Φαίδων Οικονόμου, Βασίλειος Αϊβαλιώτης.
289. Water For People And Peace – Αθήνα, (30.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Peter Cambell, Ιδρυτικά μέλη: Emmanuel Goymalakis, Ελισάβετ Δασκαλοπούλου.
290. Μπαχάι Κοινότητα Ελλάδος, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κάρεν Βελάστι, Ιδρυτικά μέλη: Shirin Youssefian, Σωκράτης Μαανιάν, Γιώργος Βατσέλας, Κώστας Κόντος.
291. Σύνδεσμος Ελλήνων Εθελοντών Συμβούλων, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αθανάσιος Βακαλόπουλος, Ιδρυτικά μέλη: Κων. Αποστολάκης, Κων. Δημητρίου, Δαμιανός Αγαπαλίδης, Γεώργιος Γκιόνης.
292. Ευρωβαλκανικός Οργανισμός Γεωργίας και Αειφόρου Ανάπτυξης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τρικαλίτης Νικόλαος, Ιδρυτικά μέλη: Φούσιος Αναστάσιος, Γκοντίνος Βασίλειος, Μαστροδήμος Γεώργιος.
293. Συνεργάτες για τη Διεθνή Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη-Βοήθεια ΑΜΚΕ – Νέα Σμύρνη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Νικόλαος Βακιρτζίδης, Ιδρυτικά μέλη: Σοφιανόπουλος Ι., Μυλωνάκης Ι., Καραφωτάκης Ε., Παπασούλης Ι., Παπαδάκη Ι., Κατσουρίνης Ε., Σπαχής Ε.

294. Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πρόληψις (Prolepsis) Ινστιτούτο Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αθηνά Λινού, Ιδρυτικά μέλη: Δημητρός Λινός.
295. Ακμή Αναπτυξιακή – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Ιδρυτικά μέλη: Κουτσομιχάλης Αγγελής, Χωριανόπουλος Στ., Δημητρίου Αν.
296. Λευκό Χωριό – Πρότυπος Σύλλογος Πρόνοιας και Προστασίας Παιδιού – Σωματείο Μη Κερδοσκοπικό Φιλανθρωπικό Απολιτικό, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Στασινοπούλου Τιτίκα, Ιδρυτικά μέλη: Παπαφιλίππου Β., Λαμπρέτσα Δ., Στάθη Μ., Αθανασιάδης Χ., Περιστέρου Β.
297. Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων – Αθήνα Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κυριάκος Μπατσαράς, Σώρρου Μαρία, Ιδρυτικά μέλη: Οράν Αβραάμ, Γιονανίδης Ι., Κουσαμπάς Ο., Μπατσαρά Π., Ρεβύθης Στ., Ζερβού Μ., Μπατσαράς Χρ.
298. Παρατηρητήριο Μετανεωτερικών Τάσεων, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Συνεφάκη Μαρία, Ιδρυτικά μέλη: Αντωνίου Αθ., Γιαννιτσιώτης Γ., Ράνιος Αθ.
299. Ελληνική Νομική Βοήθεια – Θεσ/νίκη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βαναρούδης Γεώργιος, Ιδρυτικά μέλη: Γκιρτζημανάκης Απ., Πάσχου Μ., Βουνάτσος Φ., Γκουτσίδης Γ., Αργυριάδης Α.
300. Κέντρο Πολιτισμικού Διαλόγου «Κωστής Μοσκώφ», Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Θεμιστοκλής Ροδαμίτης, Ιδρυτικά μέλη: Μοσκώφ Κ., Μοσκώφ Α., Λαμπροπούλου Ε.
301. Κεφαλληνιακή Εταιρεία Ελληνοσερβικής Φιλίας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ρουχωτάς Βίκτωρ, Ιδρυτικά μέλη: Παρσαλής Δ., Κοτσιλίνη Αλ., Νικολάτου Αικ., Κρεμμύδας Π., Βλάχος Στ., Χαμηλοθώρης Ελ.
302. Vox Humana Ανθρώπινη Φωνή, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τζινιέρη Αδαμαντία, Ιδρυτικά μέλη: Σαχίν Νιμέρ, Τζινιέρης Γεώργιος.
303. Ακαδημία Δημητριάδος, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -,
304. Πολιτιστική Εταιρεία Πράξις Μη Κερδοσκοπική Μη Κυβερνητική – Σέρρες, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αικατερίνη Παπασημακοπούλου, Μαρία Χατζηδημητρίου, Ιδρυτικά μέλη: Αλευρά Αν., Παπουδά Κ., Αραμπατζής Αθ., Εμμανουηλίδης Ν., Ανδρονίδης Θ.
305. Δίκτυο-Κοινωνικής Ένταξης-Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης με Προστασία για το Περιβάλλον, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Άγγελος Σκουλίδης, Ιδρυτικά μέλη: Γιώργος Παρασκευόπουλος.
306. ΕΤΕΠΕ Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας, (30.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παναγιώτης Δημητράς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ιδρυτικά μέλη: Δ307. ΚΕΥΑ Κέντρο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης Αφρικής, (30.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Νικήτας Αλιπράντης, Ιωάννης Περτανόγλου, Ιδρυτικά μέλη: Βαρδακά-Μαρτίνη Ασπ., Δρόσος Διον., Κρουσταλάκης Ε., Λεοντίδης Χ., Περιστάνογλου Γ., Σαρρής Ε., Σιούφς Θ., Σταυριανάκης Ε.
308. Α.Κ.ΝΕ. Αναπτυξιακό Κέντρο Νεολαίας-Πρωτοβουλία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γιώργος Γκουρογιαννίδης, Ιδρυτικά μέλη: Μαρία Μπαχτατζέ, Ταριέλ Ναντιμλαΐτζε.
309. Μηχανικοί του Κόσμου, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παναγιώτης Μεταξάτος, Ιδρυτικά μέλη: Απόστολος Οικονόμου, Ιωάννης Σαριβουγιούκας, Σεραφείμ Κουτσούμπας, Λαμπρινή Παπαδάκη, Διονύσης Καλλιάνης, Γεώργιος Ελευθεριάδης.
310. Ηχώ Καρδιάς, (25.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βασδέκης Σ., Ιδρυτικά μέλη: Νικολαΐδης Γ., Στρατηγάκη Θ.
311. Το Άλλο Πρόσωπο της Αιθιοπίας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μαρίνα Κυριακοπούλου, Robert John Berkhut, Ιδρυτικά μέλη: Παπαδόπουλος Π., Δουσαΐτης Δ., Κυριακόπουλος Σ.
312. Σύνδεσμος Εκπαιδευτικής Πρωτοβουλίας – Χολαργός Αττικής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Π. Μπάμπης, Ευαγ. Μπάμπης, Ιδρυτικά μέλη: Φέστα Α., Βαλμπόνα Α., Μπλέτσα Π., Μπάμπης Γ.
313. Βαλκανική Δράση για τη Διεθνή Ανάπτυξη Balkan A.I.D., Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Θεοδώρα Τσιφτσή, Ιδρυτικά μέλη: Ρεβέκκα Παίδη, Στυλιανός Καναβάκης, Παναγιώτης Μανωλόπουλος, Κυριάκος Μικέλης.
314. Δημιουργοί Χωρίς Σύνορα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δημήτρης Ιατρόπουλος, Ιδρυτικά μέλη: Γρηγόρης Στεφανάκος, Κατερίνα Καραγιάννη.
315. Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (30.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παπαϊωάννου Σταύρος, Μιχαλοπούλου Νάσια, Ιδρυτικά μέλη: Παπανδρόπουλος Α., Μιχαλόπουλος Ευστ., Παπαθανασόπουλος Γ., Δρακόπουλος Π., Ροδόπουλος Κ.
316. Εταιρεία Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γεράσιμος Κουζέλης, Ιδρυτικά μέλη: Κων. Βρατσάλης.
317. Filia Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αικατερίνη Μπέη, Ιδρυτικά μέλη: Στυλιανός Δαμόφλης, Φράνσις Γιατζόγλου, Χαράλαμπος Αργυριάδης, Αλίκη Βεργίδου.
318. Δία Διεθνές Ινστιτούτο Αλληλεγγύης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παπαμιχαήλ Ανδρέας, Ιδρυτικά μέλη: Στυλιανός Δαμόφλης, Ιωάννης Γουσίδης, Μιλτιάδης Καρύδας, Αικατερίνη Μπέη, Πρόδρομος Καραγιάννης.
319. Ευρωπαϊκό Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο Πολιτικής και Δικαίου (ΕΕΠΑΛΙ), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Θίσβη Εκμεκτζόγλου, Ιδρυτικά μέλη: Ευκλείδης Αντωνιάδης.
320. Μακεδονία Αναπτυξιακή Οργάνωση – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Μακριδάκης Π., Σταυροπούλου Ουρ., Καπετανή Ε., Θεοδωρολέας Ι., Θεοδωρολέας Δ., Μπενετάτος Κ.
321. Δάσκαλοι του Κόσμου και Έδεσσα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κοκκώνας Γ., Κοτρώτσος Χ., Ιδρυτικά μέλη: Αναστόπουλος Χ., Κοκκώνας Γ., Μαρκάκη Ε., Πάλλα Ευδ.
322. Κοινωνική Ανάπτυξη ΚΟΑΝ, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σωτηρία Αντωνοπούλου, Ιδρυτικά μέλη: Ελευθερία Πυλίου, Ειρήνη Ζώνγκου, Αναστάσιος Βρούσιο, Λαέρτης Πύλιος.
323. Αναπτυξιακή Προώθηση ΑΝΑΠΡΟ, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σταύρος Κουντούρης, Ιδρυτικά μέλη: Ιλίρ Κοκόσης, Λεονώρα Πυλίου, Καζέτα Βρούσιο, Γεώργιος Ζώνγκος.
324. Ανοιχτή Ευρώπη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αντώνιος Παπαπολύζος, Ιδρυτικά μέλη: Ζεγγίνης Δημήτριος, Παπαπολύζος Θωμάς, Παπαπολύζος Ντίνος.
325. Ευρωπαϊκό Κέντρο Καινοτομιών Ανάπτυξης Ερευνών και Μελετών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βασιλακάκης Γεώργιος, Ιδρυτικά μέλη: Γούλης Αναστάσιος, Στιβακτάκης Ιωάννης, Gurcaia Maia.
326. Αναπτυξιακοί Ορίζοντες – Αθήνα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ασημώνη Ζαφειροπούλου, Παναγιώτης Μίμης, Ιδρυτικά μέλη: Λούης Τ., Κυριακόπουλος Λ., Διαμαντίδης Δ., Μαρκέτος Σ., Μακρής Π., Λεμπέσης Γ., Μανιατάκης Χ., Δοξιάδη Κ., Ψωμόπουλος Π., Μαρουλής Α., Κυριαζής Δ., Στράτος Φ., Τσεμπέλης Π., Βελισσαρόπουλος Π., Λιναρδάτος Ν., Καμβύσης Π., Βαρβέρης Δ., Αμουργής Σ., Κατζουράκης Μ., Στρατήγης Σ.
327. Ελληνικό Κέντρο Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ανδρέας Στεφανίδης, Ιδρυτικά μέλη: Διονύσιος Μετζενιώτης, Φαίδων Κυδωνιάτης, Ερωτόκριτος Ζησιμάτος.
328. Παγκόσμια Δράση, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Πεταλάς Βασίλειος, Ιδρυτικά μέλη: Δημητρακοπούλου Αναστασία, Καρτελιά Μαρία, Γρηγοράκης Αλκιβιάδης, Δασκαλάκης Μενέλαος.
329. Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Λάιονς «Θέμα 117 Α Λεσμών Λάιονς Νοτίου Ελλάδος», Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γεώργιος Σαραντής, Ιδρυτικά μέλη: Διονυσία Φρυτζαλά, Ελένη Ραλλιά, Κώστας Πατεράκης, Μαρίτσα Κωνσταντοπούλου.
330. Ελληνική Ένωση Συγκριτικού Δημοσίου Δικαίου-Societas Graeca Luris Pulici Comparativi, (40.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μιχαήλ Βροντάκης, Ιδρυτικά μέλη: Πέτρος Χριστόφορος, Ιουλία-Αδαμαντία Ηλιοπούλου-Στραγγά, Στυλιανός Πατεράκης, Θεοδώρα Αντωνίου.

331. Μονοπάτια της Ανατολής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σπύρος Πέγκας, Ιδρυτικά μέλη: Θωμάς Ακουαρόνε, Πέγκυ Βασιλείου, Ελένη Βρετζάκη, Έλσα Δεληγκάρη.
332. Διεθνές Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων E-Conet – Καλλιθέα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καραβίας Βασίλειος, Ιδρυτικά μέλη: Σταθόπουλος Αντώνιος, Κοτζαμάνης Βύρων, Κανετάκης Εμμανουήλ, Καραβίας Βασίλειος.
333. Ελληνική Αναπτυξιακή Πρωτοβουλία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΑΠ, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Διονύσιος Αναπολιτάνος, Στυλιανός Βερνίκος, Πέτρος Γέμτος, Δημήτριος Δημητράκος, Αντώνιος Μακρυδημήτρης.ημητρά Αγγ., Δημητράς Η., Σκληβανιώτη-Δημητρά Αιμ.

334. Ιατρική Παρέμβαση, (36.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ελπίδα Ευθυμιάτου, Νικόλαος Λαζάρου, Ιδρυτικά μέλη: -.
335. Στοχευμένη Δράση για την Υποστήριξη και τη Συνεργασία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Αικατερίνη Παπαπούρα, Δημήτριος Ιωαννίδης.
336. Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Χατζηεμμανουήλ Χρ., Ιδρυτικά μέλη: Δραγώνας Γεωρ., Καραχάλιος Νικ., Καούρας Γ., Κοκκώσης Χ., Παπασταύρου Απ., Φιλιππίδης Αγ., Χιώτης Γ., Ψάλτης Γ.
337. Το Σπίτι της Αλληλεγγύης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καζάκου Έλλη, Ιδρυτικά μέλη: Μεκάλης Θεοδ., Σταθόπουλος Αβρ., Λάζαρη Βασ., Γεωργιάδου Παν., Κρασσάς Μιχ., Καρβέλης Δημ., Μανδαλιός Νικ.
338. Φιλόπτωχος Αδελφότης Κομοτηνής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μουστάκα Ελπ.-Δημ., Ιδρυτικά μέλη: Τζελέπη Δημ., Πανοπούλου Αρ., Παπατζίκου Ελ., Βαφειάδη Ροδ., Δημητριάδου Δεσ., Δολώμα Πωλ., Καρακυρίου Κλ., Μαλλέ Φρειδ., Ροδιάτη Ανθ., Σιβρίδου Αναστ.
339. Πολίτες για το Μέλλον, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Βασιλόπουλος Βασ., Ιδρυτικά μέλη: Φιλιππάκης Αντ., Κακαβελάκης Δημ., Κούλας Μιχ., Βασούντεβα Σαρ., Δραγώνας Γεωρ., Ράλλη Δανάη, Δραγώνα Δάφνη, Μαρκοπουλιώτης Νικ., Τσαμουρά Ελ., Τάρκας Αλεξ.
340. Θόας Εταιρεία για την Προώθηση των Τεχνών και του Πολιτισμού, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δραγώνας Γεωρ., Ιδρυτικά μέλη: Φιλιππάκης Ιω., Καραμάνος Δημ., Δραγώνα Δάφνη, Κακαβελάκης Δημ., Ρεμπούσκου Όρσα, Βασούντεβα Σαρ., Στανάς Αλεξ., Νούλας Κων., Παναγιωτάκου Αφρ.
341. Άνθρωποι Αγάπης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Χατζηβέη, Δημητροπούλου, Δημητρόπουλος, Μαρκέτη, Δημητροπούλου, Καναβάκης, Λόντου, Καραλή-Γιαννακοπούλου, Πολιτικού, Στέφα, Ησύχου, Παπαδοκαλάκης, Παπαδοκαλάκη, Καραδόντη, Σιμιτζόγλου, Παπάκη, Δημοπούλου, Λεμοντζόγλου, Κίτσιου, Μαστρογιαννόπουλος, Περαμερίτη, Αναστασίου, Μαλίδου, Φελεκίδου, Γκανά.
342. Αργώ Διεθνής Αρωγή & Στρατηγική Ανάπτυξη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γ. Κεπίδης, Ιδρυτικά μέλη: Καραλευθέρης Π., Κωνσταντινίδου Ν., Ξανθόπουλος Θ., Τσολακίδης Στ., Ιωσηφίδου Ρ., Κελεντερίδης Σ.
343. Κοινωνική Στήριξη, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τσιάκαλου Αν., Ιδρυτικά μέλη: Κουφογιάννη Σοφ., Κοπελιά Ιω., Τζιβίλογλου Μαρ., Παπαβασιλείου Ευγ., Χανδρινού Ι.
344. Καρίτας Αθήνας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σεβ. Φώσκολος Νικ., Ιδρυτικά μέλη: Βουτσινός Ανδ., Καρβώνη Υακ., Δελατόλα Νικ., Λιόλιου Βερ., Καλλίρη Κρ., Ιμμακολάτα Π.
345. Magna Europa, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ηλιάδης Ι., Ιδρυτικά μέλη: Αλεξίου Κων., Χιόνης Γεωρ., Παλληκάρης Ι.
346. Βαλκανική Αμφικτυονία – Σύνδεσμος Νέων Βαλκανικών Χωρών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μαντρατζή Ελ., Ιδρυτικά μέλη: Κοντογεώργης Αθ., Καρκάλη Γ., Σεισάκης Γ., Κουζή Μ., Παπαδάκος Ν., Καπάτου Ελ., Μονιός Γ., Ρούσσογλου Ελ., Ρούστα Ειρ., Λυμπέρης Τρύφων, Αραμπατζή Αικ., Τριανταφύλλου Π., Γεωργακόπουλος Χ.
347. Το Εργαστήρι-Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τουρκοχωρίτη Μ., Ιδρυτικά μέλη: Κοντογιάννη, Βουρνά Αν., Λαμπάκης Ν., Βασιλάκης Ι., Αψούρη Αρσ.
348. Όμιλος Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ρήγος Ι., Ιδρυτικά μέλη: Φιλόπουλος Ι., Τσιμπρής Μιχ., Μαργετίδης Γ., Βερναρδάκης Ν., Ιθακήσιος Κων., Περδικάρη Π., Κατραβά Αν., Sigwalts S.
349. Πνοή, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Μητρ. Παντελεήμων Καλαφάτης, αρχιμ. Παντελεήμων Μουτάφης, Τσιγαράς Γ., Κοσμάς Χρ., Αρναούτογλου Τηλ.
350. Εθελοντές Αιμοδότες Ροδόπης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κέπελης Γ., Ιδρυτικά μέλη: Δημητρακόπουλος Δ., Ιωαννίδου Δεσπ., Γεωργιτσοπούλου Ευ., Κιαμίλογλου Μπουλέντ.
351. Περιβαλλοντικός Οργανισμός Αθηνών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Διαμαντίδης Αντ., Ιδρυτικά μέλη: Μπαζάκα Ελβ., Διαμαντίδου Δ., Κωνσταντάρας Δ., Σκούλλος Μιχ., O’ Donnell Marg.
352. Δίκτυο Δράσης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Γεωργάριου Μαρία, Ιδρυτικά μέλη: Δαγγουλίδης Ι., Μοσχόπουλος Νικ.
353. Βήμα Αναπτυξιακής Βοήθειας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ιωαννίδης Ορ., Ιδρυτικά μέλη: Ζώγκος Ελ., Πύλιος Α., Κάγιος Χρ., Θάνος Π.
354. Πήγασος Εθελοντική Οργάνωση Αειφορίας Περιβάλλοντος, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αγγελόπουλος Ηρ., Ιδρυτικά μέλη: Τσοπανούδης Δ., Ξενάκης Ν., Σεμερτζίδης Θ., Καργάκη Ελ., Τσαγανού Χρ.
355. Human Aid – Εταιρία Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Ανθρωπιστικής Αλληλεγγύης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Τσάκας Στ., Ιδρυτικά μέλη: Τσάκας Κων., Πράσσος Δ., Κόκκας Π.
356. Μάνα Γη-Ινστιτούτο για την Προώθηση Νέων Πολιτικών για την Ύπαιθρο, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παπαθεοδοσίου Θ., Ιδρυτικά μέλη: Τριανταφυλλίδης Μιχ., Κομψοπούλου Γ., Γεωργιάδης Χρ.
357. ΕΠΙ.Σ.Ε.Ρ. Επιστημονικός Σύνδεσμος Ελλήνων Ρομ, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Χαλιλοπούλου Αθ., Λάμπρου Χρ., Χαλιλοπούλου Ελ., Χαλιλοπούλου Χρ.
358. Ελληνικό Διασωστικό Σώμα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Πολυχρονόπουλος Παν., Ιδρυτικά μέλη: Σινανιώτης Αλ., Καρέλλη Παρ., Δήμου, Κόρκας, Σαχαρίδης, Παπαφίλης.
359. Euronet-Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων και Τεχνομεσιτείας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Μιχιώτης Στ., Παπάζογλου Π., Βάσσου Ελ., Βεσκούκης Βασ., Δημητριάδης Δ., Καμπούρη Μ., Κελεμένης Φ., Μαρκόπουλος Ευ., Μπραουδάκης Γ., Οικονόμου Κων., Πετρής Αντ., Φασόλας Αντ.

360. Τηλέδαμος, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παπαδόπουλος Ι., Ιδρυτικά μέλη: Ελευθεριάδης Π., Παπαδοπούλου Ευ., Αθανασιάδης Β., Δαλάκογλου Τρ., Καδόγλου Ευ., Τεληκώστογλου Β.
361. Νέα Πορεία Ανηλίκων και Νεαρών Παραβατών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Δορκοφίκη Ειρ., Αρετάκη Μ., Διονάς Εμμ., Αλαφογιάννης Π., Πενταράκη Μ., Μυγδάκος Ευ., Μανούκα-Πρελορέντζου Ελ., Βρυζάκη-Μωραΐτου Β.
362. Δ.Ε.Σ.Ο. Διεθνής Εταιρία Στήριξης Οικογένειας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Δορκοφίκη Ειρ., Μπούση Ελ., Κεραμιδάς Ν., Παύλου Γ., Χελιδώνης Ν.
363. Ι.ΕΡ.Ε.Α. Ινστιτούτο Ερευνών, Εφαρμογών και Αλληλεγγύης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Μαντρατζή, Παπακηρύκος, Ασλάνη, Μαγκανά, Πάτρας, Παπαδοπούλου, Καρκάλη, Ρούσσογλου, Κονδύλης, Τριανταφύλλου, Ζαχαράκης, Μπάμπουρη, Κυριακίδου-Κορωναίου.
364. Human Act, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Μπόση Μ., Κουρματζής Αθ., Λιούσης Ν., Παπαζαρκάδα Χρ., Μπαξεβανίδη Π., Κουφαντώνη Αμ.
365. Οικουμενικότης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Λεοντής Ν., Ιδρυτικά μέλη: Νικηφορίδης Δ., Μαλκίδης Θ., Σωτηρόπουλος Π., Καλοδημίδης Π., Παπαβασιλείου Στ., Δαπέργολας Α., Καραΐσκος Κ.
366. Φιλεκπαιδευτική Εταιρία, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μπαμπινιώτης Γ., Ιδρυτικά μέλη: Μουζουράκης Μ., Παρασκευόπουλος Ι., Βλάχος Π., Κορρές Δ., Ήμελλος Στ., Ιατρού Γ., Κακαβελάκης Δ., Γκλαβάς Σ., Λαμπρινουδάκης Β., Δανάσσης-Αφεντάκης Α., Σπυροπούλου Μ.
367. Πρωτοβουλία Υγεία και Γυναίκα, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μαργαριτίδου Β., Ιδρυτικά μέλη: Γεωργούση Ε., Σίμου Ε., Τσαμαρδάς Χ., Τιμπλαλέξη Ε., Μυτιληναίου Φ., Αναγνωστίδου Χ., Κοντολέων Π., Πουλιδά Μ., Χαραλαμπάκη Ζ., Μινέτου Β., Καραμπόστου Σ.
368. Mast-Μεσογειακή Εταιρία για την Ανάπτυξη του Αειφόρου Τουρισμού, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Φωτίου Σ., Τριάρχου Β., Τριάρχου Ι.
369. Ελληνική Διακρατική Εταιρεία Εφαρμογής Προγραμμάτων για την Αναβάθμιση της Ανθρώπινης Ζωής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Σμοΐλη Α., Παπά Ο., Σιγάλα Μ., Γίγας Κ., Σμοΐλης Σ.
370. Πολύτροπο, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αποστολίδου Σ., Ιδρυτικά μέλη: Αντνάκης Ν., Ιατρόπουλος Σ., Μπινιώρη Α., Δημητριάδη Δ.
371. ΙΝΕΡΠΟΣΤ Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αρσένης Γ., Ιδρυτικά μέλη: Κατσέλη Λ., Σαπουντζόγλου Γ., Μουσούρης Σ., Γλάρος Δ., Ρουμελιώτης Π.
372. Ινστιτούτο Μελέτης Θεσμών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κοντιάδης Ξ., Ιδρυτικά μέλη: Κατρούγκαλος Γ., Μορφακίδης Χ., Μουσμούτη Μ.
373. Ελληνικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας Λίντερσιπ, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Λιβάνιος Αντ., Ιδρυτικά μέλη: Μιχαηλίδης Ι., Ρυακιωτάκης Ι., Δερδεμέζης Κ., Σεετάκος Δ., Ταλούμης Ι., Μάντικας Α., Αβραντίνης Ι., Λιβάνιου Ε., Τουμπής Μ.
374. Όμιλος UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Δημητρίου Αικ., Ιδρυτικά μέλη: Δόριζα Α., Σταθόπουλος Δ., Αστυρακάκη Π., Κοκελίδης Θ., Δημητρίου Β.
375. Κίων, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Παπασταυρόπουλος Στ., Ιδρυτικά μέλη: Φέκας Ε.
376. Eurorelief, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μακρής Ι., Ιδρυτικά μέλη: Σαμιωτάκης Σ., Ταγαρούλιας Χ., Παυλίδης Π., Mc Aτεε Br.
377. Ελλάς για τον Κόσμο, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ταϊόγλου-French M., Ιδρυτικά μέλη: Λαμνίδης Αλ., Χατζόπουλος Χ., Γεωργιάδου Δ., Χρυσοσπάθη Δ., Πρίντεζι Βεντούρι, Λιάσκος Σ.
378. Πολιτεία Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αδαμοπούλου Αικ., Ιδρυτικά μέλη: Κωνσταντέας Α., Ράμμου Ε.
379. Όμιλος ΟΥΝΕΣΚΟ Δωδεκανήσου, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μάρκου Γ., Ιδρυτικά μέλη: Μάρκου Αικ., Σαραντοπούλου Χ., Μπέλμπα Α., Γιογιός Κ.
380. Ανθρώπινη Διάσταση, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μίσκας Ι., Ιδρυτικά μέλη: Αλτίνης Π., Γαλαρινιώτης Ν.
381. Ελληνική Παιδιατρική και Κοινωνική Βοήθεια, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Κονιόρδος Μ., Ιδρυτικά μέλη: Κοσμίδου-Βασιλάτου Ε., Μάνθου Α., Σιάφας Κ., Φανού Α., Χαντζημιχάλης Σ.
382. Εταιρεία Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καζαντζής Αλ., Ιδρυτικά μέλη: Περδίκης Η., Γραμματίκας Β., Δολώμα Ε., Ιωακειμίδης Σ., Μαντζαρίδου Α., Καρβέλα Ε.
383. Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ιορδανίδης Κ., Ιδρυτικά μέλη: Σταυριανίδης Π., Τσακιρίδης Χ., Τανιμανίδης Σ., Παπαδόπουλος Χ.
384. Ε.Α.Δ.Α.Π. Εταιρεία για την Ανάπτυξη και τη Δημιουργική Απασχόληση του Παιδιού, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ελένη Βασιλείου, Ιδρυτικά μέλη: Αναστάσιος Μιχαηλίδης, Ευτυχία Αυγουστιανάκη.
385. Πορεία – Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Ιωάννης Ντούντας, Ιδρυτικά μέλη: Ιωάννης Μακρής, Ελένη Μοσχονά, Αντωνία Φραντζή, Καγκλή Ντούντα Ελένη.
386. Πολιτιστική και Φιλανθρωπική Εταιρία – Κέντρο Βοήθειας των Αρμενίων «Ρούπεν – Νεβάρτ Καλφαγιάν», Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Καραμπέτ Καλφαγιάν, Ιδρυτικά μέλη: Αναΐτ Καλφαγιάν, Αρσέν Καλφαγιάν, Ρούπεν Καλφαγιάν.
387. Διαβούλευση – Ινστιτούτο Μελέτης και Έρευνας για την Πολιτική, την Οικονομία και τον Πολιτισμό, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Μιχάλης Γ. Τριανταφυλλίδης, Αλέξανδρος Τζωρτζάκης, Αθανασία Διακορώνα.
388. Ι.Μ.Α. Ίδρυμα Μελετών και Αλληλεγγύης, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: -, Ιδρυτικά μέλη: Στέλιος Παπαθεμελής, Αικατερίνη Παπαθεμελή, Ηλίας Κουσκουβέλης, Καράσης Μαρίνος, Ευάγγελος Νιανιός.
389. Εταιρεία για την Ανεξιθρησκεία, Ευημερία και Ανάπτυξη των Λαών, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Μαρία Πανοπούλου, Ιδρυτικά μέλη: Γεωργία Χατζηαναστασίου, Αδαμαντία Βαρβεράκη.
390. Πελοποννησιακή Ακαδημία Στρατηγικής Ανάπτυξης ΠΕ.Α.Σ.Α., Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αθανάσιος Κρεμιάδης, Ιδρυτικά μέλη: Παναγιώτης Λιαργκόβας, Μιχαήλ Κουμπούρας.

ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Πηγή : naftilos.info 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου