Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΠΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΩΜΑ ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

''ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΑ ''

''Σκέφτηκε τι θα γίνει με το στερητικό  σύνδρομο  των Χρηστών ουσιών '' 

΄΄ Θα τα γράψω ωμά ΄΄ 






Άρθρο Για την Ένωση Συντακτών Διαδικτύου : Παναγιώτα Βασιλοπούλου: Αξιωματούχος Δημοσιογράφος


Άτομα που είναι χρόνια εξαρτημένα από τη χρήση ουσιών , με αφορμή το Μενίδι όπου και πρώτη έκανα το Ρεπορτάζ , για τα όσα συμβαίνουν στην Τρενοσέ , τα δρομολόγια του τρόμου , λόγο της παραβατικότητας τους , δεν λύνει το πρόβλημα ο έλεγχος για τον εντοπισμό και η κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών , όπως και οι συλλήψεις .
Τα άτομα που θα πάθουν στερητικό σύνδρομο , είναι βέβαιο πως θα υποφέρουν χωρίς ΄΄ τη δόση τους '' και δεν ξέρουμε τι αντιδράσεις θα έχουνε και πόσο επικίνδυνοι να γίνουν , όχι γιατί θα το θελήσουν αλλά γιατί θα είναι αποτέλεσμα στερητικού συνδρόμου , όπως κρίσεις αμόκ , επιθετικότητα σε μέγιστο βαθμό ,και αυτά από τη στέρηση του εθισμού .
Η λύση λοιπόν δεν είναι στον εντοπισμό και στη σύλληψη , αλλά και συνεχείς έλεγχοι , διότι αυτό διογκώνει το πρόβλημα και δεν το λύνει. Πρέπει να λογαριάσει το κράτος πως το μέτρο αυτό δεν είναι λύση και για αυτά τα άτομα όπου οι σωματικές και ψυχικές αντιδράσεις ενός ατόμου εθισμένου σε μια ουσία πρέπει να εξεταστεί και να ληφθεί υπόψιν .


Πιο επιστημονικά :
Το άγχος, δυσφορία, , ανόρθωση των τριχών (ανατρίχιασμα), δακρύρροια, ρινόρροια, αϋπνία, ναυτία ή εμετός, διάρροια, κράμπες, μυαλγίες και πυρετό, το κάθε άτομο ΄΄χρήστης ουσιών ΄΄ δεν γνωρίζουμε ούτε να γνωμοδοτήσουμε μέχρι που είναι ικανό να φτάσει σύμφωνα με τη στέρηση και ως μονάδα ανεξάρτητη το άτομο , όχι μόνο σαν μάζα των ατόμων .
Με τις ουσίες βραχείας δράσης, όπως η ηρωίνη, τα συμπτώματα θα εμφανισθούν μέσα σε ένα δωδεκάωρο από την τελευταία λήψη δόσης, αρχίζει να κορυφώνετε η στέρηση όπου είναι επώδυνη και μη ελεγχόμενη από ειδικούς .
Το Κράτος λοιπόν δεν κάνει τίποτα σωστά και δεν λειτουργεί σε υπεύθυνες λύσεις , αλλά στρέφεται σε σπασμωδικές μεθόδους και προχειρότητες .
Δεν απευθύνονται σε ειδικούς να συνεργαστεί το Κράτος μαζί τους, ώστε να γίνουν συμβούλια για την αντιμετώπιση , μεν της παράνομης διακίνησης ουσιών , αλλά και για την μέριμνα να μην φτάσουν στα άκρα τα άτομα από τη στέρηση . Δεν είδα ποτέ το Κράτος μου , να μιλά με ειδικούς ποτέ για κανένα πρόβλημα αντιμετώπισης του , αλλά με τα μέτρα που παίρνει διογκώνει τα προβλήματα της κοινωνίας παρά να τα λύνει ..
Ας δούμε λίγο ακόμα λέει η επιστήμη, επιπλέον, για το σύνδρομο στέρησης που δεν λογαριάζει το κράτος :
Τα κλινικά του στοιχεία στέρησης , είναι το τρέμουλο των χεριών, η αμνησία, οι διαταραχές του ύπνου, έντονα νευροφυτικά συμπτώματα, όπως η εφίδρωση, η αδυναμία συγκέντρωσης, η έλλειψη προσανατολισμού και κατά κύριο λόγο η αναζήτηση της ουσίας ή ακόμη και της κατάστασης , η οποία το προκαλεί.
Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η οικογένεια του χρήστη αλλά και η κοινωνία που δεν υπακούει σε κανόνες ο χρήστης , θα κινδυνέψουν και μέχρι σε ποιο βαθμό .
Δεν είμαι κράτος , στο άρθρο μου , αναλύω παράγοντες και αίτια που το κράτος δεν δίνει να λαμβάνει υπόψιν .
Οι ειδικοί που έχουν εξειδίκευση στον τομέα αυτόν , μόνο αν στραφούμε σε αυτούς θα βρεθεί μια λύση καλύπτοντας όλες τις παραμέτρους και τους παράγοντες.
Κλείνοντας εδώ το άρθρο μου , ξανά τονίζω πως τελικά :
΄΄Το Κράτος Δεν Κάνει Τίποτα Σωστά΄΄, και το ξέρει αυτό όλη η Ελλάδα , όχι μόνον εγώ ως δημοσιογράφος εκ των έσω , όντας βραβευμένη σε Πανελλήνια Έκθεση για τον ΄΄ Τρόπων και Καταπολέμησης Των Ναρκωτικών ΄΄ μόλις στα 13 μου χρόνια από την Ένωση Ιδιωτικού Τύπου, από 4. 000 και συμμετοχές η δική βγήκε ανάμεσα στις 82 , αλλά και τη συνεχή μελέτη μου επί χρόνια πάνω σε αυτό το πρόβλημα της κοινωνίας μου , όπου σε κάθε τι , νοσεί γιατί όχι και σε αυτό το ζήτημα ; ..........




Άρθρο Για την Ένωση Συντακτών Διαδικτύου : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Αξιωματούχος Δημοσιογράφος 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου