Toυ Βασίλη Καπούλα
Η Ρωσία επιβεβαίωσε πριν λίγο ότι ο αρχηγός του ISIS,  Abu Bakr Al-Baghdadi, είναι νεκρός. Τα ρωσικά μαχητικά τον εξαΰλωσαν.
Για πρώτη φορά χώρα που μάχεται την τρομοκρατία βγάζει επίσημη ανακοίνωση ότι ο αρχηγός του ISIS μας αποχαιρέτησε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικά μαχητικά και συγκεκριμένα Su-34 συνοδευόμενο από Su-35 πραγματοποίησε επιδρομές εναντίον του αρχηγού του ISIS στη Ράκκα στη Β.Συρία στις 28 Μαίου.

«Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες διασταυρώσαμε, ο αρχηγός του ISIS, Ibrahim Abu-Bakr al-Baghdadi, σκοτώθηκε».
«Επαιρνε μέρος σε μια υψηλόβαθμη συνάντηση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης».
«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ελεγχθεί μέσα από πολλαπλές πηγές, ο αρχηγός του ISIS Ιμπραχίμ Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ήταν επίσης παρόν στην συνάντηση αυτή και σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα της επιδρομής» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.
«Η συνάντηση των τρομοκρατών είχε σκοπό τον σχεδιασμό οδών διαφυγής από τη Ράκκα μέσω του Νότιου Διαδρόμου»
«Δώσαμε την ημερομηνία, ώρα και μέρος της επιδρομής στους Αμερικανούς» δήλωσε με έμφαση το Ρωσικό ΥΠΑΜ.
Την είδηση για τον θάνατο του Μπαγκτάντι μετέδωσε πρώτο το Raqqa24 σύμφωνα με το οποίο ο ηγέτης του ISIS έχασε τη ζωή στις 28 Μαϊου,ύστερα από επιδρομή των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, με τη βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS (Amaq) δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τον θάνατο του πιο περιζήτητου τρομοκράτη, ενώ υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για θάνατο του διαβόητου ηγέτη των τζιχαντιστών.
Ο Μπαγκντάντι είχε επικηρυχθεί για 25 εκατ. δολάρια
Ετσι είναι αυτά. Αλλοι ισχυρίζονται πως πολεμούν την τρομοκρατία και έρχεται η Ρωσία και κόβει το κεφάλι από τη λερναία Υδρα.
Η ειδική μονάδα «ΙSIS Hunters» ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την σφοδρή επίθεση στη Ράκκα κατά του ISIS και των Αμερικανών.
Δείτε το βίντεο. Οσο για το ποια είναι αυτή η ομάδα, υπάρχουν πολλές απόψεις…