Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ....ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ...ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ!

ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.... ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑΤΟ!
Σε πληρες αδιέξοδο...οι Σκοπιανοι. Κάνανε τα καραγκιζλίκια τους.ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΙ ΟΡΘΗ  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
AGALMA
Έξι μήνες μετά τις εκλογές, λίγες εβδομάδες μετά την εισβολή των οπαδών του εθνικιστή Νίκολα Γκρούεφσκι στη Βουλή και μετά από καιρό πολιτικής «ομηρίας», η ΠΓΔΜ έχει από την περασμένη Τετάρτη (31.05.2017) νέα κυβέρνηση, υπό τον Σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ και με τη συμμετοχή δυο κομμάτων της αλβανικής μειονότητας.
Η εποχή Γκρούεφσκι, που κράτησε σχεδόν 11 χρόνια, φαίνεται πως τελειώνει και αρχίζει μια νέα. Το θέμα είναι προς τα που θα πάει η νέα κυβέρνηση και κυρίως ως προς το θέμα της ονομασίας, στο οποίο ο Γκρούεφσκι κράτησε αδιάλλακτη στάση.

Η ονομασία και ο Μέγας Αλέξανδρος
Οι πρώτες προθέσεις του νέου πρωθυπουργού των Σκοπίων φάνηκαν από την πρώτη μέρα. Προτεραιότητα της χώρας είναι η ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Μόνο που σε αυτό, εμπόδιο είναι το ζήτημα της ονομασίας, εξαιτίας του οποίου από το 2008 η Ελλάδα μπλοκάρει την είσοδο στο ΝΑΤΟ και από το 2009 την ένταση στην Ε.Ε.
Και κάπου εδώ ξεκινάει το ζουμί. Ξαφνικά, οι Σκοπιανοί θυμήθηκαν ότι δεν συμφέρει για τη χώρα τους να σφετερίζονται την ονομασία της Μακεδονίας μας και αρχίζουν να γκρεμίζουν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την ίδια ώρα, ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ ανακοίνωσε ήδη ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου, όπως λέει, βρίσκεται το «μεγαλύτερο πρόβλημα».
Τα δεκάδες αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πάνω στον Βουκεφάλα σε δρόμους, γέφυρες και πλατείες, τα συντριβάνια με τους Αρχαίους Έλληνες πολεμιστές, τα άλογα που καλπάζουν και τα λιοντάρια, το τρελό, ανιστόρητο και κιτς όνειρο του Γκρούεφσκι θέλει να αποτάξει η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων. Ο υπουργός Πολιτισμού των Σκοπίων Ρόμπερτ Αλαγκιοζόφσκι έκανε λόγο για: «Απολύμανση του «μακεδονικού» πνεύματος, από την ψευδοϊδεολογία που εκπέμπει το σχέδιο Γκρουέφσκι και συνεχίζει να κρατά σε ομηρία τη χώρα σαν κατάρα κάποιου κακού μάγου».
Είναι προφανές ότι η αλλαγή πλεύσης των Σκοπιανών έχει να κάνει με τα συμφέροντα της χώρας τους. Ξέρουν ότι εκτός ΝΑΤΟ και Ε.Ε θα αποτελούν πάντα παρίας της Ευρώπης. Μια χώρα άνευ σημασίας. Έχοντας γνώση από το παρελθόν, η ελληνική πλευρά θα εγκληματίσει αν παρασυρθεί από την υποτιθέμενη επίθεση φιλίας των γειτόνων. Το βέτο πρέπει να διατηρηθεί καθώς αν γίνει το λάθος να γίνουν «Ευρωπαίοι» οι Σκοπιανοί τότε οι σφετεριστές της ιστορίας θα έχουν νικήσει και οι Έλληνες θα ταπεινωθούν ξανά..ΠΗΓΗ:ΜΑΚΕΛΕΙΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου